user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Docent Zorg en Welzijn

Vacature Zoetermeer

The School Factory
 • The School Factory Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
ICTerGezocht.nl

Ben jij Docent Informatica?
200+ Werkgevers zoeken nu Docenten Informatica

Bekijk vacatures
Beschrijving vacature Docent Zorg en Welzijn

Bij de een JeugdzorgPlusinstelling te Spijkenisse ontstaat per direct een vacature voor:
Docent Zorg en Welzijn, 2e graads 32-40 uur per week, wtf 0,8000-1,0000

Wij zijn een sprankelende school voor VSO-ZMOK binnen de gesloten justitiële Jeugdinrichting, met een gemotiveerd team 

Waar kom je te werken?
De school biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar op niveau VMBO-PRO. (BB-KB-TL). De leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van psychiatrische stoornissen, gedragsproblematiek of een combinatie van beide. Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens.
Omdat wij het belangrijk vinden dat de leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.

Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, niveau, sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op scholen voor regulier onderwijs. Wij streven naar een uitstroom van leerlingen naar regulier voortgezet onderwijs, het MBO of een goede plek op de arbeidsmarkt.
Wij proberen elke dag met elkaar te werken aan verbetering van ons handelen. Via de invoering van het positive behavior support (PBS) werken we aan het ontwikkelen van een gezamenlijke houding in en aanpak van het pareren van gedrag wat de leerontwikkeling van onze leerlingen belemmerd.

Het direct activerend instructiemodel (DAIM) helpt ons om in de lessituatie ‘koers te houden'. Via het functioneringsprofiel van Childpoint verkrijgen we op een meer methodische manier inzicht in het functioneren van onze leerling en deze geeft ons handvatten in de les- en begeleidingssituatie.
Wat zijn de kerntaken?
 • Als docent geef je (uiteraard!) onderwijs aan je leerlingen en begeleid je hen in samenspraak met ouders en gedragswetenschappelijke staf.
 • Je stelt individuele handelingsplannen op.
 • Je creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen.
 • Je verzorgt het programma en de lessen Zorg en Welzijn, bereidt leerlingen voor op het examen en neemt dit samen met de collegae van de symbiose school af.
 • Je werkt nauw samen met de symbioseschool, een regulier VO.
 • Jij geeft verder vorm en inhoud aan de vernieuwing VMBO in samenspraak met de de symbioseschool. Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs en je bent verantwoordelijk voor professionalisering.
 • Daarnaast neem je deel aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten.
Herken je jezelf in bovenstaande profiel dan komen we graag in contact met je.
Mail je gegevens naar, via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

lees meer

Gestelde eisen Waar zijn wij naar op zoek?
 • 1.Je beschikt over een afgeronde, 2e graads, opleiding Zorg en Welzijn of bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid voor het VSO of een afgeronde PABO opleiding en hebt grote affiniteit met het vak Zorg en Welzijn (je moet tenslotte je passie op de leerlingen overbrengen (en op ons)).
 • 2.Je bent goed in staat om te reflecteren op je eigen gedrag en handelen en weet met je collegae een productieve werkrelatie te ontwikkelen.
 • 3.Je schakelt gemakkelijk met leerlingen en snapt dat het ontwikkelproces van onze leerlingen meer is dan onderwijsinhoud.
 • 4.Bevoegde docenten met een aanvullende opleiding HBO pedagogiek of toegepaste Psychologie nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
 • 5.Een voortgezette opleiding speciaal onderwijs of Master SEN strekt tot aanbeveling
Kandidaten die een tweedegraads bevoegdheid Zorg en Welzijn hebben worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
Bij interesse ontvangen wij graag een korte motivatiebrief met CV per e-mail t.a.v. Monique Huizinga, via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) en een is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden
Wat hebben wij te bieden?
 • Er is sprake van een goed geoutilleerd Zorg en Welzijn lokaal.
Binnen de locatie staat het creëren van een veilig pedagogisch klimaat hoog in het vaandel
Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao PO. De functie is ingeschaald in schaal L11. De organisatie kent een gedegen opleidingsprogramma en trainingsprogramma waarin je als teamlid participeert.

Wil je meer weten?
We willen de werving en selectie van nieuwe collegae zorgvuldig uitvoeren. Hierbij past een persoonlijke kennismaking waarbij verschillende gelederen van onze organisatie een rol spelen. Een vrijblijvende eerste kennismaking kan hiertoe een eerste stap zijn. Indien je dit wenst verzoeken we je dit in aan te geven.
Wil je solliciteren of nader met ons kennismaken?

Indien je nader wil kennismaken, kan dit kenbaar worden gemaakt via Monique Huizinga, via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
Je sollicitatie kun je o.v.v. vacaturenummer PO 16-587 per e-mail richten aan: via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Voortgezet speciaal onderwijs
Salarisinformatie Salaris in overleg
Extra informatie CAO primair onderwijs
Monique Huizinga Contactpersoon Mevr. Monique Huizinga
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Zoetermeer Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. Werkzoeken.nl
 2. Vacatures
 3. Zoetermeer