Ridderspoor

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Ridderspoor
  • Houten, Utrecht

obs Ridderspoor is een openbare basisschool in Houten en maakt onderdeel uit van Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH). De school is 1997 opgericht met als doel een laagdrempelige school te zijn waar alle kinderen van 4 t/m 12 jaar welkom zijn.

In de loop der jaren heeft Ridderspoor zich ontwikkeld tot een basisschool met thematisch onderwijs inalle groepen, een sterk en herkenbaar didactisch profiel en ruime aandacht voor creativiteit, expressieen sport. Op Ridderspoor werkt een gedreven en enthousiast team intensief samen aan kwalitatief en boeiendonderwijs voor alle kinderen.

Ridderspoor is gesitueerd in de wijk Loerik. Onze school neemt hier een centrale plaats in de wijk in. Deschool is goed te bereiken en het is voor kinderen een veilige plek om te komen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de mogelijkheden in de omgeving van de school. Zo spelen we regelmatig bij de spin (een speelveldje), op de vijfwal wordt gespeeld en gesport, het veld voor de school wordt gebruikt als voetbalveld. Ook maken we gebruik van het basketbalveldje. Iets verderop liggen de volkstuintjes, waar groep 6 ieder jaar gebruik van maakt.Ridderspoor is een school met een herkenbare verbetercultuur. Dit heeft te maken met het traject dat Ridderspoor heeft doorlopen met Stichting Leerkracht, een stichting die schoolteams helpt elke dagzich te verbeteren en de focus op het primaire proces (lesgeven) te houden.

Met onze ruime aandacht voor muziek, theater, dans en sport, onze thematische invulling van hetonderwijs en de kwaliteit van de leerkrachten om uitstekende instructies op uiteenlopende niveaus tegeven, is Ridderspoor een eigentijdse school met een krachtig concept voor kinderen. Ook leerlingen met een passend onderwijs hulpvraag zijn meer dan welkom op Ridderspoor!

Dit alles maakt Ridderspoor tot een fijne school die inspeelt op actuele ontwikkelingen en die voor allekinderen wenst te zijn!



Locatie

Ridderspoor
3994TK Houten Utrecht NL