+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
18 dagen geleden geplaatst • 1x bekeken

Functioneel Analist Aartselaar (BE) • Roots Software

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Roots Software

Roots Software
  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
  • 691 openstaande vacatures

Vacaturedetails

  • Fulltime
  • Vast contract
  • Junior/Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Als Functioneel Analist bepaal je samen met onze klanten wat de problemen en uitdagingen voor hun organisatie zijn. Je zit regelmatig samen met de gebruikers om te begrijpen wat hun noden zijn. Je zoekt samen naar oplossingen en maakt dit duidelijk door het opstellen van user stories, schema’s en wireframes of scherm designs. Met de rest van het team (developers en testers) werk je de scope van de user stories verder uit.

Tijdens estimation en clarification meetings leg je uit wat er zal nodig zijn om de klant verder te helpen. Er is een wisselwerking om naar de beste en efficiëntste oplossing te zoeken. Als de ontwikkeling van start gaat ondersteun je het team bij vragen, je helpt bij het opstellen van scenario’s of testen en via interne demo’s kan je snel en kort feedback geven op het geleverde werk. Je bent technisch onderlegd waardoor je kan samenwerken met de developers, hen begrijpt en kan meedenken over een oplossing. Je bent ook het contactpunt voor onze klant bij vragen en problemen van opgeleverde systemen. Je kan ofwel verder hulp bieden door uitleg te geven over de werking van het systeem. Of bij een probleem ga je samen met het team logfiles uitpluizen, database queries analyseren en alle andere mogelijke info doorgronden om het probleem te identificeren en een oplossing te vinden.

Jouw rol

● Je schrijft software zowel front-end als back-end in Java. Daarbij werk je met nieuwe technologieën en leer je ermee omgaan.

● Je maakt een inschatting van taken en bepaalt mee de prioriteiten. Je werkt samen met onze analist en tester. Je anticipeert op wat er in latere fasen van het project noodzakelijk zal zijn.

● Je werkt in een agile omgeving.

● Je draagt verantwoordelijkheid over je ontwikkeling en staat in communicatie met onze klanten. Bij problemen ben je ook een aanspreekpunt voor onze klanten.

● Je werkt nauw samen met je collega's. Ook met onze klanten werk je nauw samen en geef je demo’s.

Wie we zoeken

Je stelt zaken graag in vraag en bent pas tevreden wanneer je een probleem volledig doorgrond hebt

● Je kan hoofd- van bijzaak onderscheiden en je helpt klanten en gebruikers de juiste prioriteiten te stellen

● Je schrikt er niet voor terug om af en toe een demo te presenteren.

● Je bent flexibel, open-minded en je bent je ervan bewust dat ‘requirements’ kunnen veranderen. Daarbij denk je steeds na over de best mogelijke en meest efficiënte oplossing voor de klant.

● Je hebt ervaring met functionele analyse:

  • Opstellen van user stories
  • Uitwerken van UML en/of BPMN schema’s
  • Opstellen van wireframes en user interfaces

● Je hebt ervaring met werken in ‘Agile’ teams, met werken in Scrum team(s)

● Je kent de Agile filosofie en weet wat het is om te werken in een Agile team

Wat we bieden

Bij Roots Software timmeren we al meer dan 25 jaar aan de weg. Dankzij onze expertise zijn we uitgegroeid tot een oerdegelijk softwarebedrijf, dat steunt op een jong en toegewijd team van enthousiaste IT’ers. We werken nauw samen, zowel met elkaar als met onze klanten: lokale ondernemingen, vzw’s én multinationals.

Voor onze klanten willen we een ‘Trusted Technology Partner’ zijn bij het creëren van ‘Service Oriented Architectures’ (SOA’s). Daarbij streven we steeds naar een optimalisatie van het technologie landschap van onze klanten. We gebruiken daarbij ‘best-of-breed’ mainstream open standaarden en open source technologie. Complexe uitdagingen vormen we om in boeiende opportuniteiten. Steeds via een co-creatieve aanpak die gebaseerd is op eerlijke communicatie, integriteit, duurzaamheid en professionele inzet. We programmeren bij voorkeur in Java. Onze applicaties op maat en SOA-integraties ontwikkelen we volgens Agile-principes en waarden, om zo nog beter te kunnen inspelen op de noden van onze klanten. Bij elk end-to-end project integreren we architectuur, analyse, ontwerp, ontwikkeling, testing en kwaliteitsborging. Al onze projecten worden door multidisciplinaire teams in-house (lees: ‘ons kantoor te Aartselaar’) gerealiseerd. Onze kwaliteitsborging realiseren we via diepgaande gesprekken met onze klanten, ‘proofs of concepts’ en het grondig testen van al het op te leveren werk. Voel je je aangesproken door onze aanpak en ben je een Scrum Tester met frisse ideeën en veel goesting om impact te maken? Kom gerust kennis maken!

Gerelateerde zoekopdrachten

Functional AnalystSalaris Functional Analyst
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in