Vacature WMO Consulent Vlissingen - Middelburg

Middelburg

De Zorgfabriek
 • De Zorgfabriek Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • 28 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Ben jij op zoek naar een functie waar jouw ondernemende karakter enorm gewaardeerd wordt en waarbij je jouw kennis van wetten rondom WMO en de jeugdwet in kunt zetten? Lees dan snel verder!


Is dit jouw werkplek?

Je gaat aan de slag in het sociaal wijkteam van de gemeente. Jouw team bestaat uit klantondersteuners, procesregisseurs en een gedragswetenschapper. Het team van klantondersteuners bestaat uit 20 collega's die samen hulpvragen van inwoners oppakken. Zowel voor hulpvragen rondom jeugdzorg of opvoedondersteuning, als op het gebied van WMO kunnen klanten bij jullie terecht. Het is een relatief jong team, collega's zijn loyaal, betrokken en staan er altijd voor open om elkaar te helpen. In verband met de Corona-maatregelen werk je vooral vanuit huis en heb je digitaal contact met collega's. Er is echter wel een inwerktraject en inwerken zal vooral op kantoor plaatsvinden. Nieuwe medewerkers krijgen ook een buddy aangewezen waarbij je terecht kunt voor vragen. Je legt huisbezoeken af bij klanten thuis. Mocht een gesprek ook telefonisch afgehandeld kunnen worden dan is dat natuurlijk mogelijk. Op dinsdag of donderdag overlegt het team (digitaal). Deze overleggen gaan bijvoorbeeld over nieuwe ontwikkelingen binnen het werkveld en zijn vooral bedoeld voor het delen van informatie, zodat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan doen. Het verdelen van casussen staat hier los van. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en communicatief vaardig bent.

Jouw werkdag

Je hebt net lekker een kop koffie gezet, je klapt je laptop open en je zoekt de oplader van je werktelefoon. In je mailbox zie je dat je twee nieuwe casussen binnen hebt gekregen en dat je collega vraagt of je vanmiddag even met haar kunt sparren over passende dagbesteding voor een van haar klanten. Je ziet in je agenda dat je vandaag een evaluatiegesprek hebt gepland in een casus die al wat langer loopt, je denkt dat de hulpverlening inmiddels wat afgeschaald kan worden dus dat wil je graag bespreken met cliënten en betrokken hulpverleners. Je maakt eerst nog even een afspraak voor een keukentafelgesprek met je nieuwe klanten, je zult voor hem waarschijnlijk een indicatie afgeven voor hulp in de huishouding en vervoer, maar je bent ook benieuwd welke mogelijkheden er binnen zijn netwerk liggen. Na je evaluatiegesprek zet je de gemaakte afspraken op de mail en check je nog snel of je de verdere administratie al rond had voordat je een teamoverleg in gaat. Scheelt toch dat dit allemaal digitaal gaat nu, dan hoef je geen rekening te houden met reistijd. Na de lunch maak je het ondersteuningsplan af voor de klant die je vorige week radeloos aan de keukentafel aantrof. Zo fijn dat je hem gerust hebt kunnen stellen, het zien van een concreet plan zal hem goed doen. Je kunt nog heel wat lijnen uitgooien voor deze man binnen het voorveld en je hebt hem weten te motiveren hulp te vragen aan familie.

Wat is het toch heerlijk om mensen verder te kunnen helpen! Met jouw kennis van de mogelijkheden binnen de WMO en jeugdwet geef je indicaties af en zet je lijnen uit binnen de sociale kaart en het netwerk van de cliënt.

Dan is dit de baan voor jou!
Kun je dit afvinken?
 • Afgeronde HBO opleiding zoals Social Work, SPH of Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Ervaring en/of affiniteit met WMO, Jeugdzorg, begeleiding of dagbesteding etc.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en/of bent goed in deze kennis zelfstandig vergaren en inzetten
 • Kennis van wetten rondom WMO en jeugdwet en de hieruit voortvloeiende kaders
Hierbij krijg je natuurlijk
 • Een contract voor 4 tot 6 maanden met kans op verlenging
 • Arbeidsduur per week van 28 tot 36 uur afhankelijk van jouw voorkeur
 • Inschaling op basis van CAR UWO schaal 9 (€2756 - €4048 obv 40 uur)
 • Laptop en telefoon
 • Werkbegeleidingvanuit De Zorgfabriek indien gewenst

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.756 - € 4.048 p/m
Bedrijfsomschrijving De Zorgfabriek is dé springplank richting jouw (droom)baan in zorg, onderwijs of het sociale domein. Persoonlijk, positief, eerlijk, snel en met aandacht. Je bent bij ons geen nummertje. Kom jij een keer langs voor een kopje koffie?
Contactpersoon De Zorgfabriek
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!