Podium Zuidhaege

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Podium Zuidhaege
  • Assen, Drenthe

Podium Zuidhaege is het andere podium in Assen waar ruimte is voor vernieuwing, experiment en ook aandacht is voor talent en talentontwikkeling. Podium Zuidhaege draagt zo op eigen wijze bij aan de uitvoering van de cultuurnota 2021 2024 van de gemeente Assen.

Podium Zuidhaege scout talent en stimuleert de creatieve ontwikkeling van jeugd, jongeren, alsook volwassen en heeft daarnaast speciale aandacht voor kwetsbare groepen. Podium Zuidhaege is inclusief en creƫert aanbod voor lle inwoners van Assen. De amateursector speelt daarbij een belangrijke rol. Podium Zuidhaege onderkent het belang van een vitale amateursector en ondersteunt amateurverenigingen tijdens presentaties, voorstellingen en concerten op het gebied van licht en geluid, publieksbegeleiding, horeca en kaartverkoop. Tot slot biedt Podium Zuidhaege podiumaanbod waarin zes themafestivals verdeeld over het jaar centraal staan met een programmering die afstraalt op de stad en de regio, maar ook een nationale aantrekkingskracht heeft zoals het spoken word festival Bij de Strot, het inclusiedansfestival MOVEME! en het JeugdTheaterFestival Zuidhaege

Met het totaalpakket aan programmering en het aanbod aan kunst- en cultuureducatie draagt Podium Zuidhaege bij aan de ambities van de gemeente Assen op het gebied van kunst en cultuur en de culturele diversiteit. Podium Zuidhaege genereert impact in kwantitatieve zin (Podium Zuidhaege heeft jaarlijks +/- 70.000 bezoekers) en is zo aanjager van de cultuurbeleving. Podium Zuidhaege genereert sociale impact door laagdrempelig te zijn, door aanbod te genereren voor een divers publiek qua leeftijd, interesses en culturele diversiteit.



Locatie

Podium Zuidhaege
9401NZ Assen Drenthe NL