Vacature Mould Design Engineer - Lelystad

Lelystad

Métier
  • Métier Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Wil jij je onderdompelen in de wereld van rubber en je specialiseren in het ontwerpen van matrijzen? Zoek jij een afwisselende baan in een klein team met veel vrijheid en ruimte eigen inbreng? Vind je het daarnaast leuk om te zien hoe jouw matrijzen in de praktijk toegepast worden? Kom dan werken als Mould Design Engineer bij RIS Rubber!

Wat ga je doen?
Samen met het technisch team ontwerp je nieuwe matrijzen voor zowel de locatie in Lelystad als die in Kula, Bulgarije. Ook regel je outsourcing van de matrijsproductie, matrijsaanpassingen en reparaties. 

Ontwikkelen nieuwe matrijzen
Op basis van tekeningen of prototypen van het product, engineer je de matrijs waarmee het product gemaakt gaat worden. Je maakt schetsontwerpen, detail- en productietekeningen die je visualiseert in 3D en 2D; er wordt gewerkt met SolidWorks. Tijdens het engineeren van de matrijs dien je goed rekening te houden met de maakbaarheid, materiaaleigenschappen, budgettering en gebruiksvriendelijkheid.  

Tijdens het ontwerpproces heb je veel overleg met de R&D/Mould Engineer en overige medewerkers van de afdeling techniek die veel product- en proceskennis hebben. Hun input neem je mee om uiteindelijk tot een definitief ontwerp voor de matrijs te komen. Je krijgt de tijd om je de techniek eigen te maken. Naarmate je meer bent ingewerkt, kun je steeds meer zaken zelfstandig oppakken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng van jouw ideeën.

Outsourcing
De productie van de matrijzen wordt uitbesteed aan constructie- en machinebouwbedrijven met elk hun eigen specialismen. De outsourcing organiseer je zelf. Jij zorgt voor een soepel verloop van de overdracht van het ontwerp naar de leverancier, afstemming over de productiewijze, doorlooptijd en levering bij RIS Rubber. 

Wanneer de matrijs binnenkomt bij RIS Rubber controleer je of de matrijs voldoet aan de door jouw gestelde eisen en je bent regelmatig aanwezig bij het proefpersen. Tevens onderzoek je de productie- en kostentechnische verbetermogelijkheden voor uitbesteding en ga je op zoek naar nieuwe leveranciers, ook in het buitenland. Begrippen als efficiency, prijs, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn voorwaarden waar je zeer alert op bent.  

Onderhoud en reparatie
Ook wanneer (bestaande) matrijzen gerepareerd of aangepast moeten worden, ben jij er verantwoordelijk voor dat dit bij de meeste geschikte leverancier gebeurt. Het gaat hierbij vaak om acute gevallen waarbij je snel schakelt en zaken strak organiseert. Ook kun je zelf kleine reparaties uitvoeren.  

lees meer

Gestelde eisen
  • Je hebt een gedegen technische opleidingsachtergrond en HBO werk- denkniveau;
  • Ervaring in de maakindustrie is een pré. 
  • Enige ervaring met 3D-ontwerpen is gewenst. Ervaring met SolidWorks is een pré;
  • Je spreekt voldoende Engels om met buitenlandse collega’s en leveranciers te kunnen communiceren.
Wie ben jij?
Je wordt enthousiast van de combinatie van het maken van technisch complexe ontwerpen met het organiseren van de outsourcing van productie. Door jouw technische basis, ruimtelijk inzicht, nauwkeurigheid en gestructureerde manier van werken, ben je in staat nieuwe ontwerpen effectief en efficiënt uit te werken. Je hebt veel kennis van materialen.

Je wilt graag meer leren over matrijzen ontwerp. Je doet je werk met passie, hebt affiniteit met de maakindustrie en bent dus ook regelmatig in de fabriek te vinden om te zien welke producten er met ‘jouw’ matrijzen worden gemaakt. Eventuele verbetermogelijkheden vallen jou op en neem je mee om zo nog betere ontwerpen te kunnen maken. 

Jouw werkwijze is proactief en problemen zie je als uitdagingen en kansen. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, bent alert en kostprijsbewust. Over de verschillende projecten die lopen, kun je goed overzicht houden zonder belangrijke details uit het oog te verliezen. Communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, ben je sterk, waardoor je goed kunt omgaan met een grote diversiteit aan menstypen, zowel intern als extern. 
 

lees meer

Extra informatie Sollicitatieprocedure
Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier B.V. 
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan de bovengenoemde functie eisen, reageer dan via onze website www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever, RIS Rubber, is al meer dan 60 jaar toonaangevend producent van rubbervormartikelen. RIS Rubber heeft twee productielocaties; Lelystad en Kula, Bulgarije waar in totaal 170 vakmensen zich inzetten om klanten te voorzien van hoogwaardige rubberartikelen. RIS Rubber heeft een zeer breed klantenbestand en produceert vele verschillende technische rubber artikelen voor sectoren als; agritechniek, bagger, on- en offshore, afdichtingen en automotive.
RIS Rubber (Lelystad) heeft een eigen ontwikkel- en engineeringsafdeling. Productontwikkeling in nauwe samenwerking met de klant en moderne testfaciliteiten stellen RIS Rubber in staat binnen korte tijd oplossingen te bieden.
Bij de hoofdvestiging van RIS Rubber in Lelystad werken circa 35 medewerkers. Op deze vestiging vinden ook de productontwikkeling en procesverbeteringen plaats. Grotere series, waarbij de prijs vaak een grotere rol speelt, worden bij de vestiging in Bulgarije geproduceerd; hier werken circa 135 medewerkers.    
Dit familiebedrijf is financieel gezond en de doelstellingen zijn ambitieus. De organisatie kenmerkt zich door klantgerichtheid, innovatie, specialistische kennis en weinig verloop. Ze blijven investeren in de toekomst, zo is er net een hypermodern nieuw kantoorpand gebouwd. Op www.risrubber.com tref je meer informatie aan over onze opdrachtgever, inclusief een video van de werkzaamheden welke op de productielocatie Lelystad worden uitgevoerd. 

lees meer

Contactpersoon Mevr. Deborah Marcus
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Design Engineer in Lelystad Bekijk alle soortgelijke vacatures