Vacature Trajectbegeleider Zorg Onderwijs Centrum Regio Rijnmond - Rotterdam

Rotterdam

Timon
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Voor een nieuw Zorg Onderwijs Centrum zoeken wij een trajectbegeleider. Wil jij jongeren die vastlopen in hun schoolloopbaan begeleiden en vind jij het leuk om mee te werken aan het opbouwen van een nieuw team? Dan is dit wellicht een functie voor jou.

Vanuit je hart
Als trajectbegeleider verbind jij je met jongeren (12-18 jaar) die zijn vastgelopen op school en langere tijd thuiszitten. Er is veelal sprake van problematiek op meerdere gebieden. Je begeleidt jongeren met hun hulpvragen terug naar (regulier) onderwijs met behulp van een trajectbegeleidingsplan dat je samen met de jongeren opstelt. Hierbij sta je naast een MDFT therapeut die met het systeem van de jongere aan de slag gaat. Daarnaast werk je actief samen met leerkrachten en activiteitenbegeleiders, om zo vanuit verschillende disciplines de jongere verder te helpen. Dankzij jouw bijdrage hebben de jongeren weer hoop op herstel en perspectief. Je laat dat zien door het:
  • leveren van een bijdrage aan het opstellen van een trajectbegeleidingsplan;
  • adviseren, in samenspraak met relevante betrokkenen, over de best passende individuele en/ of groepsmethoden om jongeren weer terug te begeleiden naar regulier onderwijs;
  • kort houden van de lijntjes met andere betrokkenen, ten behoeve van de zorg voor de jongere;
  • verzorgen van individuele en groepstrainingen, bijvoorbeeld over faalangst, sociale vaardigheden, competenties;
  • bieden van individuele coaching en begeleiding aan jongeren.

“Het is mooi om echt van betekenis te zijn in het leven van jongeren. Daarom werk ik bij Timon.”
- Marcel, Traject-/ Activiteitenbegeleider -

 
Je werkomgeving
Het Zorg Onderwijs Centrum biedt vanuit een gecombineerde aanpak van hulpverlening vanuit Timon en onderwijs vanuit een samenwerkingsverband van voortgezet onderwijs nieuwe kansen aan jongeren die vastlopen in hun schoolloopbaan. Het doel is hen terug te leiden naar school. Je werkt in een nieuw zelfsturend team met andere trajectbegeleiders die met elkaar het beste team van Timon willen neerzetten en gaan voor professionaliteit in combinatie met plezier maken. Er is aandacht voor elkaar en er wordt gekeken naar ieders unieke talenten om die in te zetten. Zo pak je vanuit je eigen interessegebied, naast je eigen werkzaamheden een ander thema voor het team op, zoals HR, ICT of financiën. Je werkt geen onregelmatige uren en er zijn volop doorgroeimogelijkheden.
 
Vanuit je kracht
Bij Timon geef je je geloof handen en voeten. Je maakt het onderscheid dankzij jouw passie om jongeren in moeilijke situaties te begeleiden, vermogen om de twee werelden van onderwijs en zorg als één wereld te benaderen en jouw lange adem met de jongeren. Met jouw talent, voeg jij als Trajectbegeleider waarde toe aan het leven van een ander. Dat is onze basis. Verder breng je mee:
  • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work;
  • Een SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) of registratie in het Registerplein, of je kunt je op korte termijn in dit register inschrijven;
  • Kennis en inzicht in het hulpaanbod;
  • Flexibiliteit om op adequate wijze om te gaan met onverwachte situaties.
Iedereen is welkom om te solliciteren. We streven naar een evenwichtige verdeling tussen man en vrouw in onze teams daarom gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een mannelijke kandidaat.

Wij zijn Timon

Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Daarin ben jij er voor kinderen en jongeren én is je team er voor jou. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 600 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra. Dat is voor ons vanzelfsprekend, daar worden we om herkend. 

Daarom Timon

Bij Timon krijg je de kans om te groeien. Je krijgt volop ondersteuning door persoonlijke begeleiding, training en teamcoaching. Dát is werken als trajectbegeleider bij Timon. Dat belonen we op basis van een 36-urige werkweek met:
 
• een bruto maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 8) tot €3.568,98, afhankelijk van je kennis en ervaring.
• een jaarcontract voor 32 uur per week. Functioneer je goed? Dan zetten we deze om in een vast dienstverband.
• 25 vakantiedagen.
• 8% vakantiegeld.
• een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
• reiskostenvergoeding
 
Jij @ Timon?
Denk jij dat Timon de organisatie is die bij je past? Solliciteer dan op de vacature voor Trajectbegeleider.
Inhoudelijke vragen kan je stellen aan Heymen Timpers, trajectbegeleider, op 06-21170369.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Daarin ben jij er voor kinderen en jongeren én is je team er voor jou. Iedereen met een hulpvraag kan een beroep op ons doen, ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 500 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. We groeien en innoveren en zijn daarom altijd op zoek naar nieuw talent.

Medewerkers zijn gedreven, denken in kansen en zetten graag een stapje extra. Dat is voor ons vanzelfsprekend, daar worden we om herkend. Bij Timon geloven we dat ieder mens uniek, gewild en waardevol is.

We bieden kinderen, jongeren en hun gezinnen professionele hulp en werken met hen aan hoop en herstel. Vanaf het eerste uur is de inzet van vrijwilligers verweven in onze zorgvisie. Samen, in relatie met anderen komen mensen tot hun recht, daarvan zijn we overtuigd. Zo voel je je welkom en thuis!

lees meer

Contactpersoon Kitty Bernardus
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Begeleider in Rotterdam