NITE - Noord Nederlands Toneel en Club & Roni

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

NITE - Noord Nederlands Toneel en Club & Roni
  • NITE - Noord Nederlands Toneel en Club & Roni
  • Groningen, Groningen

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) staat per 1 januari 2017 onder leiding van Guy Weizman als artistiek en algemeen directeur. Robbert van Heuven is gezelschapsdramaturg en we werken met verschillende gastregisseurs. De ambities van het nieuwe artistieke team zijn groot. Het gezelschap bouwt aan een interdisciplinair theaterhuis waarin alle disciplinekaders worden opgeheven: theater van nu, in de taal van nu.

Over het NNT
Het Noord Nederlands Toneel, gevestigd in Groningen, is een van de vier grote Rijksgesubsidieerde toneelgezelschappen. Het gezelschap brengt voorstellingen in schouwburgen, op locatie, in vlakkevloertheaters en in het eigen Theater de Machinefabriek in Groningen. Naast een landelijke functie heeft het NNT ook de functie van stadsgezelschap in Groningen en is het huisgezelschap van de Stadsschouwburg Groningen. Per seizoen worden gemiddeld acht producties gerealiseerd, waarvan drie grote zaalproducties, verdeeld over circa 300 speelbeurten.

Het artistieke team
Guy Weizman is geen onbekenden bij het NNT. Bij het Noord Nederlands Toneel deed hij de regie van De Twaalf Gezworenen en werkte met zijn Club Guy Roni mee aan o.a. Sneeuwwitje, De laatkomer, Crash en Heelhuids en Halsoverkop.

De vaste (creërende) acteurs van het NNT zijn: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Bien de Moor en Nadia Amin. Onder de noemer NNT RAW krijgen de talentvolle jonge makers Eline Arbo en Liliane Brakema de kans om zich verder te ontwikkelen.



Locatie

NITE - Noord Nederlands Toneel en Club & Roni https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/ba4a57a70e8b62b55a1d12a0ae88995dac02b89be003cf59.jpg https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/ba4a57a70e8b62b55a1d12a0ae88995dac02b89be003cf59.jpg
9712LE Groningen Groningen NL