+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Unified Communications Specialist / Beheer Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

 • Werving en selectie

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior

Aanbod

 • Detachering / Vast contract

Vacatureomschrijving

Binnen de Gemeente Den Haag (Dienst Bedrijfsvoering I&A) wordt hard gewerkt aan vernieuwingen binnen een complexe en dynamische werkomgeving. De vernieuwingen vinden plaats op veel aspecten van het huidige producten- en dienstenportfolio en leiden onder andere tot een ICT-infrastructuur die sterk onderhevig is aan verandering en vernieuwing. Voornaamste doel hierbij is het beschikken over een effectieve en flexibele ICT-omgeving, die ons in staat stelt eenvoudig, betrouwbaar en kostenefficiënt innovatie aan onze klanten aan te bieden zonder concessie te doen aan keiharde beschikbaarheidsgaranties.

Het domein Unified Communications richt zich binnen de gemeente Den Haag op het aanbieden en ontwikkelen van functionaliteiten voor diverse vormen van communicatie. Het domein van communicatie is nog niet volledig uitgewerkt en staat aan de vooravond van de vervanging van de twee bestaande telefooncentrales door een Unified Communications (UC) platform, geïntegreerd met MS Teams Phone en een nieuwe Klant Contact Center (KCC) oplossing voorzien van moderne communicatiekanalen. Dit om de bereikbaarheid en communicatie met burgers en interne medewerkers verder te verbeteren en verdere invulling te geven aan de “Any where, Any time & Any device” strategie.
Waar het voorheen vooral fysieke telefonie betrof, wordt daar nu mobiele telefonie, chat, presence en diverse andere moderne communicatietechnieken aan toegevoegd op het gebied van Unified Communications en ook een verdere integratie tussen telefonie en ICT. Hierbij wordt dan ook nauw samengewerkt met andere IT-domeinen en diverse leveranciers.

Jouw rol
Als Unified Communications (UC) specialist maak je onderdeel uit van het multidisciplinair team Unified Communications en draag je bij aan beheer en het (door)ontwikkelen van de dienstverlening binnen het UC-domein. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de regie op beheerprocessen zoals incident-, change-, release- en problemmanagement, stuur je de betrokken leveranciers aan en participeer je in aanbestedingstrajecten.

Jouw rol en inzet is primair om tijdens de vervanging van de twee bestaande telefooncentrales te borgen dat dat de “winkel openblijft” en dat de eindgebruikers de service van de communicatiesystemen kunnen verwachten die ze gewend zijn. Hiernaast ben je onderdeel van het vervangingsproject en draag jij als beheerder met een kritische blik bij in de invulling van de noodzakelijke randvoorwaarden om de nieuwe UC-dienst te kunnen beheren en geef je inzicht in de bestaande configuraties. Na de transitie naar de nieuwe UC-dienst ben jij samen met je collega beheerders verantwoordelijk voor het beheer van deze nieuwe dienst.

Je bent zowel in de diepte (technische vaardigheden en kennis van bestaande Cisco en Avaya telecom platformen) als in de breedte (soft- en business skills) onderlegd en wil je graag ontwikkelen en samen met het team meegroeien in kennis van het moderne Unified Communications platform en de Cloud Contact Center oplossing.

Communiceren gaat je makkelijk af, je bent een teamspeler, klantgericht en schakelt op een snelle en natuurlijke manier tussen allerlei niveaus binnen en buiten de organisatie. Je staat stevig in je schoenen en wilt graag samen met je collega’s resultaten behalen.

Je bent zowel in de diepte (technische vaardigheden en kennis) als in de breedte (soft- en business skills) onderlegd. Communiceren gaat je makkelijk af, je bent klantgericht en schakelt op een snelle en natuurlijke manier tussen allerlei niveaus binnen en buiten de organisatie. Je staat stevig in je schoenen en wilt graag samen met je collega’s resultaten behalen. 

Op dit moment wordt er ongeveer 50% thuisgewerkt en 50% op kantoor, ons stadsdeelkantoor aan de Leyweg 813;Gevraagd

We zoeken:

Een enthousiaste UC specialist met de volgende eigenschappen;

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Informatica;
 • Pro-actief, ‘can-do’ houding en een positieve mind-set;
 • Sterke communicatieve vaardigheden
Ervaring en vaardigheden:
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de IT/Telecom;
 • Kennis en ervaring met Cisco Call Manager en Avaya Aura Contact Center is een must;
 • Ervaring met dienstverlening op het gebied van Unified Communications is een must;
​​​​​​​
 • Kennis en ervaring met MS Teams Phonesystem en Cloud Contact Center systemen is een pré;
 • Kennis en ervaring met Cisco Call Manager, MS Teams Phone en … Storm is een pré;
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in