Leren is VUN

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Leren is VUN
  • Nijkerk, Gelderland

WELKOM BIJ DE VUN!
De huidige VUN (Volksuniversiteit Nijkerk) is opgericht op 12 mei 1978 door Mevrouw Lovink. Zij was bestuurslid bij de Volksuniversiteit Amersfoort. Zij organiseerde eerst zelf wat cursussen, maar toen de zaak begon te lopen vond zij het tijd om een eigen volksuniversiteit op te richten in Nijkerk.

Al ruim 40 jaar biedt de VUN de inwoners van Nijkerk en omgeving een breed aanbod van laagdrempelige educatieve cursussen en lezingen. Wij hebben geen winstoogmerk en kunnen daardoor tegen een relatief laag bedrag onze cursussen en lezingen aanbieden.

De VUN is echter niet de eerste Volksuniversiteit van Nijkerk ... in een document Sociografie van Nijkerk van het instituut voor sociaal onderzoek van het Nederlandse volk uit 1949 wordt melding gemaakt van de oprichting van de Nijkerksche Volksuniversiteit in 1943. Helaas is over deze periode van de Volksuniversiteit weinig informatie beschikbaar. Mocht er iemand zijn die hier ons wat meer over kan vertellen zouden we dit heel erg leuk vinden om hier kennis van te nemen!

Per seizoen 2020-2021 komt er nog meer VUN naar de gemeente Nijkerk ... de Volksuniversiteiten van Hoevelaken en Nijkerk hebben hun educatieve programma samengevoegd en gaan als één organisatie verder: de VUN!

Onze cursussen en lezingen vinden plaats op diverse locaties in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Het bestuur van de VUN bestaat volledig uit vrijwilligers. Zij maken het elk jaar weer mogelijk dat vele mensen bij de VUN een cursus of lezing kunnen volgen.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger, docent of gastspreker bij bij de VUN aan de slag te gaan?



Locatie

Leren is VUN
3861PM Nijkerk Gelderland NL