+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
5 dagen geleden geplaatst | 3x bekeken

Bestuursrechtjurist Sr+ Den Haag Yacht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

Yacht
  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
  • 652 openstaande vacatures

Vacaturedetails

  • 24 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Detachering / Vast contract
  • Senior

Vacatureomschrijving

Voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn wij op zoek naar een ervaren bestuursrechtjurist. Heb jij meer dan 10 jaar ervaring als jurist en vooral op het vlak van bezwaar en beroep? Lees dan verder!

Opdrachtomschrijving

Voor ons projectteam zoeken we een jurist ervaren in het bestuursrecht, die weet hoe je wet- en regelgeving om moet zetten naar processen die nodig zijn om de wettelijke taken uit te voeren. Samen met de proceseigenaar primair proces ontwerp, bouw en implementeer je het primaire proces van de CI-organisatie. Je werkt ook nauw samen met je andere collega’s in het projectteam en de beleidsdirectie. Ons doel: een goed werkende organisatie neerzetten.

Het leuke van dit project? De kaders liggen er, maar de weg naar het einddoel ligt nog helemaal voor je open. Met jouw flexibiliteit, daadkracht en pioniersmentaliteit ga je met je collega’s aan de slag om een nieuwe organisatie te realiseren. De inrichting van de processen dient te voldoen aan de Algemene Wet Bestuursrecht en bevat dus ook de processen voor bezwaar, beroep en handhavingsverzoeken. Als een echte teamspeler draag je bij aan de teamspirit en de voortgang. Zodat die nieuwe organisatie er binnen de afgesproken tijd staat.

Tijdsdruk en veranderende omstandigheden? Voor jou geen enkel probleem, want je kunt uitstekend werken in een wendbare omgeving en pakt elke uitdaging proactief en systematisch op. Vanzelfsprekend ben jij goed op de hoogte van de juridische kaders: je hebt ervaring in bestuursrecht en een brede kijk op recht in het algemeen, zodat je ook de verbinding met andere rechtsgebieden kunt maken, afhankelijkheden en risico’s in beeld kan brengen en de juiste expertise kan inschakelen. Naast bestuursrecht krijg je zeker te maken met de Waadi, wet- en regelgeving over arbeidsvoorwaarden, wet Bibob en privacywetgeving. In deze opstartfase kom je voor flink wat uitdagingen te staan. Die pak je voortvarend op; jij denkt immers in oplossingen. 

Achtergrond

Het kabinet wil misstanden in de uitzendsector aanpakken. Daartoe is een wetsvoorstel in voorbereiding dat alle uitleners van arbeidskrachten vanaf 1 januari 2025 verplicht om gecertificeerd te zijn. Inleners mogen vanaf die datum alleen van gecertificeerde uitzendbureaus arbeidskrachten inlenen. Het verplichte certificeringsstelsel heeft tot doel uitzendkrachten te beschermen en eerlijke concurrentie te bevorderen. Het kabinet heeft bij de uitwerking van het certificeringsstelsel nauw samengewerkt met sociale partners uit de Stichting van de Arbeid en de uitzendbranche. Het stelsel wordt publiek-privaat, waarbij sociale partners een rol krijgen in de uitvoering van het stelsel. Dit betekent – onder meer – dat de sociale partners een stichting zullen oprichten die als Certificerende Instelling (CI) op aanvraag besluit over het verstrekken of weigeren van een certificaat. De CI krijgt de status van een “krachtens privaatrecht opgericht” zelfstandig bestuursorgaan en valt onder de Kaderwet zboen. De CI stelt de set eisen vast, waaraan uitzendbureaus moeten voldoen om een certificaat te verkrijgen en te behouden. Dit normenkader moet voldoen aan de eisen die daaraan bij (of krachtens) de wet worden gesteld. De CI legt het normenkader ter goedkeuring voor aan de minister van SZW. De feitelijke toetsing aan het normenkader gebeurt door private inspectieinstellingen die door de CI worden aangewezen. De Nederlandse Arbeidsinspectie zal toezien op de naleving van de certificeringsplicht. Dat betekent dat de Arbeidsinspecties boetes kan opleggen aan uitleners zonder certificaat en aan organisaties die arbeidskrachten inlenen bij uitleners zonder certificaat.

