+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
10 dagen geleden geplaatst | 9x bekeken

Bezwaar- en beroepsjurist Den Haag Yacht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

Yacht
 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
 • 614 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Detachering / Vast contract
 • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Mooie opdracht voor ervaren juristen bezwaar/beroep. Het Ministerie van Financiën zoekt meerdere medior en senior juristen voor een nieuw team. Heb je ervaring met bezwaar en liefst ook met beroep, lees dan verder! 

Binnen het ministerie van Financien loopt er een project Hersteloperatie kinderopvangtoeslag. Hiervoor zoeken we serieuze versterking. (let op: je komt te werken voor het ministerie en niet voor UHT)

Opdrachtomschrijving

Als onderdeel van de hersteloperatie kinderopvangtoeslag worden gedupeerde ouders en hun toeslagpartners gecompenseerd voor het onrecht dat hen is aangedaan. Het is daarbij van belang dat zij een nieuwe start kunnen maken. Een belangrijk onderdeel van het financieel herstel is de schuldenaanpak. Door de schuldenaanpak kunnen gedupeerde ouders zo veel mogelijk onder financiële achterstanden de toekomst in, zodat zij met een zo groot mogelijk deel van hun compensatie een nieuwe start kunnen maken. De schuldenaanpak bestaat uit regelingen voor publieke schulden, private schulden en ouders in een wettelijke schuldsaneringsregeling of buitengerechtelijke schuldregeling.

Voor de private schulden wordt de uitvoering van en ondersteuning bij deze regeling geboden door een consortium van kredietbanken die door Sociale Banken Nederland (SBN) wordt aangestuurd. De gedupeerde stuurt een schuldenlijst naar SBN en SBN verifieert bij de schuldeisers de schulden zoals opgenomen op de schuldenlijst. SBN stuurt de gedupeerde een beschikking en gaat mogelijk over tot betaling. De gedupeerde kan tegen deze beslissing in bezwaar komen. En tegen deze beslissing op bezwaar kan beroep worden ingesteld.

De vaktechnische lijn (Landelijk vaktechnisch coördinator en vaktechnisch coördinator) van DG Herstel zullen beschikbaar zijn voor vragen en eventuele complexe casussen.

Profiel

We zoeken versterking voor een nieuw team voor 6 maanden om opgelopen achterstand weg te werken en bij te blijven met de binnengekomen bezwaarschriften en beroepszaken. Hiervoor zijn we op zoek naar een bezwaar en beroepszakenteam dat bestaat uit in ieder geval 10 fte’s, waarvan 1 fte geplaatst wordt bij SBN. 1 van de fte’s bij DGH wordt ingezet als meewerkend voornman/vrouw met deels coördinerende taken. Het team functioneert als een flexibele schil voor het bestaande bezwaar en beroepsteam. 

Het is belangrijk dat het team bezwaar en beroep op zeer korte termijn beschikbaar is. Reden van deze urgentie is het feit dat er een achterstand en gelijktijdig een toename is van het aantal bezwaren en beroepen. Bezwaren en beroepen dienen binnen de reactietermijn te worden behandeld. Tevens ligt er behoorlijke politieke druk op het Herstel Toeslagen dossier.Functie-eisen

Medior

 • minimaal een hbo-opleiding Rechten afgerond
 • minimaal 3 jaar juridische ervaring met bezwaarzaken en bij voorkeur ook beroepszaken
 • minimaal 3 algemene juridische deskundigheid of aantoonbare specifieke deskundigheid/ervaring op het gevraagde rechtsgebied (Awb, staatssteun).

Senior

 • minimaal een wo-opleiding Rechten afgerond
 • minimaal 7 jaar juridische ervaring met bezwaar- en beroepszaken
 • minimaal 7 jaar algemene juridische deskundigheid of aantoonbare specifieke deskundigheid/ervaring op het gevraagde rechtsgebied (Awb, staatssteun).


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een opdrachtovereenkomst van 6 maanden vanaf eind juni (of zsm) 2023 + kans op nogmaals verlenging. Je kan deels thuis en deels op kantoor werken.

Ben of ken jij iemand die voldoet aan de eisen en dit een gave opdracht lijkt? Reageer dan t/m max. donderdag 8 juni met je CV en korte motivatie via de solliciteerbutton. Neem met vragen contact op met Annemarie Roscam Abbing, M 0651614269, E via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in