Stichting de Chinese Brug

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Stichting de Chinese Brug
  • Den Haag, Zuid-Holland

Stichting De Chinese Brug is een cultureel welzijnscentrum met een eigen Buurthuis, die zich richt op bewoners uit Den Haag, met name uit Stadsdeel Centrum, van allerlei komaf. Hoewel oorspronkelijk gericht op de Chinese gemeenschap, heeft zij al geruime tijd een veel bredere doelgroep. Belangrijke subdoelgroepen zijn de Chinese gemeenschap, ouderen en de zwakkeren in de samenleving. De Chinese brug zet zich in op sociaal-maatschappelijk, cultureel en educatief terrein voor jong en oud. Daartoe biedt zij in haar pand welzijnsdiensten, sociaal-culturele activiteiten en ruimtegebruik aan bewoners (groepen) en maatschappelijke organisaties. Zij doet dat waar mogelijk in samenwerking met partners uit de wijk.

De Chinese Brug vervult daarbij ook een brugfunctie tussen de Chinese gemeenschap en Nederlanders, groepen met andere etnische achtergronden en maatschappelijke organisaties in Den Haag.

Sinds maart 2014 heeft De Chinese Brug ook de functie als Buurthuis van de Toekomst. Dit initiatief van de gemeente Den Haag heeft als doel de beschikbare ruimtes in de wijk zo goed mogelijk te benutten. Daarnaast werken de deelnemende organisaties samen aan activiteiten voor de wijk.



Locatie

Stichting de Chinese Brug
2512XV Den Haag Zuid-Holland NL