inbox tachometer user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube pencil search-plus building-o icon-mouse-pointer quote-right quote-left angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock caret-left at map-marker search twitter linkedin facebook bold users share-alt smile-o birthday-cake thumbs-o-up bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up lightbulb-o star phone check-square-o clock-o arrow-up line-chart trash-o
Contact   |   Voorwaarden
Contact   |   Voorwaarden

Vacature Docent Nederlands VSO-Praktijk - Zoetermeer

Vacature in Zoetermeer

The School Factory
  • HBO / Universitair, 1 - 3 jaar ervaring
  • Detachering
  • 40uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Docent Nederlands

Functie-inhoud:

Als Docent Nederlands ben je een specialist:

Je geeft les aan een groep van ongeveer 16 jongeren van 12 tot gemiddeld 18 jaarin de onderbouw.

Alle jongeren zijn in behandeling bij verschillende afdelingen binnen jeugdzorg.

Behandeling betreft onder meer angst, ad(h)d en trauma. De behandeling bestaat uit individuele gesprekken en (groeps)therapieën. Affiniteit, ervaring en een achtergrond binnen de jeugdzorg/jeugdpsychiatrie, fmet verschillende psychiatrische problematieken is een pré.

Je eerste prioriteit is om leerlingen te laten wennen aan een onderwijsomgeving, waarbij je werkt met een handelingsplan dat is afgestemd met de behandelaar van de jongere.

De jongeren hebben vaak een verleden van schooluitval, hebben allen vaak een groot deel van hun schoolcarrière gemist en zijn nu hard en gemotiveerd aan het werk om de draad weer op te pakken en zich zo voor te bereiden op een vervolgopleiding.

Dat varieert van MBO, tot HBO en universiteit. Ze werken zelfstandig op individuele basis aan hun vakken. Daarnaast is het bijbrengen van onderwijsvaardigheden erg belangrijk. Je stelt je positief op ten opzichte van de leerling, waarbij je motiverend en faciliterend bent.

Het is belangrijk dat je onderscheid kunt maken tussen de jongere en zijn/haar probleem.

Naast lesgeven vervul je eveneens de rol van mentor. Een goed begrip voor de betreffende problematiek is hiervoor belangrijk.

Gestelde eisen
  • Een eerste of tweede graads lesbevoegdheid voor de vakken Engels en Nederlands (of een andere bevoegdheid). Eventueel is gerichte ervaring in het doceren van dit vak in combinatie met een eerste graads docentenopleiding voor een vak dat binnen de instelling gegeven wordt is ook bespreekbaar
  • Ervaring binnen het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs en bij voorkeur ervaring met de beschreven doelgroep in een onderwijs- of hulpverleningssituatie;
  • Liefst aangevuld met een Master Sen / of SPH of vergelijkbaar
  • Communicatief en sociaal vaardig in het contact met onder andere deze leerlingendoelgroep, ouders, collega's en externe specialisten;
  • Sterk in klassenmanagement en in staat handelingsplannen te vertalen in concreet handelen;
  • Daadkrachtige persoonlijkheid, oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding;
  • Humor en relativeringsvermogen.

Ook pas afgestudeerden gemotiveerden professionals worden van harte uitgenodigd te solliciteren!

Bij interesse ontvangen wij graag een motivatiebrief met CV per e-mail t.a.v. Monique Huizinga, m.huizinga@theschoolfactory.eu

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Wanneer je niet beschikt over één van bovenstaande diploma's kan je sollicitatie niet in behandeling genomen worden.

'LET OP: om bij The School Factory te kunnen solliciteren moet je een geldig VOG voor het onderwijs kunnen overleggen. En 'Werken binnen het speciaal onderwijs betekent werken met een kwetsbare groep jongeren.'Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband en salariëring:

Wij waarderen jouw inzet

Wij bieden je een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Primair Onderwijs. We hebben meerdere locaties en zijn een dynamische organisatie waarin volop aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Onder begeleiding van mede-professionals op jouw locatie probeer je via onze methodieken het meest optimale uit de leerling te halen. Door trainingen als Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag, Veilig Vakmanschap en Blijf Cool werk je ook aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen, die deze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.

Het dienstverband is in eerste instantie tijdelijk , met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.

De omvang van het dienstverband is variabel

De CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing

Bedrijfsomschrijving

Instelling voor onderwijs en jeugdzorg

Het betreffen scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO-ZMOK) voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (Cluster 4 school) met verschillende lokaties in Zuid- en Noord Holland en Noord Brabant.

Het College verzorgt onderwijs voor leerlingen met gedrags- en/of psychiatrische problemen. De scholen hebeen tot doel het onderwijs weer op te starten en op gang te houden, waarna de leerling teruggeplaatst kan worden in het reguliere onderwijs, MBO of wordt geplaatst in de arbeidssituatie.

De leerlingen stromen vnl. uit naar het HBO WO of MBO.

Salarisinformatie Salaris in overleg

Monique Huizinga Contactpersoon Mevr. Monique Huizinga
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Bekijk andere banen in regio Zoetermeer Bekijk alle 835 vacatures