Vacature Area Sales Manager - Arnhem

Arnhem

SASJA careers BV
  • SASJA careers BV Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 16 - 24 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Bedrijfsprofiel
Onze opdrachtgever ontwikkelt en levert oplossingen voor de voedselverwerkingsindustrie. De deskundigheid van het bedrijf wordt zichtbaar in de hoge kwaliteit van automatisering, techniek, hygiëne en prestatie van de geleverde machines. Het bedrijf heeft een brede kennis met betrekking tot voedselproducten en hun productietechnologie. Toegewijde professionals en de allernieuwste bouwtechnieken leveren oplossingen die voldoen aan de hoogste verwachtingen. Gedreven door het wereldwijde vrijemarktmechanisme, heeft dit Nederlandse bedrijf zich ontwikkeld tot een bedrijf met internationale allure. Om beter aan de wensen en behoeften van lokale klanten te kunnen voldoen, zijn er wereldwijd diverse verkoopkantoren geopend. Productielijnen en turnkey oplossingen voor alle werelddelen geven voor een groot deel de huidige zaken van het bedrijf weer.

Functieomschrijving
Als Area Sales Manager beheer je een reeds bestaand portfolio van klanten en ben je actief bezig met het acquireren van nieuwe klanten. In de Sales werken we tevens samen met agentschappen die het Opdrachtgeversmerk vertegenwoordigen, zodoende zul je ook bezig zijn met het uitbouwen van een sterk, kwalitatief agentennetwerk. Het opbouwen en in stand houden van jouw netwerk zal doorslaggevend zijn in jouw succes.

Als Area Sales Manager heb je uiteraard uitdagende verkoopdoelstellingen en om die doelstellingen te behalen, stel je een verkoop- en marketingplan op, zowel voor de korte als lange termijn. Voor het behalen van deze verkoopdoelstellingen krijg je uiteraard ondersteuning vanuit de organisatie. Succes wordt immers bereikt door een samenspel met collega’s van diverse afdelingen. Als Area Sales Manager is het belangrijk om jouw productkennis op peil te houden. Het doen van marktonderzoek- en analyse is onderdeel van jouw functie en hiermee kun je potentiële kansen en bedreigingen voor onze Opdrachtgever signaleren en marktontwikkelingen opvolgen. In deze functie rapporteer je aan de Commercieel Directeur.

Functie-eisen
Je hebt minimaal een hbo-opleiding richting techniek, (bakkerij)technologie of commercie afgerond en hebt minimaal vijf jaar ervaring in een commerciële rol in de verkoop van kapitaalgoederen binnen de Food Industrie. Ondernemerschap is jou op het lijf geschreven en je bent commercieel gericht. Je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk) in meerdere talen en je weet anderen op een natuurlijke, passende en gedoseerde wijze te beïnvloeden en te overtuigen.
Met name de klant kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van een premium product op basis van ROI en Cost of Ownership getallen is een must. Ook het bepalen van doelen en prioriteiten gaat jou vanzelfsprekend goed af, je reageert krachtig op verschillen in werkdrukte en je behoudt te allen tijde het overzicht. Je hebt kennis en ervaring met Office 365 en tot slot ben je bereid te reizen. Als Area Sales Manager ben je gemiddeld 10 dagen per maand op reis (buiten COVID-19 om). De reizen duren gemiddeld 2 tot 3 dagen.


lees meer

Bedrijfsomschrijving Een nieuwe baan zoeken doe je – als het goed is – slechts een paar keer in je leven. Een leuke en uitdagende baan zoeken voor ingenieurs is voor SASJA careers dagelijks werk. In bijna dertig jaar hebben de consultants van SASJA careers een groot netwerk opgebouwd en daarnaast veel kennis en ervaring opgedaan als bemiddelaar voor hoger technisch personeel. Als werkzoekend technisch specialist kun je hiervan gebruik maken om jouw kansen op de technische arbeidsmarkt te vergroten.

lees meer

Contactpersoon Arie Bruine de Bruin
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Sales Medewerker in Arnhem