Vacature Invalkracht Groepsbegeleider Jonge moeders/meiden - Houten

Houten

 • Timon
 • MBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Heb jij affiniteit met de doelgroep jonge moeders en meiden met complexe problematiek? Weet jij van aanpakken en houd je van een uitdaging? Dan is dit de vacature voor jou! Vanuit je hart Als hulpverlener je verbinden met jonge moeders en meiden in kwetsbare omstandigheden. Met hen werken aan hoop,...

Heb jij affiniteit met de doelgroep jonge moeders en meiden met complexe problematiek? Weet jij van aanpakken en houd je van een uitdaging? Dan is dit de vacature voor jou! 

Vanuit je hart 

Als hulpverlener je verbinden met jonge moeders en meiden in kwetsbare omstandigheden. Met hen werken aan hoop, herstel en perspectief. Dat is waar je het voor doet. Meiden die niet meer thuis kunnen wonen begeleid je als jeugdzorgwerker D in het dagelijks leven. Door te zorgen voor een goede basis en structuur help je met hun leven weer op de rit te krijgen. Jij staat – ook in de meest heftige situaties – klaar voor de meiden. Zij weten dat ze op jou kunnen vertrouwen. Daarom doe je ertoe bij Timon. Je laat dat zien door het:

 • observeren, stimuleren en ondersteunen van jonge moeders/meiden in groepsverband én individueel.
 • op de juiste wijze op te treden richting de jongere: eerst de connectie, dan de correctie.
 • duidelijk handelen in situaties waar spanningen oplopen, waarbij je eventueel improviseert bij interventies.
 • uitvoeren van lichte financiële, huishoudelijke en administratieve werkzaamheden.

“Het zit 'm in de kleine dingen, Daarom werk ik bij Timon.” - Esther, jeugdzorgwerker D.

Wij zijn Timon

Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Daarin ben jij er voor kinderen en jongeren én is je team er voor jou. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 600 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra. Dat is voor ons vanzelfsprekend, daar worden we om herkend. 
 
Talita/Ziva is een 24-uurs verblijf en behandelvoorziening voor tienermoeders en –meiden in Houten. Hier behandelen we meiden met sekse-specifieke problematiek vanaf 15 jaar. Zij kunnen door omstandigheden (tijdelijk) niet meer thuis wonen en worden hier begeleid tot meer zelfstandigheid. Wij zijn een bevlogen, professioneel team met veel kennis onder de medewerkers. Daarnaast zijn we een warm team, met voldoende informele aandacht en zijn we betrokken bij elkaar. We kijken naar elkaar om en er is veel ruimte voor intervisie en reflectie.
 
Elke moeder wordt bij Talita begeleidt door een mentor en een ouder-kind begeleider. Beide zijn jeugdzorgwerker C en tegelijkertijd leggen ze de focus op andere gebieden. Als groepsbegeleider ondersteun je de mentoren en ouder-kind begeleiders, pak je praktische zaken op en voert interventies uit om de groepsdynamiek te sturen. 
 

Op Talita/ Ziva heb je géén slaapdiensten en werk je gemiddeld 1 keer in de 6 weken een weekend. Er zijn 3 mogelijke diensten op een dag. Als invalkracht ben jij de collega die gebeld wordt wanneer er een dienst vervuld moet worden. Dit geeft en vraagt een boel flexibiliteit. De werktijden zijn van: 09:00 - 17:30u of 11:30 - 20:00u of 13:00 - 21:30u

Vanuit je kracht

Bij Timon geef je je geloof handen en voeten. Je maakt het onderscheid dankzij jouw sterke persoonlijkheid en je sociale vaardigheden. Met jouw talent voeg jij als jeugdzorgwerker D waarde toe aan het leven van een ander. Dat is onze basis. Verder breng je mee:

 • minimaal een mbo-diploma niveau 4, bijvoorbeeld SPW. Of startende hbo-er met een Social Work diploma.
 • ervaring met competentiegericht werken, verbindend gezag en/of geweldloos verzet.
 • kennis van en inzicht in groepsdynamische processen.

Daarom Timon

Bij Timon krijg je de kans om te groeien. Je krijgt de kans het werk en de doelgroep beter te leren kennen. Dát is werken als jeugdzorgwerker D bij Timon. Dat belonen we op basis van een 36-urige werkweek met:

 • een brutomaandsalaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 7) vanaf €2.298,94 tot €3.285,52, afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een tijdelijk contract van 100 uur op jaarbasis;
 • reiskostenvergoeding;
 • diverse trainingen en opleidingen gericht op jouw functie.

Jij @ Timon?

Denk jij dat Timon de organisatie is die bij je past? Solliciteer dan op de vacature voor Jeugdzorgwerker D. We vinden het in deze functie vooral belangrijk dat je als sollicitant aangeeft waarom je met jonge moeders en meiden wilt werken, wat jouw kracht is, maar ook wat jouw leerpunten zijn!

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.298 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Groepsbegeleider in Houten Bekijk alle soortgelijke vacatures