Project

De CI dient uiterlijk op 1 juli 2024 in staat te zijn om certificeringsaanvragen te behandelen. In aanloop daartoe legt een team onder leiding van een kwartiermaker de basis voor een vliegende start. We ontwerpen, bouwen en implementeren de organisatie van de CI in een project dat - vooralsnog- onder de paraplu van SZW valt. We werken Agile aan de hand van plan-do-check-act en hanteren het principe van timeboxing. Een werkende organisatie betekent dat er een integrale basis-inrichting beschikbaar is, waarin het primaire proces en alles wat aan ondersteunende processen (SCOPAFIJTH), techniek en voorzieningen nodig is, zijn ingericht en uitgevoerd kan worden. Ook de startbezetting van de Certificerende Instelling is daar onderdeel van. Kortom, we maken een volledig nieuwe organisatie. Voor het projectteam zijn we daarom op zoek naar resultaat- en oplossingsgerichte teamspelers die conceptueel vermogen hebben, koers kunnen houden in veranderende omstandigheden en kunnen improviseren. Het project is opgedeeld in verschillende hoofdprocessen. Ieder hoofdproces heeft een proceseigenaar die verantwoordelijk is voor de inrichting daarvan. De proceseigenaren zijn samen verantwoordelijk voor de integrale projectplanning en het realiseren daarvan en werken daarvoor samen met de project management officer die het overzicht houdt. De projectplanning maken we aan de hand van mijlpalen.Functie-eisen

Je beschikt over:

  • een universitaire opleiding Rechten als relevantee vervolgopleidingen met succes afgerond.
  • minimaal 10 jaar kennis en ervaring in het bestuursrecht.
  • kennis en werkervaring op het gebied van bezwaar en beroep.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een opdracht van 24-36 uur per week, met voorkeur voor minstens 32 uur/week. SZW is gebaat bij zsm hulp, denk dus begin/half juni 2023 en de opdracht duurt 12 maanden met de optie op verlenging. Bij SZW werkt men hybride. Je kan de opdracht via Yacht of als ZZP'er uitvoeren. 

Reageren kan tot en met dinsdag 30 mei 2023 (maar liefst zsm) met je cv en een korte motivatie / gebruik de solliciteerbutton.

Zou jij naast deze uitdaging het ook leuk vinden om bij andere opdrachtgevers van YACHT Legal aan de slag te gaan? Wellicht is de baan als interim professional dan iets voor jou? In dat geval zullen we niet alleen een gesprek met je voeren over deze opdracht, maar zullen we je bij geschiktheid voor de rol van interim professional meer zekerheid bieden dan deze opdracht en je een contract bieden met de intentie tot een vaste baan bij YACHT Legal. Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden en een mooi netwerk aan juristen en opdrachtgevers.Uren

24 - 36 uur
32

Bedrijfsomschrijving

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk in Nederland. Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen zodat je zelf kunt bijdragen aan je eigen toekomst. Als het tegenzit zorgen we voor een vangnet, en als je met pensioen gaat voor een inkomen. Dat kan alleen in een land waar mensen er voor elkaar zijn.Wij willen beleid maken dat voor iedereen werkt. We luisteren naar wat er speelt in de samenleving; werken nauw samen met partners, en spelen in op nieuwe ontwikkelingen, nationaal en internationaal. We buigen ons over vragen die niet bepaald tot de gemakkelijkste behoren. Over het sociaal beleid, de toekomst van de verzorgingsstaat en de betaalbaarheid van de oudedagsvoorziening. Maar ook over de vergrijzingsproblematiek en de veiligheid op de werkplek.We stimuleren de naleving van regels en als er misstanden zijn, treden we op. Het ministerie geeft als werkgever het goede voorbeeld.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in