Vacature Cobol ontwikkelaar - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

"De Belastingdienst checkt op verschillende manieren of iedereen die met ons te maken heeft de juiste verplichtingen nakomt. Deze diversiteit en het feit dat ik werk aan de tientallen bijbehorende toezichtapplicaties: dat daagt mij elke dag uit om het beste uit mijzelf te halen.", medewerker team toezicht van de Belastingdienst.

Het team toezicht binnen generieke business services van de Belastingdienst bestaat uit ongeveer twintig medewerkers die zich voornamelijk bezighouden met onderhoud aan en beheer van diverse applicaties. Ons team is compact en ondersteunend ingesteld. We leveren graag goede kwaliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Elkaar helpen bij vraagstukken zit in ons DNA. We werken aan het realiseren van een digitaal klantbeeld. Daarbij worden op het mainframe gegevens uit bronnen ontsloten, en gepresenteerd in een Java-web-frontend. Hiervoor ontwikkelen en onderhouden we meerdere applicaties die worden gebruikt door de ongeveer tienduizend medewerkers binnen het toezichtproces van de Belastingdienst.

In jouw rol van Cobol-ontwikkelaar richt je je op de ontwikkeling van alle Cobol-applicaties binnen de afdeling toezicht. Samen met negen collega’s vorm je het multidisciplinaire scrumteam Cobol. Met de collega’s binnen dit scrumteam, de product-owner en de gebruikers werk je aan het (door)ontwikkelen, onderhouden en borgen van de continuïteit van diverse toezichtapplicaties. Dit doe je in sprints van twee weken. Mede dankzij jouw expertise leveren jullie een kwalitatief goede applicatie op die makkelijk te onderhouden is. Onderdeel daarvan zijn natuurlijk goed werkende test- en acceptatieomgevingen. Hiervoor gebruiken jullie verschillende tools waaronder Endevor en GDI.

Als Cobol-ontwikkelaar heb je een breed takenpakket. Zo voer je zelfstandig infrastructurele werkzaamheden in het mainframe, en binnen TWS-, JC-, Endevor- en GDI 3-omgevingen uit. Ook zorg je onder meer voor het uittrollen en inrichten van deployments GDI 3. Je analyseert fouten, incidenten en knelpunten op testomgevingen en zorgt voor versiebeheer. Het aanvragen van users, system users en autorisaties, het aandragen en uitvoeren van implementatieoplossingen, de integratie van de applicaties binnen de gerelateerde Belastingdienstsystemen: jij doet het allemaal. Je realiseert, draait, test en onderhoudt tooling, scripts en andere ondersteunende middelen, en adviseert over en implementeert verbeteringen op het gebied van deployment, integratie en beheer. Daarnaast richt je technische aanpassingen in, waaronder de intakes op de opleveringen vanuit DCS. Dit doe je zodanig dat aan de exploitatie- en applicatievoorwaarden wordt voldaan. Tot slot deel je je kennis van infrastructurele werkzaamheden met collega’s binnen het projectteam.

Word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Berry Denekamp, via 06 - 52 41 25 86.

lees meer

Gestelde eisen
 • Je hebt minimaal hbo-niveau, wat bijvoorbeeld blijkt uit je diploma.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent ervaring met verschillende ontwerpmethodieken.
 • Je hebt ervaring met het overdragen van kennis.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van Java.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van loonheffingsprocessen en het landschap van de Belastingdienst.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • voortgangscontrole
 • klantgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?

Jij hebt oog voor resultaat en weet wat de ‘klant’ wil. Vol energie pak je de nieuwe vraagstukken en uitdagingen die wachten op jouw expertise op. Iedere dag weer. Gelukkig verleg je graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. Jij bent iemand die pas aan de slag gaat als de opdracht volledig duidelijk is. Als het nodig is, ben je assertief en proactief genoeg om de juiste vragen te stellen. En om verder te kijken dan de opdracht. Je bent altijd op zoek naar mogelijke verbeteringen. Daarnaast kun je goed samenwerken en voel je je thuis in de professionele en tegelijkertijd informele werksfeer binnen onze scrumteams.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.756 p/m
Extra informatie
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Meer soortgelijke vacatures
Vacatures Apeldoorn
Vergelijkbare Vacatures in Apeldoorn