Vacature Clustermanager HR Services met visie op HR-processen en systemen - Utrecht

Utrecht

Samenvijf
 • Samenvijf Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Detachering / Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature
 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over een meer dan 8 jaar ervaring in het benoemde werkveld, opgedaan binnen de overheid en/of het bedrijfsleven, bij voorkeur bij een 100.000+ gemeente;
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring in het managen van een administratieve (HRM) afdeling, incl. 1e lijn klantcontact;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en kennis van de werkprocessen die samenhangen met (het inregelen van) (online)HR dienstverlening (1e en 2e lijn, en 3e lijn, het functioneel beheer);
 • Je hebt kennis en ervaring met de introductie en hethet werken met (nieuwe) HR IT systemen;
 • Je beschikt over een leidinggevende ervaring in een administratieve omgeving;
 • We zien je eventuele ervaring met het opzetten en implementeren van een click/call/face dienstverleningsmodel als een groot pluspunt.

lees meer

Extra informatie
 • We geven je iedere week tijd om iets goeds te doen bij een maatschappelijke organisatie in jouw regio, uiteraard met behoud van salaris en vrije tijd (lees meer)
 • Zekerheid over je contractduur en uren. We maken duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers over jouw functie
 • Kans om je als professional verder te ontwikkelen bij opdrachtgever en zicht op een vast dienstverband bij Samenvijf
 • Salaris volgens cao van gemeente, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en uiteraard 25 vakantiedagen
 • Onderdeel van Samenvijf: energieke en betrokken collega's die je verder helpen, je staat er op je opdracht nooit alleen voor

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Korte beschrijving speelveld
Sinds kort werkt de Gemeente Utrecht in een volledig nieuw digitaal HR-landschap: de personeelssalarisadministratie, het recruitmentsysteem en inhuurmanagement zijn volledig vernieuwd (SaaS-oplossingen) en op elkaar aangesloten. Dit vraagt een nieuwe afdelingsorganisatie met bijbehorende aansturing, een andere manier van werken en een nieuwe strategie voor ons dienstverleningsmodel (click/call/face) dat beter past bij deze nieuwe realiteit.
De Clustermanager HR Services is verantwoordelijk voor de foutloze uitvoering van diverse processen die van grote impact zijn op onze taak van goed werkgever. Jouw team handelt het maandelijkse payroll en post-payroll proces correct af. Zorgt ervoor dat het in-, door-, en uitstroomproces goed geregeld en de verzuim- en vakantieadministratie op orde is. Daarnaast zorg je ervoor dat alle collega’s kunnen rekenen op een correct arbeidscontract, adviseert jouw team van HR-juristen op een juiste toepassing van de wettelijke regels en draag je de eindverantwoordelijkheid voor een actueel Personeelshandboek. Het team HR-Services bestaat op dit moment uit 25 medewerkers.
Jij bent de visie en strategie van HR-Services en je bent de regisseur en inspirator voor je team. Je initieert, stimuleert en weet een toekomstbestendige koers uit te zetten. Daarbij veranker je deze koers in duidelijke processen met bijbehorende verantwoordelijkheden en borg je de kennis van je team. Vanuit de rol als leidinggevende heb en houd je een scherp oog op zowel de functievereisten als het welzijn van de medewerkers.
Deze functie valt direct onder de Concernmanager Mens en Organisatie aan wie je verantwoording aflegt. Je maakt deel uit van zowel het HRM-MT als het M&O-MT. De vertrekkende Clustermanager blijft tot het einde van de zomer als adviseur aan.

Je taken zijn:
Naast de verantwoordelijkheid voor de efficiënte en correcte uitvoering van bovengenoemde  taken staat deze manager aan de lat voor het doorvoeren van een belangrijke change-opdracht inclusief een  organisatieverandering met de volgende drie doelstellingen:

 1. Ontwikkeling van een nieuwe afdelingsstructuur die past bij de nieuwe IT-omgeving en de nieuwe taken en verantwoordelijkheden van het team. Het vergroten van het zelf-organiserend vermogen en de eigen verantwoordelijkheid van de teams maakt hier onderdeel van uit;
 2. Ontwikkelen en uitvoeren van het nog uit te werken dienstverleningsmodel (click/call/face) als onderdeel van het gehele target operating model voor HRM  inclusief het vormgeven en verbeteren en borgen van de samenwerking met de 1e lijns HR Servicedesk, functioneel beheer (3e lijn) en andere aanpalende teams;
 3. Verder uitwerken van de potentie van de nieuwe HR-systemen - samen met de HRM-collega’s en in samenspraak met de interne klanten - om onze dienstverlening verder te professionaliseren.

Samenvijf: tijd voor iets nieuws
Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken: we bieden je uitdagend werk bij onze opdrachtgevers en geven je daarnaast iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreek jij je routine en heb je een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Samen zorgen we ervoor dat de maatschappij nog mooier wordt. We vertellen je er graag meer over.

lees meer

Contactpersoon Samenvijf
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures HR Manager in Utrecht