+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
10 dagen geleden geplaatst • 12x bekeken

Enterprise Architect CIO Office - UWV Amsterdam Amsterdam • UWV Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via Werkzoeken.nl

UWV Amsterdam

UWV Amsterdam
 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie

Vacaturedetails

 • € 6.250 - € 7.083 p/m
 • 40 uur
 • Universiteit of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior
 • Bonusregeling
 • Vakantietoeslag

Vacatureomschrijving

Beschik jij als professional met kennis van architectuur en softwareontwikkeling over voldoende visie en leiderschap om de stap naar enterprise level te maken? Dan is dit je kans om voor 22.000 collega's en 1,2 miljoen Nederlanders het verschil te maken.

Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar wat niet iedereen weet is hoe gepassioneerd de mensen bij UWV zijn en hoe complex en uitdagend het is om de ambitie van UWV te helpen realiseren. UWV is dus zeker een werkgever die je als Enterprise Architect moet overwegen. De vakinhoudelijke kansen en uitdagingen bij een organisatie als UWV zijn groots te noemen.

Jouw functie als Enterprise Architect
Als Enterprise Architect word je medeverantwoordelijk voor het voorstellen, ontwikkelen, toepassen en uitdragen van het UWV-brede beleid, de kaders en richtlijnen binnen de enterprise architectuur. Je werkt nauw samen met je collega Enterprise Architecten, de Tech & Innovatie adviseurs en andere afdelingen binnen het CIO Office. Je bent vraagbaak en sparringpartner voor de Lead Architecten en Bedrijfs- en IT-Architecten die binnen de divisies werkzaam zijn.

Je uitvalsbasis is het CIO Office onder leiding van Simone Werner-Lodder (Hoofd CIO Office). En binnen het team Architectuur, Technologie & Innovatie sta je onder leiding van Bas Hazewinkel (Chief Architect & Technology Officer). Je standplaats is het UWV-hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam, maar UWV-ers werken ook nog veel vanuit huis.

Wat ga jij doen?
 • Vertalen van relevante interne en externe ontwikkelingen naar richtinggevende enterprise architectuur, onderzoek naar mogelijke oplossingsrichtingen en passend beleid en richtlijnen met een doelgerichte benadering. Je beheert en ontwikkelt mede de UWV enterprise architectuur.
 • Je werkt samen met de collega's, die verantwoordelijk zijn voor het Portfoliobureau, aan het vormen van de jaarlijkse Informatie- en Transformatieplannen en geeft van architectuur de richtinggevende stippen op de horizon mee.
 • Je werkt nauw samen met andere UWV-brede onderdelen bij het maken en/of bijstellen van integraal beleid, zoals Informatiebeveiliging & privacy over het maken van Cloud- en Technologiebeleid, Gegevensmanagement over het werken met data, Leveranciersmanagement om zicht te hebben en te houden op alle aanbestedingen en Procesmanagement bij het constant verbeteren van onze processen.
 • Geven van advies door het opstellen van meerdere scenario's over complexe vraagstukken met betrekking tot de verbetering van de bedrijfsdoelstellingen. Je weet scenario's kwalitatief en kwantitatief te beoordelen en hierin resultaatgericht te werk te gaan.
 • Leveren van een strategische bijdrage aan de realisatie van de Doelarchitectuur UWV en de afstemming met de CIO en de directies van de divisie hierover.
Daarnaast ga je je bemoeien met een paar stoere dossiers, zoals het:
 • creëren van expertgroepen voor het tot stand brengen en borgen van de ontwikkeling van een aantal UWV-brede aandachtsgebieden (bijvoorbeeld: de verantwoorde inzet van cloud, het service-api model of de standaardisatie van de architectuurbouwstenen). Je kunt daarin optreden als voorzitter en brengt de juiste kennis en kunde aan tafel om de besproken doelen te bereiken. Je weet daarbij de groep te stimuleren het beoogde resultaat te halen en operationeel betrokken te zijn bij de realisatie van de uitkomsten.
 • organiseren van workshops en kennissessies en het onderhouden van de informatiestromen die nodig zijn om het concept en de doelen van de enterprise architectuur goed binnen UWV te laten landen, het volwassenheidsniveau ervan te vergroten en realisatie te versnellen.
 • adviseren over de richting binnen het IV-landschap: Saas of PaaS, Agile en DevOps of toch nog even traditioneel waterval voor de legacy. Waar, wanneer en hoe zet je RPA, Low-code of STP in? Beter een ODS naast een DWH of 1 van beide? Jij hebt er zicht op en kunt er gewogen advies op uitbrengen.


