Buurtdiensten Nederland

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Buurtdiensten Nederland
  • Stadskanaal, Groningen

Buurtdiensten is een landelijke thuiszorgorganisatie die kleinschalig werkt. De medewerkers van Buurtdiensten bieden ondersteuning aan cliënten die niet meer in staat zijn hun huishoudelijke taken uit te voeren. Het gaat hier met name om oudere mensen, maar er zijn ook gezinnen die door omstandigheden voor kortere of langere periode ondersteuning nodig hebben.

Omdat het bevorderen van zelfredzaamheid belangrijk is kijken de medewerkers samen met de cliënt naar wat mensen zelf kunnen. Buurtdiensten werkt met zelfsturende teams van maximaal 12 medewerkers die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de hulp aan de cliënten binnen het eigen team. Zij voeren zelf de intake uit, maken de planning, zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en evalueren samen met de cliënt de geleverde ondersteuning.

De taken binnen het team rouleren en worden in onderling overleg verdeeld waarbij rekening wordt gehouden met ieders mogelijkheden en kwaliteiten. Besluiten worden samen genomen. De teams worden ondersteund door een regiocordinator. Voor hulp of advies kan altijd een beroep gedaan worden op de regiocordinator. De teams komen regelmatig bij elkaar voor een (digitaal) werkoverleg.

Er is een digitaal systeem (Buurtdienstenweb) waarin je je eigen uren bijhoudt en ook de cliënturen registreert. Op het kantoor in Almelo kun je onder meer terecht voor vragen rondom de registraties, indicaties en je salaris.

Buurtdiensten levert naast huishoudelijke hulp in een aantal gemeenten ook begeleiding.



Locatie

Buurtdiensten Nederland
9501AA Stadskanaal Groningen NL