Vacature Data Governance Manager - Arnhem

Arnhem

OptimaData B.V.
 • OptimaData B.V.
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract / Vast contract
 • 10 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Voor onze eindklant, zoeken wij een Data Governance Manager

Binnen een data gedreven organisatie is data governance essentieel. Onze klant heeft in het afgelopen jaar een start gemaakt met de opzet van een goede data governance. Onze klant zoekt een ervaren data adviseur die als data governance manager de ingeslagen weg kan organiseren en helpt deze in onze organisatie te embedden.


De opdracht

Start opdracht 19-07-2021
Duur opdracht 6 maanden met optie op verlenging
Uren per week 32 (in overleg afbouwend)
Locatie Arnhem
Tarief € 92 - € 112


Jouw rol als Data Governance Manager

Programmamanager van het programma data governance. In eerste instantie als trekker, na een aantal maanden als medewerker / ondersteuner (dan is er een interne data governance manager). Werken aan werkpakketen van het programma data gedreven werken.

Bij het gebruik maken van de verlengingsoptie wordt het aantal uren opnieuw bepaald in relatie tot het werkaanbod op dat moment.


Taken en verantwoordelijkheden

Binnen de klant is een team gevormd voor de voorbereiding en realisatie van alle activiteiten. De aansturing van dit team is belegd bij de data governance manager.

De opdracht van de data governance manager is het uitwerken en uitvoeren van het data governance plan. We denken daarbij aan

 • Het uitleggen en 'verkopen' van het belang van data governance in alle lagen van de organisatie.
 • Organiseren en coordineren van een netwerk met data stewards binnen de hele organisatie.
 • Beschrijven, soms selecteren en begeleiden van data stewards binnen de organisatie.
 • Beschrijven en organiseren van afspraken rondom eigenaarschap, beheer en kwaliteit van beschikbare data.
 • Het opstellen van een organisatie veranderstrategie met concrete verander- en implementatie ideeën.

lees meer

Gestelde eisen

Eisen

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding of WO opleiding in een relevante richting (Politicologie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde of Bestuurlijke Informatica of vergelijkbaar)
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2014 - heden) in het werken met data. Hierbij is externe werkzaam geweest in opdrachten/functies waarin het verzamelen of verwerken (niet het beheren) van data een belangrijk onderdeel was
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2012 - heden) in het werken met technologische vraagstukken en nieuwe technologie, waarbij externe de schakel is geweest tussen business en IT. Denk hier bijvoorbeeld aan het introduceren van kunstmatige intelligentie in businessmodellen of (open of big) data concepten
 • Je beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2014 - heden) met het opzetten van een Data Governance bij of voor een organisatie met 1000+ medewerkers

Wensen

 • Je hebt aantoonbaar ervaring met het zichtbaar zijn in een organisatie of het presenteren of uitleggen aan organisaties of groepen met mensen. Dit kan worden aangetoond met praktijkvoorbeelden van bijvoorbeeld regelmatig spreken op seminars, het geven van college, etc. (max 40 pt)
 • Je kan maatschappelijke betrokkenheid aantonen in voor de klant relevante gebieden zoals natuur of fysieke leefomgeving of klimaat, aan te tonen met voorbeelden (30 pt)
 • Je beschikt aantoonbaar over ervaring met het toepassen van de Agile / Scrum aanpak, aan te tonen met praktijkvoorbeelden (30 pt)
Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Extra informatie Arbeidsvoorwaarden

Sluiting aanvraag maandag 21 juni om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData 21 juni voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op maandagmiddag 21 juni (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de eindklant woensdag 23 juni om 23.59 uur
Interviews vinden plaats op 29 juni en op 1 juli 2021


Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data Governance Manager en deze opdracht samen met ons als Multi-platform (open source) Database dienstverlener aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over ons, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.


Sollicitatieprocedure
Heb je interesse in deze vacature of opdracht? Reageer dan met je CV, korte motivatie en richttarief. Wij zullen voor genoemde deadline in het aanbied- en gunningsproces contact met je opnemen om te besluiten of we de procedure met je willen doorzetten. In veel gevallen vragen we vervolgens nog wat voorbereidend werk om je match met de selectiecriteria specifiek te onderbouwen. Uiteraard maken we graag kennis met je en zullen we in overleg de vervolgstappen bepalen.

lees meer

Bedrijfsomschrijving OptimaData is een full-service, multi-platform database dienstverlener, gespecialiseerd in open source database management systemen. Wij leveren alle diensten rondom databasemanagement zoals consultancy, automation, (cloud) migratie, managed services, training en staffing. De database consultants, database reliability engineers en DBA's van OptimaData zijn zeer ervaren en gewend om in complexe on-premise en cloud omgevingen te opereren. Ze beschikken standaard over kennis en ervaring van meerdere DBMS platformen zoals MS SQL Server, MySQL, MariaDB, MongoDB, NoSQL en PostgreSQL.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Edco Wallet
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Data Manager in Arnhem Bekijk alle soortgelijke vacatures