Vacature IT Projectmanager - Amsterdam

Amsterdam

Yacht
 • Yacht
 • MBO of hoger
 • Senior niveau
 • Detachering / Vast contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Als Projectmanager IT voor het UWV ben je in deze opdracht gericht op het duurzaam implementeren van risicomodellen (verblijf buitenland en verwijtbare werkloosheid) binnen UWV. De focus zal hierbij liggen op de implementatie van een technisch platform en de koppelingen die daarvoor nodig zijn.

Naast de processen rondom het werken met risicomodellen vraagt ook het technisch platform de nodige aandacht. De data-analyse omgeving kent momenteel maar één werkomgeving voor zowel het ontwikkelen als het exploiteren van risicomodellen. Daarnaast moet de werkomgeving gedeeld worden met andere gebruikers van andere organisatieonderdelen. Deze beperking in technische omgeving is zeer ongewenst en geeft operationele en privacy risico’s. We beogen hier het inrichten van een standaard OTAP en data-maskering conform de UWV architectuurprincipes.

Het project gaat het proces voor ontwikkeling en exploitatie van risicomodellen naar een hoger niveau brengen. Hierbij willen we een volwaardige productieomgeving voor risicomodellen inrichten waar de gebruikers van modellen via universele stekkers op kunnen aansluiten.

Deelopdrachten daarbij zijn:

1. De optimalisatie van het technisch platform van de analyse omgeving (software, hardware) gericht op analysedoeleinden maar ook exploitatiedoeleinden. Het ontwikkelen van een productie-omgeving is hierbij een van de eerste stappen.

2. Het professionaliseren van de ontwikkeling, productie en operationele monitoring van risicomodellen in een gestandaardiseerde werkwijze. (versiebeheer, ontwikkeltijd en privacy by design).

3. Het deployen van risicomodellen in de operationele processen bij de andere divisies; Hierbij willen we standaard services aanbieden via het systeemintegratieplatform. Dit maakt het voor de divisies mogelijk om op een gestandaardiseerde wijze aan op hun primaire systemen. Dit conform de UWV applicatiearchitectuur. Nauwe afstemming met de Architectuur Board is noodzakelijk.

4. Het monitoren van de business value van de modellen (vermijden degradatie).

lees meer

Gestelde eisen
 • EIS: Minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager op het gebied van inrichten van OTAP-straten en het deployen van (risicomodel)software binnen OTAP;
 • EIS: Minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager binnen een complexe (bestuurlijke) omgeving.
 • Ruime ervaring in het aansturen van/samenwerken met de beheerder van een datacenter;
 • Ervaring als projectmanager met het professionaliseren van de ontwikkeling, productie en operationele monitoring van risicomodellen;
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen Business Intelligence en/of Advanced Analytics;
 • Kennis van Predictive analytics.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast bieden wij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. We voeren deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Project Manager in Amsterdam