Vacature Teamleider Subsidies - Leeuwarden

Leeuwarden

Flexintens
  • Flexintens
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Detachering / Vast contract
  • 32 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Opdracht omschrijving

Werken bij provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega's maken we Fryslân mooi en sterk.

De provincie zorgt er onder andere voor dat onze wegen begaanbaar blijven en dat we kunnen genieten van de Fryske natuur. Ook geven we ondernemers kansen en zorgen we ervoor dat de Fryske identiteit en cultuur behouden blijven. We werken aan grote nieuwe uitdagingen, zoals nieuwe natuur, veilige wegen, de Lelylijn, omvangrijke gebiedsinrichtings processen, werkgelegenheid, etc….

We werken in een moderne organisatie vorm waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is. Dit noemen we opgave gestuurd werken. Op deze manier kunnen we flexibel inspelen op vraagstukken die ontstaan bij inwoners en maatschappelijke organisaties. In de praktijk betekent dit dat veel medewerkers vanuit een pool of afdeling op verschillende projecten en programma's wordt ingezet, passend bij de maatschappelijke vraagstukken en hun ambities en kennis. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk.

Bij de afdeling Subsidies helpen wij door het verstrekken van subsidies om organisaties, clubs, bedrijven en andere instellingen mooie initiatieven te laten ontplooien, die bijdragen aan de kwaliteit van leven en het geluk van iedereen in Fryslân, zoals molens, kerken, natuur en musea. Ca 50 collega's verdeeld in verschillende subsidie- en ondersteunende teams voeren daartoe jaarlijks ca 56 subsidieregelingen uit, ca 60 incidentele subsidies en verzorgen de subsidies van ca 70 boekjaarinstellingen. Daarnaast verzorgt de afdeling Subsidies de uitvoering en beheer van de subsidies van het Waddenfonds.

Verantwoordelijkheden

De Provincie biedt een boeiende en stevige functie, gepositioneerd direct onder het afdelingshoofd waarin je veel professionele ruimte krijgt om daadwerkelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling en de medewerkers van de organisatie. Een uitdagend verandertraject is reeds gestart, het commitment is er. Kom jij ons helpen dit verder tot een succes te brengen?

Als teamleider op de afdeling Subsidies geef je leiding aan 25 medewerkers. Naast het leidinggeven staan talentontwikkeling, resultaatgerichtheid en samenwerking centraal. Belangrijk is het verandertraject /ontwikkeltraject dat gestart is binnen de teams én met andere collega's. De belangrijkste uitdagingen zijn het realiseren van een moderne Subsidie afdeling en het formuleren in lijn met de nieuwe organisatiestrategie. Met name betreft het de digitale ontwikkeling, robuuste werkprocessen en het opleiden en ontwikkelen van medewerkers.

Voor het opstellen en uitvoering van de jaarplanning alsmede als leidinggevende van de  vier uitvoerende teams van de afdeling Subsidies zoeken wij een teamleider, annex tactisch manager. De teamleider is verantwoordelijk voor de aansturing van de uitvoerende teams zowel inhoudelijk alsmede de HRM en SPP.  De wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd is aan het team.

  • Je stelt de jaarplanning en maandplanning op van de uit te voeren subsidieregelingen;
  • Je geeft leiding aan de vier zelforganiserende teams die de maandplanning uitvoeren;
  • Je voert regulier overleg met de verschillende uitvoerende subsidieteams;
  • Je staat continue in contact met de verschillende opgavenmanagers over de planning en uitvoering van subsidies;
  • Je rapporteert aan het afdelingshoofd

lees meer

Gestelde eisen

Eisen:1. Je hebt met succes een opleiding afgerond op hbo- en/of wo-niveau, bijv. HBO MER.2. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven.3. Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met werken met planningen en de uitvoering ervan.4. Je hebt kennis van en minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van subsidies.5. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met zaakgericht werken, digitalisteringstrajecten.

Wensen:1. Je kunt snel en doelgericht essentiële informatie verzamelen, analyseren en daarover op heldere wijze rapporteren.2. Ervaring met zelforganisatie en agile werken in een pré.3. Je bent communicatief sterk en hebt overtuigingskracht.4. Je beschikt over een sterke netwerkvaardigheid en omgevingsbewustzijn, bent gericht op interne en externe samenwerking.5. We zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken, zit in je bagage.6. Je hebt affiniteit met ICT ontwikkeling.


Arbeidsvoorwaarden
In overleg.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Inschrijven kan tot 3 mei 10.00 uur.
Contactpersoon Mevr. Mathijs Huis in't Veld
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Teamleider in Leeuwarden