Vacature Regiodirecteur Bedrijfsvoering - Utrecht

Utrecht

Altrecht
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Als Altrecht dragen we bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt. Om dit doel te bereiken bieden we specialistische psychiatrische behandeling, dichtbij onze patiënt. We werken aan een ambitieus meerjarenplan, waarin het bieden van integrale, passende en herstelondersteunende zorg centraal staat. Per januari 2022 maken we de stap naar een organisatiestructuur die beter aansluit bij onze ambities. Vanaf dan werken we vanuit een structuur waarin regionalisering en integraal samenwerken de basis vormen. De op diagnose ingerichte structuur laten we daarmee los, maar uiteraard verliezen we onze expertises niet uit het oog. 
We gaan werken vanuit vier regionale resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE) en één RVE acute psychiatrie. Voor een aantal van de regionale eenheden zijn we op zoek naar een energieke, verbindende en doortastende regiodirecteur bedrijfsvoering. Een directeur die, samen met de directeur zorg van de eigen regio en de collega’s van de andere RVE’s, zorg draagt voor de verdere ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers in de ingeslagen richting. In de periode voorafgaand aan januari 2022 werken de directeuren al vanuit een kwartiermakersrol. Een passend startmoment bepalen we dan ook graag in goed overleg.

Wat ga je doen?
Als regiodirecteur bedrijfsvoering geef je, vanuit duaal leiderschap en dus samen met een inhoudelijke collega, leiding aan specialistische ggz-behandeling in een regionale RVE van Altrecht. De regionale RVE heeft ca. 25 - 35 miljoen omzet en een formatie van ca. 200 - 250 fte, met hierbinnen ca 5 - 10 teamleiders. In elke regio is sprake van een hoge mate van complexiteit, onder andere als gevolg van het aansturen van specialistische ambulante en klinische zorg, voor diverse patiëntdoelgroepen tussen 0 en 100+ jaar.
Als regiodirecteur rapporteer je rechtstreeks aan de Raad van Bestuur  en maak je deel uit van het MT van Altrecht. Je bent verantwoordelijk voor de financiële resultaten van de eigen regio en een gezond en inspirerend werkklimaat voor de medewerkers. Daarnaast houdt je je bezig  met uiteenlopende strategische en tactische vraagstukken. Integraal samenwerken is cruciaal voor onze patiënt en onze financiële positie. Ieder MT lid draagt dan ook naast verantwoordelijkheid voor de eigen RVE, verantwoordelijkheid voor Altrecht als geheel. 
Je draagt samen met collegae en ondersteunende diensten zorg voor een adequate sturing op de vertaling van visie, doelen en middelen naar organisatie inrichting, resultaatverwachtingen en taakstellingen op verschillende niveaus. Altrecht ontwikkelt zich door tot netwerkorganisatie. Er ligt dan ook een belangrijke ontwikkelopgave om samenwerking tot stand te brengen tussen expertisegebieden en tegelijk borging en doorontwikkeling van expertise te faciliteren in samenwerking met andere (regionale) eenheden, ketenpartners en stakeholders. Bij het invullen van deze ontwikkelopgave staan de patiëntreis en integrale verantwoordelijkheid voor zowel de bedrijfsmatige als de zorginhoudelijke aspecten centraal. 

Wat bieden wij jou?

  • Een zeer uitdagende baan in een dynamische organisatie, vanuit waar jij een grote bijdrage kan leveren aan de doorontwikkeling van Altrecht
  • De mogelijkheid jouw pad in ontwikkeling van persoonlijk leiderschap voort te zetten, ondersteund door een Leiderschapsprogramma
  • Een contract van 36 uur per week, voor onbepaalde tijd
  • Een salaris in FWG 80 van de CAO GGZ
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Laptop en smartphone
  • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (oa fiets- en sportschoolregeling), budget voor het inrichten van een thuiswerkplek, etc.

