Wat
30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
6 dagen geleden geplaatst • 3x bekeken

Planoloog Energie en Omgevingswet | Den Bosch Den Bosch • Enexis

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Enexis

Enexis
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.009 - € 4.298 p/m
 • 40 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Wind- en zonneparken ontsluiten. En tegelijkertijd een stabiel elektriciteitsnet garanderen. De energietransitie stelt Enexis voor grote uitdagingen. De nieuwe Omgevingswet doet daar nog een schepje bovenop. Jij ziet als planoloog op strategisch en tactisch niveau de kansen die we kunnen verzilveren om onze ruimtelijke ambities als een van de grootste netbeheerders in Nederland in de komende jaren te realiseren.

Dit ga je doen
Met onze bestaande assets voor met name hoogspanning kunnen we niet meer voldoen aan de energievraag van morgen. De toekomst vraagt om fysieke uitbreiding en vernieuwing van grote stations en het netwerk. Jij staat aan de start van alle strategische ontsluitingsvraagstukken in ons energienet in Zuid-Nederland. Als geen ander begrijp je hoe de nieuwe Omgevingswet meer vrijheden biedt om slimmer en effectiever de vertaalslag te maken van de interne wensen naar concrete nieuwe of uitbreidingslocaties. 

Intern stel je de juiste kritische vragen en weet je met inhoudelijke argumenten onze organisatie uit te dagen om tot een totaalplan te komen voor de toekomst. Je draagt actief bij aan de vormgeving van participatietrajecten met de vele stakeholders die ook plannen hebben in eenzelfde gebied. En samen met collega's ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van beleid en richtlijnen binnen Enexis op het gebied van de energietransitie. Zo creëer je met jouw werk de randvoorwaarden voor onze engineerings- en realisatieprocessen in gebiedsgerichte energievraagstukken.

Naast je werk aan de planvormingskant coördineer je in samenwerking met projectleiders haalbaarheids- en variantenstudies en andere analyses die noodzakelijk zijn voor strategische en tactische keuzes. Ook adviseer je over – en waar nodig organiseer je – het bouwrijp maken van bestemmingen. In overleg met Assetmanagement en de afdeling Expertise Bedrijfsvoering Stations help je om de processen in de planvormingsfase van het engineering- en aanlegproces te structureren.Functie-eisen

Herken jij jezelf in onderstaande wensen?

 • Je hebt wo-niveau en bij voorkeur een opleiding in planologie of een soortgelijke richting.
 • Je hebt als generalist juridische basiskennis en algemene kennis van belangrijke disciplines binnen de ruimtelijke ordening, zoals milieu, natuur, bodem, landschappelijke inpassing, omgevingsmanagement en participatie.
 • Je hebt bij voorkeur twee jaar of meer ervaring in een soortgelijke functie.

Jouw kracht: goed luisteren, je kunnen verplaatsen in de gedachtegang van een ander en zijn of haar zorgen achterhalen. Om die vervolgens met de juiste argumenten weg te nemen. Zo creëer je als innovatieve ondernemer draagkracht voor je ideeën en adviezen en ben je in staat om een totaalplan te vormen en te verkopen. Ook kun je complexe zaken inzichtelijk maken en snel schakelen in verschillende situaties.


Aanbod

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten: 

 • Een salaris tussen de € 3009,- en € 4298,-. Hier bovenop ontvang je: 10% persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen. 
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris. 
 • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen. 
 • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je 's ochtends eerst de kinderen naar school wilt brengen of nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.  
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach.
 • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement. 
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? 
Teammanager David Klein Lenderink staat je graag te woord. 

Mobiel: 06 11 40 81 77
Mail: david.klein.via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 
 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Bedrijfsomschrijving

David Klein Lenderink, manager Servicehuis Juridische- en Grondzaken, kijkt ernaar uit dat je ons team komt versterken: "In het snel veranderende energielandschap is Enexis de schakel tussen leveranciers, burgers en bedrijven. Als planoloog werk je hier met een strategische blik én een menselijke touch aan de toekomst van de energietransitie en breng jij de energie om te versnellen." Het Servicehuis Juridische- en Grondzaken is een diverse afdeling die bestaat uit 22 collega's met verschillende niveaus en achtergronden. Van specialisten en juridisch adviseurs grondzaken tot medewerkers van de mid- en backoffice. Jij gaat aan de slag in team Grondzaken waarin je nauw samenwerkt met rentmeesters, planjuristen, de projectleiders voor grote hoogspanningsstations en de netverantwoordelijke van assetmanagement. Ook schakel je veelvuldig met engineeringteams waarmee je plannen uitwerkt en met externe stakeholders.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
VersturenTerug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in