Hortus Overzee

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Hortus Overzee
  • Hortus Overzee
  • Den Helder, Noord-Holland

Hortus Overzee is een toeristische botanische tuin in Den Helder. Het complex is ruim een hectare groot met een aantal klimaatkassen en een drietal thematuinen. De zeevaart vormt een belangrijk verbindend thema voor de uitgebreide collectie exotische flora. Uniek is de landschappelijke Japanse wandeltuin Ontmoeting der Stromen met een beek gevoed vanuit een bron die vervolgens na splitsing in twee stroompjes in een vijver weer samenvloeit. De Japanse tuin behoort tot de nationale collectie van het SNP (Stichting Nationale Plantentuin). Hortus Overzee zelf is aangesloten bij de NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen). Naast het ontvangen van toeristen is ook de educatieve functie van belang. Daarnaast profileert Hortus Overzee zich ook als cultuurtuin waarvoor activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Ten slotte vinden ook verhuringen plaats ( e.g. bruiloften), mits deze in de botanische sfeer van de hortus passen.
Het complex is ondergebracht in een stichting. De dagelijkse leiding wordt gevoerd door een bedrijfsleider bijgestaan door een hortulanus die het collectiebeheer uitvoert en de eigen kwekerij organiseert. Naast een kleine staf aan vaste medewerkers, zijn er ook een groot aantal vrijwilligers actief. De vrijwilligers zorgen met name voor de begeleiding van de bezoekers. De medewerkers van de vaste staf begeleiden -naast uitvoering van eigen werkzaamheden- deelnemers van het werkproject waarover met de gemeente een overeenkomst is gesloten. Bestuursleden van de beherende stichting ondersteunen het organiseren van bijzondere activiteiten en evenementen.
Alle medewerkers, vast of vrijwilligers, bestuur of uitvoerend, streven erna met elkaar een team te vormen. Gastvrijheid, gezamenlijkheid vanuit diversiteit en gedrevenheid voor het botanisch vak staan voorop: Hortus Overzee is een prachtige groene parel in het hart van de stad.



Locatie

Hortus Overzee https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/4a0c7a6baa58616b6b7befd38ea4e5d234f56f4932f55115.png https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/4a0c7a6baa58616b6b7befd38ea4e5d234f56f4932f55115.png
1782SM Den Helder Noord-Holland NL