Wat
30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Bosch.
8 dagen geleden geplaatst • 1x bekeken

Planjurist Ruimtelijke Ordening Zwolle of Den Bosch Den Bosch • Enexis

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Enexis

Enexis
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.069 - € 4.384 p/m
 • 40 uur
 • Universiteit of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Meer capaciteit genereren én een stabiel elektriciteitsnet garanderen. Zodat we wind- en zonneparken kunnen ontsluiten en woonwijken en bedrijventerreinen continu van elektriciteit kunnen voorzien. Dat is een van de grote uitdagingen voor Enexis in de energietransitie. De nieuwe Omgevingswet maakt dat nóg net wat complexer. Gelukkig help jij ons als planjurist vanuit Den Bosch/ Zwolle (maar zeker ook vanuit huis) om snel aan de slag te kunnen met de realisatie van projecten rond hoogspanningsstations.

Dit ga je doen
Met jouw scherpe juridische blik maak je de uitbreiding van hoogspanningsstations en alles wat daar bij komt kijken mogelijk. In de planvormingsfase van projecten in Noordoost- of Zuid-Nederland bekijk jij hoe we bestemmingen het beste en snelste bouwrijp kunnen maken. Vaak komen daar complexe vraagstukken bij kijken rond de inpasbaarheid in een bestaand bestemmingsplan en de vergunningverlening. Daarbij hebben verschillende partijen in de omgeving vaak andere belangen dan Enexis. Aan jouw de taak om tot goede afspraken te komen.

Een goed voorbeeld is de uitbreiding van een station om een duurzaam initiatief of een woon- of industriegebied aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Zo'n uitbreiding stuit in sommige gevallen op weerstand in de omgeving. Jij gaat met de gemeente in gesprek om een bestemmingsplanwijziging te organiseren op basis van een haalbaarheidsstudie en een goede ruimtelijke onderbouwing. Die schrijf je zelf, of je schakelt daarvoor een adviesbureau in. Ook zet je eventuele andere noodzakelijke onderzoeken uit die bijdragen aan een succesvolle bestemmingsplanwijziging. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, geluid, archeologie of ecologie. Wil een gemeente een planschadeovereenkomst, dan toets jij die op redelijkheid.

Binnen al je projecten zorg je voor goede afstemming met de projectleiders en engineers. Zie je vanuit juridisch oogpunt mogelijkheden om een vergunnings- of bestemmingsproces te versnellen, bijvoorbeeld door een transformator of modulair gebouw anders te plaatsen, dan adviseer je daarover. Zo ben je in deze gevarieerde en uitdagende functie een schakel van betekenis in onze opgave in de energietransitie.Functie-eisen

Wij zoeken een nieuwe collega Planjurist Ruimtelijke Ordening. Herken jij jezelf in onderstaand profiel? We nodigen jou van harte uit om te solliciteren om een eerste kennismaking met ons aan te gaan. 

 • Je hebt wo-niveau en een diploma in staats- en bestuursrecht met specialisatie omgevingsrecht.
 • Je hebt globale kennis van belangrijke disciplines binnen de ruimtelijke ordening, zoals milieu, natuur, bodem, landschappelijke inpassing, omgevingsmanagement en participatie.
 • Je hebt bij voorkeur twee jaar of meer ervaring in een soortgelijke functie.

Jij staat stevig in je schoenen en gaat graag het gesprek aan met gemeenten en provincies, en af en toe een projectontwikkelaar, om hen te overtuigen van het belang dat Enexis vertegenwoordigt en om tot goede afspraken te komen. Spelen er bezwaren met een juridische grondslag in de omgeving van een project? Dan weet je die met empathie en goed onderbouwde argumenten te tackelen. Ook kun je complexe zaken inzichtelijk maken en snel schakelen in verschillende situaties. En op eigen initiatief binnen projecten adviseren over oplossingen die vanuit juridisch oogpunt bijdragen aan een beter resultaat.


Aanbod

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten: 

 • Een salaris tussen de € 3069,- en € 4384,-.Hier bovenop ontvang je ook nog 10% aan persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen of laten uitkeren in geld. 
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris. 
 • We dragen maar liefst 70% bij aan je ABP Keuzepensioen. 
 • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je 's ochtends eerst de kinderen naar school wilt brengen of nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.  
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach.
 • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement. 
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen.

Zijn wij een match? 
We investeren graag in duurzame relaties. Om zeker te zijn van een goede match, voeren we daarom een screening uit. Deze verschilt per functie en kan onder meer bestaan uit een assessment. Tijdens je sollicitatiegesprek vertellen we je precies waar de screening in jouw geval uit bestaat. Let op: vanwege onze veiligheidsvoorschriften is het bij al onze vacatures van belang dat je vloeiend Nederlands spreekt en schrijft. Onze installaties kunnen van invloed zijn op de werking van pacemakers. 

Sollicitatieprocedure 
Als je solliciteert, ontvang je per e-mail meer informatie over hoe de procedure eruitziet. Interesse? Solliciteer direct via de solliciteer-button. Vragen? Neem gerust even contact met Erik van't Wout (recruiter) erik.via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of David Klein Lenderink (manager) david.klein.via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 

Bedrijfsomschrijving

Tjalena van der Hoek, planjurist bij het Servicehuis Juridische- en Grondzaken, kijkt ernaar uit dat je ons team komt versterken: "De uitbreiding van hoogspanningsstations is voor Enexis cruciaal om de duurzame energie-infrastructuur in stand te houden en toekomstbestendig te maken. Als planjurist draag je op energieke wijze bij aan de toekomst van de energietransitie." Het Servicehuis Juridische en Grondzaken is een diverse afdeling die bestaat uit 22 collega's met verschillende niveaus en achtergronden. Van specialisten en juridisch adviseurs grondzaken tot medewerkers van de mid- en backoffice. Jij gaat aan de slag in team Grondzaken waarin je nauw samenwerkt met rentmeesters, de projectleiders voor grote hoogspanningsstations en de netverantwoordelijke van assetmanagement. Ook schakel je veelvuldig met engineeringteams waarmee je plannen uitwerkt en met externe stakeholders, zoals gemeenten en provincies.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
VersturenTerug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in