30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
5 dagen geleden geplaatst • 1x bekeken

Planningsadviseur Amsterdam • Matchd

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Vacaturedetails

 • Fulltime
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Startdatum: 01-11-2022
Einddatum: 31-10-2023
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 16 - 24
Sluitingsdatum: 30-09-2022 om 09:00 uur

Opdrachtomschrijving
Voor diverse projecten zijn we op zoek naar een ervaren planningsadviseur. Als planningsadviseur bij het Projectmanagementbureau ben je verantwoordelijk voor de planning van projecten en programma's in het fysieke of sociale domein.

Werkzaamheden

 • Je adviseert het project over structuur, proces en samenhang van projectactiviteiten in de tijd, over het kritieke pad en over mogelijke alternatieven;
 • Daarbij bewaak je de voortgang en adviseer je de projectmanager hierover;
 • Je signaleert de afwijkingen en knelpunten in planningen en je werkt samen en stemt af met andere planningsadviseurs over aanpak, dilemma's en oplossingen;
 • Als planningsadviseur werk je vaak aan meerdere projecten tegelijk, dit zijn meestal grootschalige complexe projecten in de gebiedsontwikkeling.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op:

De opdrachtgever(s)
Het Projectmanagementbureau van de Gemeente Amsterdam verzorgt in opdracht het project-, proces- en programmamanagement van projecten in het ruimtelijk, sociaal en economisch domein. Onze belangrijkste werkvelden zijn: gebiedsontwikkeling, sociale domein, verkeer en vervoer en (maatschappelijk) vastgoed. Het Projectmanagementbureau is een open en flexibele organisatie met een platte organisatiestructuur. Het Projectmanagementbureau bestaat uit een directeur, zes directieleden en circa 500 medewerkers. Daarnaast is er een staf die het primaire proces ondersteund.

De vakgroep Planning en Structurering
Het team van 50 planningsadviseurs vormt de vakgroep Planning en Structurering binnen het Projectmanagementbureau. De vakgroep Planning en Structurering is een hechte club van vakmensen die onderling kennis uitwisselen en samenwerken aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de vakgroep. De planningsadviseurs van het Projectmanagementbureau zijn goed in analyseren, structureren, plannen, bewaken van processen, visualiseren en onafhankelijk adviseren. Ze werken aan complexe multidisciplinaire projecten en bewegen zich op het snijvlak van politiek en samenleving en tussen beleid en uitvoering. Ze zijn snel en efficiënt inzetbaar op projecten en programma's. Het Projectmanagementbureau maakt onderdeel uit van het cluster Ruimte en Economie.

P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden obv een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als ZZP'er is niet mogelijk (ook niet vanuit je eigen BV) aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen. Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding, en als voorkeur een wo opleiding, in een van de volgende studierichtingen: Sociale Geografie, Planologie, Rechten of Politicologie;
 • Ervaring met planningen maken en te actualiseren op zowel overall als detailniveau in MS Project;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de functie van planningsadviseur;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met gemeentelijke procedures;
 • Werkervaring met juridische planologische procedures;
 • Werkervaring met gebiedsontwikkeling;
 • Werkervaring met het opstellen, actualiseren en monitoren van verschillende project - en proces planningen;
 • Werkervaring met planningssystemen zoals Primavera, MS project en Visio;
 • Werkervaring in het fysieke en sociale domein.


Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP'ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren.

Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in