Functie-eisen

* Je opleiding en ervaring:
 • je hebt een academisch werk- en -denkniveau met eerder een bedrijfskundige dan puur technische achtergrond. Dat is noodzakelijk om de complexiteit van de informatiestromen en de architectuur van UWV te kunnen doorgronden.
 • voor deze rol van Enterprise Architect helpt het je in je begrip van de uitdaging als je zelf ooit aan de ontwikkelknoppen ervan hebt gezeten.
 • leidinggevende ervaring is niet nodig, maar wel aantoonbaar en aanstekelijk leiderschap. Als je het verschil snapt, ben jij misschien wel dé kandidaat ;-)
* Je kennis:
 • je kennis bestrijkt één of meer van de deelgebieden; bedrijfskunde, verandermanagement, bedrijfsarchitectuur, data- en gegevensarchitectuur, cloud architectuur.
 • verder is het een pre als je ervaring hebt opgedaan met: Datagedreven werken, Datawarehousing, Service architectuur, SaaS/PaaS diensten, API's, CI/CD, DevOps of Agile Architectuurvorming
 • kennis van Archimate en Bizzdesign is fijn, alsmede een TOGAF-certificering, maar bij gebrek hieraan gaan we je er niet op afwijzen.
* Je persoonlijkheid:
 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren-toren-gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Je bent een verbinder , die mensen samenbrengt. Jij kunt moeilijke zaken helder uitleggen aan mensen op elk niveau en ook buiten het IT-domein. Sterker nog: complexiteit reduceren is een stokpaardje van je.
 • jij staat sterk in je schoenen en weet hoe je draagvlak kunt creëren om je visie te realiseren. Je communiceert gemakkelijk en standvastig. Iedereen heeft een mening over de informatievoorziening, maar jij bent de centrale punt waar collega's zich tot wenden als het om enterprise architectuur gaat.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • oh ja, en als je wel overal over wilt meepraten, maar geen concrete bijdrage aan het resultaat wilt leveren... Nou, dan zou ik nog even verder zoeken. Maar ben je zelfstandig, zelfsturend en lever je ook wat je belooft, dan praten we graag verder!
In order to be considered for this vacancy, you can express yourself at conversation level (at least B2) in Dutch. If you do not reach this level, there is no point in applying because your application will not be processed.

Aanbod

Aanbod
UWV is een grote, complexe en zeer uitdagende organisatie. Als jij ook meer wilt doen voor een betere dienstverlening aan de Nederlandse maatschappij dan is dit een plek waar je werk er echt toe doet met misschien wel de mooiste ICT-snoepwinkel van Nederland.

Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief. We bieden een uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleidingen en ontwikkeling.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
 • een bruto jaarsalaris van € 75.000,- tot € 85.000,- euro o.b.v. een 38-urige werkweek.
 • daarin is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • een zeer ruimhartig opleidingsbeleid met toegang tot het All You Can Learn-aanbod van UWV.
 • flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan.
 • een werkplek die na het Corona-tijdperk kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken.
 • flexibele werktijden.
 • 27 vakantiedagen als basis.
Sollicitatie
Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Enterprise Architect voor UWV bent: solliciteer nu. Hoe?
Heb je nog vragen over deze vacature Enterprise Architect in Amsterdam?
 • bel Bas Westland via 06 53 260 974
 • stuur een mail aan via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
 • bekijk de video's die horen bij deze vacature op de website van e-people. Denk aan een interview met een directe collega, een interview met je toekomstige collega, maar ook aan rondleiding over je nieuwe werkplek.
O ja… een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. Dat je het even weet. Overigens is het vak van consultant voor Bas geen 9 tot 5 baan. Je kunt hem dus ook gewoon 's avonds en in het weekend bereiken.


Bedrijfsomschrijving

UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. Als IT'er bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Of het nu gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ondernemers die tijdelijk crisishulp nodig hebben: het UWV biedt dienstverlening die past bij de wensen van burgers, werkgevers, politiek en andere stakeholders.

Met ruim 1.600 medewerkers en jaarlijks zo'n 100 miljoen bezoekers op uwv en werk is UWV een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders. Daardoor heeft UWV een directe impact op het functioneren van onze maatschappij. Als Enterprise Architect werk je op het hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk bij de divisie WERKbedrijf. Deze divisie houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in