Wat
30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Apeldoorn.
8 dagen geleden geplaatst • 18x bekeken

Contentbeheerder en -ontwerper | Apeldoorn Apeldoorn • Belastingdienst

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via Werkzoeken.nl

Belastingdienst

Belastingdienst
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • 24 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Contentbeheerder en -ontwerper
De ontwikkeling en het beheer van formulieren, brochures en brieven, dat is de kern van jouw baan als contentbeheerder en -ontwerper binnen ons team IBS Inning en Betalingsverkeer in Apeldoorn. Samen met diverse partijen, zoals ketenpartners en de productteams IV, zorg jij dat producten correct en tijdig tot stand komen. Een coördinerende rol in een dynamische omgeving die steeds verandert.

Dit doe je bij de Belastingdienst
Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe content en het beheer van nieuwe en bestaande content. Dat houdt in dat je dé adviseur en gesprekspartner bent bij de ontwikkeling en de aanpassing van producten door productteams, bij de samenstelling van (verzend)pakketten en bij de keuze van de kanalenstrategie. Altijd beoordeel je teksten op inhoud, leesbaarheid en opmaak, op basis van de richtlijnen van de Belastingdienst op het gebied van kanaalregie, communicatie en (rijks)huisstijl. Voor de activiteitengroep Inning en Betalingsverkeer (I&B) beheer je de content in het Geïntegreerd Documenten Beheersysteem. Hiervoor werk je nauw samen met Klantinteractie en -services (KI&S. Ook zorg je voor de opdrachtverstrekking, gericht op het ontwikkelen en onderhoud van content.

En dat is lang niet alles! Zo adviseer je in jouw functie over diverse fiscale (invorderings)producten en processen, zoals brieven, basisteksten voor formulieren en programma’s van eisen voor automatiseringsproducten. Ook beoordeel je de persoonlijke en zakelijke omgeving van de website van de Belastingdienst door een fiscaal-communicatieve bril. Verder stem je signalen en opdrachten voor het ontwikkelen van nieuwe producten of het aanpassen van bestaande producten af met betrokken belanghebbende partijen, signaleer je mogelijke knelpunten en onderneem je waar nodig actie.

Een bijzondere baan, omdat...
 • Je een omvangrijk netwerk opbouwt. Zo heb je in jouw coördinerende rol korte lijnen met onder meer de activiteitengroep I&B en ken je de weg binnen de ketens I&B, KI&S en de voortbrengingsketen (IV).
 • Je met jouw werk volop bijdraagt aan de missie van de Belastingdienst, namelijk dat burgers en bedrijven een passende behandeling krijgen.
 • We jou diverse kansen bieden jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk.
Overlegmoment van collega's op kantoor met laptops op tafel
“Geen dag is hetzelfde binnen mijn functie. Weten wat er speelt in de organisatie en dit vertalen naar goede content: het maakt mijn rol uitdagend en dynamisch.” Hugo, contentbeheerder en -ontwerper bij de Belastingdienst.


Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur inhoudelijk kennis van het invorderingsproces.
 • Je hebt kennis van of affiniteit met de automatiseringssystemen van de Belastingdienst.
Jouw competenties
 • plannen en organiseren
 • analyseren
 • contactgerichtheid
 • voortgangscontrole
 • klantgerichtheid


Aanbod

De afdeling - Directie Informatievoorziening/IBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten via deze link: .

Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.
 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem voor meer info contact op met Ingrid van Kooten, adviseur Werving & Selectie
Contact via Whatsapp
06 - 55 28 56 48

Meer over de vacature?
Neem voor meer info contact op met Nathascha Hendrickx, teamleider
Contact via Whatsapp
06 - 18 60 66 96
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
VersturenTerug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in