+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Junior Security Analist Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

 • 24 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Junior

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.663 - € 5.586 p/m

Vacatureomschrijving

Junior Security Analist
SSC-ICT

Functieomschrijving
Als junior security analist kan je bij SSC-ICT verder groeien in je vak. Wij werken in het hart van het Rijk en ons geavanceerde Security Operations Center (SOC) beschermt de overheid tegen hackpogingen en cyberdreigingen. Jij draagt daar op elke mogelijke manier aan bij en werkt hierin samen met belangrijke partijen.

Ons SOC beschermt de vertrouwelijke data van 7 ministeries met een team van security analisten. We monitoren proactief alle systemen en de netwerken waarop deze systemen draaien. Diefstal van vertrouwelijke gegevens van ministers of persoonsgegevens van rijksmedewerkers die op een vreemd platform worden gedeeld: dit zijn voorbeelden van issues met grote maatschappelijke impact, die we als team altijd willen voorkomen.

Vanuit het hart van de Rijksoverheid monitor je security events met behulp van tooling en werkinstructies (SIEM/IDS systeem). Je registreert en zet security meldingen en -incidenten door. Je zult vooral bezig zijn met het opvolgen en registeren van security meldingen vanuit SOPs en op basis van vooraf gedefinieerde use cases, dashboards en scripts. Wanneer je toegroeit naar de functie van medior security analist, ga je zelf detectieregels schrijven, logdata monitoren, interpreteren en associëren. Bij je werk gebruik je onder meer SIEM-technology.

Naast je werkzaamheden in de dagelijkse operatie draag je in een van onze clusters bij aan een sterker Security Operations Center (SOC). Hier zijn veel mogelijk voor jouw ontwikkeling. Wat vind jij interessant? Waarin wil je je bekwamen? Op basis daarvan worden de taken verdeeld. Denk aan de ontwikkeling van detectieregels of van use cases. Misschien ligt je voorkeur bij het automatiseren van de incidentenafhandeling. Je kunt je ook verder bekwamen in cyber threat intelligence of meewerken in purple teaming. Het kan allemaal als junior security analist.

Jouw werkzaamheden sluiten aan op het KWIV-profiel 4.1.3 CYBERSECURITY MANAGEMENT
Meer informatie over KWIV-profielen vind je op: Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV).

Gevraagd

Je hebt hbo-werk- en denkniveau op het gebied van ICT of beveiliging. We denken aan een hbo-bachelor of mbo-4, aangevuld met minimaal een jaar ervaring met de beveiliging van ICT-systemen of applicaties.
Je hebt kennis van SIEM-tooling als Splunk, intrusion detection en kwetsbaarhedenmanagementsystemen en de normenkaders rondom informatiebeveiliging.
IP-netwerkconcepten, security monitoring, aanvalstechnieken, malware en Linux- en Windowssystemen zijn jou bekend.
Je vindt het geen probleem om af en toe een piketdienst te draaien.

Competenties
 • Een goed analytisch vermogen lijk je van nature te hebben. Je kunt doorzetten en hebt de wens om steeds dieper door te dringen tot computers, systemen en netwerken.
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken. We hebben liever iemand die innovatief denkt en fouten durft te maken dan iemand die bij standaard blijft hangen.
 • Op zoek naar de beste versie van jezelf; zo sta je in de race. Wij bieden je alle doorgroeimogelijkheden en daar ga je graag mee aan de slag.
 • Je vindt het vanzelfsprekend dat je bij een groot incident alle zeilen bijzet, samen met het team.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 11
Salarisomschrijving Binnen schaal 11 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 3.663 en € 5.586 afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 78.005.
Maandsalaris Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 12 maanden
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Deze functie valt in de Functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering.
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten solliciteren. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Het kan voorkomen dat jouw ervaring niet volledig aansluit bij het schaalniveau van deze vacature, maar dat we wel de motivatie en potentie in jou zien. In dat geval kijken we of er mogelijkheden zijn om een schaal lager in te stromen zodat je op termijn alsnog kan doorstromen naar de schaal van deze vacature.

De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment.

Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Een AIVD B-veiligheidsonderzoek is onderdeel van de procedure.

Goed om te weten: in alle lagen van ons SOC hebben we een bereikbaarheidsdienst. Het betekent dat iedereen af en toe een piketdienst draait. Bij een groter incident wordt de inzet van het hele team opgeschaald. Uiteraard blijft het bij incidentele gevallen en onze ervaring is dat onze professionals erbij willen zijn, als de nood aan de man is.

Solliciteren?
SSC-ICT nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in