Wat typeert jou als leider?
Jij bent een gedreven, ondernemende en tegelijk resultaatgerichte leider en strategische netwerker (in- en extern) met een innovatieve en betrokken kijk op specialistische zorg. Als leidinggevende ben je ervaren en ligt jouw focus op intensief samenwerken ten behoeve van het realiseren van passend herstel van patiënten en een gezonde bedrijfsvoering. Deze focus heb je zowel voor jouw eigen RVE, maar ook voor Altrecht als geheel. Je bent reflectief op je eigen pad in ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. 

Vanuit jouw leiderschapsstijl sta je continu in verbinding met het netwerk binnen en buiten de organisatie en ben je er op gericht externe ontwikkelingen te vertalen naar de interne organisatie. Op die manier lever je een optimale bijdrage aan de goede organisatie van samenhangende zorg. Je weet goed het evenwicht te bewaren tussen het belang van de gehele organisatie en dat van je eigen RVE en bent je bewust van de effecten van keuzes op beiden. De samenwerking met de interne medezeggenschapsorganen en specifieke functiegroepen (denk aan professionele staf, ervaringsdeskundigen, etc.) is hierin voor jou vanzelfsprekend.
Je onderneemt concrete en gerichte acties om doelstellingen – bijvoorbeeld vanuit jaarplannen en begroting –  te behalen of te overstijgen. Hiertoe mobiliseer je mensen en middelen, ook wanneer anderen hiertoe eerst overtuigd moeten worden. Je bent navolgbaar in het nakomen van afspraken en in het realiseren van doelstellingen. Met alle betrokkenen maak je hierover concrete afspraken, waarover je op regelmatige basis communiceert en waarop je betrokkenen zo nodig aanspreekt. 
Je kunt abstraheren van de dagelijkse praktijk en bent in staat feiten van een afstand te bekijken en in de context van ons langetermijnperspectief te plaatsen. Tegelijk ben je je ervan bewust hoe belangrijk de vertaalslag van visie naar de dagelijkse werkpraktijk is en kun je inzoomen als dat nodig is. Vanuit jouw overtuigende en inspirerende leiderschapsstijl stel je jouw teamleiders in staat deze vertaalslag te maken.
 
Daarnaast beschik je over:
Bedrijfskundige opleiding op WO / WO+ niveau, aangevuld met een relevante managementopleiding 
Kennis van en ervaring met management van grote eenheden, aangevuld met organisatie- en veranderkundige expertise en ervaring met het sturen van ingrijpende veranderingsprocessen
Ruime ervaring in de (geestelijke) gezondheidszorg in een grote/complexe organisatie en actuele kennis van ontwikkelingen in de GGZ

Informatie over de procedure
Reageren op deze vacature kan tot 28 juni 2021. De eerste selectiegesprekken staan gepland op plaats op dinsdag 6 juli tussen 10.00 en 14.00. De tweede gespreksrondes vinden naar verwachting plaats op maandag 12 of dinsdag 13 juli. Een referentiecheck is onderdeel van de procedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Naar verwachting zal deze zijn in week 29.
Na de selectieprocedure vindt een adviesgesprek plaats met een afvaardiging van onze medezeggenschap (ondernemings-, patiënten- en familieraad). Dit zal naar verwachting zijn in week 30.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met Lex de Grunt, lid Raad van Bestuur, via het secretariaat RvB (030-2256355, contactpersoon Maaike van Bentum). Tevens is het mogelijk via deze weg stukken met aanvullende informatie te ontvangen, zoals ons meerjarenplan, achtergrond over de structuurwijziging en het functieprofiel. 

Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Jasper van de Giessen, Manager HRM, via [email protected] of 06-51691294.

Bijzonderheden           
Interne en externe sollicitaties worden tegelijk in behandeling genomen. Omdat we interne mobiliteit belangrijk vinden, heeft de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang.

Solliciteer op deze vacature

lees meer

Bedrijfsomschrijving Altrecht verleent geestelijke gezondheidszorg vanuit verschillende vestigingen in de regio Utrecht. We verlenen professionele zorg en behandeling aan mensen – van jong tot oud – die het niet makkelijk hebben in onze samenleving.
Contactpersoon Altrecht
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Directeur in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures