Vacature Ervaren Omgevingsmanager in gedreven & gezellig team, waarin je ruimte krijgt om creatief te werken - Amstelveen

Amstelveen

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Jouw baan!
In deze boeiende functie adviseer je bij verschillende projecten in de openbare ruimte over hetbetrekken van bewoners en bedrijven. Je werkt in projecten die Amstelveen en Aalsmeer nog mooier en bereikbaarder maken, zoals stedelijke ontwikkeling of infrastructuur. Je bent de intermediair tussen de projectorganisatie en de stakeholders in de projectomgeving en bent verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving om het project gerealiseerd te krijgen binnen de randvoorwaarden. Je activeert en onderhoudt relaties tussen projecten, bewoners en bedrijven en probeert begrip en vertrouwen te kweken om tot een effectieve samenwerking met betrokken omgevingspartijen te komen. Je signaleert proactief risico’s en knelpunten en doet verbetervoorstellen op het gebied van omgevingsmanagement in de uitvoering van projecten. Ook signaleer je relevante ontwikkelingen in de omgeving van de projecten en monitort de opvolging hiervan. Je weet zowel de belangen van de gemeente als die van de omgevingspartijen in kaart te brengen. Door goed te luisteren weet jij creatieve oplossingen te bedenken waarbij je rekening houdt met ieders wensen en belangen. Je streeſt dus naar een situatie waarbij overeenstemming wordt bereikt en alle partijen voordeel genieten van de gekozen oplossing. Je zorgt voor organisatiebrede afstemming en samenhang over de aanpak van het omgevingsmanagement en fungeert als aanspreekpunt voor het bestuur. Je neemt verantwoordelijkheid in probleemsituaties en je houdt toezicht op naleving van gemaakte afspraken bij voorkeur door geboden oplossingen te laten uitvoeren door aannemers, nutsbedrijven of andere betrokken partijen. Tot slot stuur je een ‘taskforce’ aan, bestaande uit collega’s van verschillende afdelingen (Informatiebeheer, Wijkbeheer en Verkeer) wanneer de oplossing van externen (of eigen afdeling) te lang op zich laat wachten.

lees meer

Gestelde eisen Wat vragen wij van jou?
 • Je beschikt over een relevante afgeronde HBO opleiding.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als Omgevingsmanager bij projecten in de openbare ruimte, zoals infrastructuur of stedelijke ontwikkeling, liefst vanuit de opdrachtgever.
 • Je snapt dat er verschillende wegen naar een doel leiden en weet deze op originele wijze te bereiken.
 • Je bent oplossingsgericht en werkt afdeling overstijgend bij het oplossen van problemen, die voortkomen uit projecten.
 • Je communiceert makkelijk en je bent sterk in relatiemanagement.
 • Je bent van nature proactief, beschikt over inlevingsvermogen, eigen initiatief, humor, assertiviteit, zelfstandigheid en overtuigingskracht.
 • Je bent politiek- en organisatiesensitief.
 • De kernwaarden van de organisatie zijn resultaatgericht, klantgericht en betrouwbaar. Die passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Een salaris van maximaal €5169,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
Extra informatie Wat bieden wij jou?
 • Een uitdagende functie in een professioneel, gedreven en gezellig team, waarin je ruimte krijgt om creatief te werken.
 • Een functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal €5169,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Bij minder ervaring kan inschaling in een aanloopschool 10 toegepast worden.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een modern pand, waar flexibel werken de toekomst wordt.
 • Een goede werksfeer en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • Collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeraars.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.
Wie zijn wij?
De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Aalsmeer en Amstelveen. Twee gemeentebesturen, bediend door één ambtelijke organisatie.
Amstelveen en Aalsmeer bevinden zich in een voor verkeerskundigen interessante regio, mede door de aanwezigheid van Schiphol, Bloemenveiling Aalsmeer en de Amsterdamse Zuidas,
die grote invloed hebben op de bereikbaarheid van Amstelveen.
Het team Projectmanagement en Verkeer van de afdeling Projecten en Advies Buitenruimte houdt zich bezig met advisering over, onderzoek naar en ontwerp, uitvoering en beheer van
verkeersvoorzieningen. Wij werken samen met de afdelingen Stedelijke Ontwikkeling, Wijkbeheer, en Vergunningen, Veiligheid en Handhaving. Verder overleggen wij met de Metropoolregio, de Provincie, het Rijk en de overige regiopartners over regionale projecten. Samen proberen wij Amstelveen en Aalsmeer bereikbaar, leefbaar en veilig te houden voor alle verkeersdeelnemers.

Enthousiast geraakt?
Kom bij ons het verschil maken en reageer via de sollicitatieknop https://amstelveen.easycruit.com/vacancy/application/send/2737347/164049?iso=nl.
Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Doe dit wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature.
Voor vragen kun je bellen met Joni Mills (Teamleider Openbare Ruimte) of Monique van Asselen (Corporate Recruiter). Zij zijn bereikbaar via 020-540 4911. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 1014 7563.

Wat verder goed is om te weten
 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.
 • Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.
 • Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.
De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Gemeente Amstelveen is een veelzijdige organisatie. We zetten ons in voor een ondernemende, groene en internationale stad. Nabij Amsterdam en Schiphol. De organisatie is groot genoeg voor voldoende uitdaging en klein genoeg voor een persoonlijke sfeer. Kom jij ook werken voor Amstelveen?

Amstelveen en Aalsmeer
Gemeente Aalsmeer heeft diverse taken uitbesteed aan de ambtelijke organisatie van gemeente Amstelveen. Werken voor Amstelveen betekent dus vaak ook werken voor Aalsmeer. Het werken voor twee gemeentebesturen vraagt flexibiliteit en sensitiviteit van medewerkers. Voor jou als professional biedt het een kans om je werkveld te verbreden.

Een veelzijdige werkgever
Wij zijn een veelzijdige organisatie. Amstelveen is een ondernemende, groene en internationale stad. Aalsmeer is een levendige gemeente met een rijk verenigingsleven en veel bedrijvigheid. Beide zijn gelegen nabij Amsterdam en Schiphol. Daardoor is de organisatie groot genoeg voor voldoende uitdaging en klein genoeg voor een persoonlijke sfeer.

lees meer

Contactpersoon Monique van Asselen
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Omgevingsmanager in Amstelveen