Vacature Agile Coach/Scrum Master bij IT-Dienstverlener (landelijk) - Zoetermeer

Zoetermeer

MdH Recruitment
 • MdH Recruitment Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Organisatie
Voor een toonaangevende IT dienstverlener die bedrijfssoftware ontwerpt, ontwikkelt, levert als SaaS-oplossing en beheert voor het mkb en (semi-)overheden, zoeken wij ter uitbreiding van de organisatie een ervaren Agile Coach/Scrum Master.
Het softwarebedrijf telt zo’n 250 medewerkers, verschillende teams en heeft meerdere kantoorlocaties in Nederland (Zoetermeer, Arnhem, Haaksbergen, Zwolle, Nieuwegein) en kent een viertal productlijnen, namelijk:
 • Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH)
 • Ruimtelijke Ordening (RO)
 • Kabels en leidingen (K&L)
 • Enterprise Content Management (ECM)
Onze opdrachtgever is toonaangevend op het gebied van e-Overheid in Nederland, met oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van overheidsorganisaties in hun relatie met burgers en het bedrijfsleven. Het softwarebedrijf kenmerkt zich door betrokken en energieke professionals, korte lijnen, de nieuwste technologie en een prettige dynamische werksfeer. Op de werkvloer ervaar je een trots op de producten en diensten die zij neerzetten. Naast kwaliteit van het werk vinden zij kennisdelen en ontspanning belangrijk. Als professional verzorg je de ontwikkeling van de zelfsturende en zelforganiserende teams, waarbij een ieder én ook de nieuwe organisatie zijn identiteit kent, accepteert en met trots uitdraagt.

Functie
Wat ga je doen?
Er wordt gewerkt volgens de Scrum methodiek en jij kan het softwarebedrijf als professional verder brengen. Coachen, agile werken, veranderen, backlogs, epics, reviews, enz. klinken jou als muziek in de oren!
Het is jouw missie om de individuen en teams zo goed mogelijk te laten functioneren en samen te laten werken door het team te coachen en obstakels weg te nemen zodat het product in optimale omstandigheden wordt ontwikkeld. Als coach, trainer, Scrum Master vervul je een faciliterende functie waarin je het team, de Product Owner en de organisatie helpt de scrum-werkwijze toe te passen. Jouw focus ligt op de mens én het proces (NIET op de inhoud) en met die focus stimuleer je medewerkers zichzelf te verbeteren. Samenwerking speelt hierin een essentiële rol.
Jij bent een expert in coaching, backlog tracking, refinements, retrospectives. Je zorgt ervoor dat alle Scrum events op een goede manier verlopen en je houdt het overzicht van de dagelijkse voortgang van de Sprint en de acties, zodat het team het sprintdoel behaalt.
Jouw uitdaging is het begeleiden, trainen en coachen van de teams in een Agile Scrum Way of Working. De teams en cirkels vanuit systeemgedachten (holistisch) coachen naar zelforganiserende teams waarbij het gaat om groei in volwassenheid qua samenwerking, vertrouwen in elkaar en procesvolwassenheid. Dit alles om zoveel mogelijk toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de klant in een omgeving die zich continu verbeterd.
Geen dag is hetzelfde als coach. Een dag zou er als volgt uit kunnen zien. Je start de dag met de Daily stand-ups van jouw teams. Het is vandaag de tweewekelijkse “sprint-wissel-dag”‘, dus is het tijd voor de sprint review. Daarna faciliteer jij de retrospective sessies van je teams op zoek naar hoe en waar we met elkaar kunnen verbeteren. Tot slot sluit je nog even aan bij de sprintplanning van dat ene team dat pas net is gevormd en daagt ze uit “‘zijn ze echt commited om dit plan waar te maken”. Na wat administratieve klusjes sluit je de dag af met de voorbereiding van een bijeenkomst van de support community die je morgen faciliteert.
Je werkt landelijk samen met 7 functionele collega’s die op zichzelf ook weer een lerend team zijn met retro’s, intervisies en coachgesprekken.

Aanbod
Wat kun je verwachten?
 • een marktconform vast salarismaximaal € 5.000,– bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. De functie-inschaling is afhankelijk van aantal jaren relevante werkervaring
 • 8% vakantiegeld
 • 27 vakantiedagen
 • een collectieve pensioenregeling bij Be Frank (werknemersgedeelte 3,4%)
 • een zakelijke kilometervergoeding van € 0,39
 • een WGA-hiaat en ANW hiaat verzekering
 • een laptop en mobiel
 • een thuiswerkplek- en vergoeding
 • een actieve personeelsvereniging

lees meer

Gestelde eisen Wat vragen wij van jou?
 • HBO werk- en denkniveau
 • minimaal 3-5 jaar fulltime ervaring als Agile Coach/trainer/mentor/Scrum Master, liefst in een software gerelateerde omgeving
 • bekend met methoden en methodieken als ook in het bezit van relevante certificaten (Agile en Lean, bijvoorbeeld Scrum en KanBan)
 • bekend met scaling frameworks als SAFe, SoS, LeSS en Spotify
 • ervaring op het gebied van coaching, communicatie, teamontwikkeling, beïnvloedingsstijlen en verandermanagement binnen een organisatie
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in Nederlands en Engels
 • minimaal 32 uur per week beschikbaar

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto Max. € 5.000 p/m
Extra informatie Inlichtingen
Maurice den Hartog 06-46700806, Whatsapp of email [email protected]

Sollicitatie
Solliciteer via de link voorzien van een CV en korte motivatie.
https://mdhrecruitment.nl/agile-coach-scrum-master-it-dienstverlener-zoetermeer/?apply=true

lees meer

Bedrijfsomschrijving Mijn naam is Maurice den Hartog en ik ben per 5 februari 2018 gestart als zelfstandige IT-headhunter/recruiter, gespecialiseerd in Personeel- en Arbeidsbemiddeling op MBO+/HBO/WO werk- en/of denkniveau. Ik bemiddel kandidaten voor vaste vacatures en interim-opdrachten: Werving & Selectie, Detachering, Interim Management en Executive-Search. Gezien mijn werkervaring en trackrecord is het vakgebied ICT mijn passie. Mijn focus als onafhankelijke personeelsmakelaar zijn de IT-kandidaten en de ondernemer in het klein tot middelgrootbedrijf in de regio.

Daar ik van veel ondernemers en managers hoor dat het lastig is de juiste mensen te vinden, help ik graag de match te maken. Zeker gezien de kandidatenmarkt vraag ik door headhunting de latent zoekende voor een volgende stap. Ik vond het dan ook erg leuk als starter dat een ondernemer mij vroeg om Truck- en Trailermonteurs te leveren. Goede kandidaten zijn aan het werk en moet je vragen voor een nieuwe uitdaging, baan of stap. Headhunting is meer dan advertenties plaatsen op jobboards en social media. Het vraagt om een persoonlijke benadering. Dat vind ik leuk en een uitdaging.

Naast mijn werk ben ik een enthousiaste sporter waaronder golfen, wandelen en zwemmen. Met mijn gezin woon ik inmiddels ruim 20 jaar in Breda waar ik dan ook graag in de verschillende netwerk(organisaties) ben te vinden.

Weet jij een kandidaat die een nieuwe uitdaging zoekt of een bedrijf die "'de goede mensen niet kan vinden"' dan verneem ik graag. Ik reik graag aan hoe ik van toegevoegde waarde kan zijn: https://mdhrecruitment.nl/

lees meer

Contactpersoon Dhr. Maurice den Hartog
0646700806
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Agile Coach in Zoetermeer Bekijk alle soortgelijke vacatures