+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Unified Communications Specialist Lead Engineer Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

 • Werving en selectie

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Senior

Aanbod

 • Detachering / Vast contract

Vacatureomschrijving

Binnen de Gemeente Den Haag (Dienst Bedrijfsvoering I&A) wordt hard gewerkt aan vernieuwingen binnen een complexe en dynamische werkomgeving. De vernieuwingen vinden plaats op veel aspecten van het huidige producten- en dienstenportfolio en leiden onder andere tot een ICT-infrastructuur die sterk onderhevig is aan verandering en vernieuwing. Voornaamste doel hierbij is het beschikken over een effectieve en flexibele ICT-omgeving, die ons in staat stelt eenvoudig, betrouwbaar en kostenefficiënt innovatie aan onze klanten aan te bieden zonder concessie te doen aan keiharde beschikbaarheidsgaranties.

Het domein Unified Communications richt zich binnen de gemeente Den Haag op het aanbieden en ontwikkelen van functionaliteiten voor diverse vormen van communicatie. Het domein van communicatie is nog niet volledig uitgewerkt en staat aan de vooravond van de vervanging van de twee bestaande telefooncentrales door een Unified Communications (UC) platform, geïntegreerd met MS Teams Phone en een nieuwe Klant Contact Center (KCC) oplossing voorzien van moderne communicatiekanalen. Dit om de bereikbaarheid en communicatie met burgers en interne medewerkers verder te verbeteren en verdere invulling te geven aan de “Any where, Any time & Any device” strategie.
Waar het voorheen vooral fysieke telefonie betrof, wordt daar nu mobiele telefonie, chat, presence en diverse andere moderne communicatietechnieken aan toegevoegd op het gebied van Unified Communications en ook een verdere integratie tussen telefonie en ICT. Hierbij wordt dan ook nauw samengewerkt met andere IT-domeinen en diverse leveranciers

Jouw rol
Als Unified Communications (UC) specialist/lead engineer maak je onderdeel uit van het multidisciplinair team Unified Communications, bestaande uit alle disciplines noodzakelijk voor een succesvolle implementatie van de nieuwe Unified Communications dienst binnen de gemeente Den Haag.  Je werkt binnen het UC-scrumteam aan het definiëren, ontwerpen en implementeren van de nieuwe UC-dienst. Daarin maak je samen met de specialisten van de leverancier en solution architecten een vertaling van de huidige functies op de bestaande twee telefooncentrales en de huidige KCC-oplossing (Avaya en Cisco) naar functies op het nieuwe UC-platform, de nieuwe KCC-oplossing en nieuwe communicatiekanalen. De focus van de eerste release van de UC-dienst is gericht op de overname van de bestaande basis-, advanced telefonie en KCC-functies en uitfasering van de bestaande platformen.

Jouw rol en inzet is primair voor dit migratie project en de initiële opzet van de nieuwe UC-dienst, waarbij er verwacht wordt dat je met jouw telefonie en UC-kennis een uitvoerende en adviserende bijdrage kan leveren aan het succes van dit project. Je hebt kennis en ervaring met het werken in Agile teams en met dergelijke UC-trajecten. Je kent de MS Teams Phone valkuilen en je geeft mede richting aan het formuleren van de sprintdoelen, geeft invulling aan de sprint backlog en sprintplanning.  Naast dat je in de uitvoering bezig zal zijn, heb je ook een duidelijke helicopter view en draag je bij aan het (door)ontwikkelen van de dienstverlening binnen het UC-domein.

Je bent zowel in de diepte (technische en tactische UC, MS Team Phone en Klant Contact Center vaardigheden en kennis) als in de breedte (soft- en business skills) onderlegd. Communiceren gaat je makkelijk af, je bent een teamspeler, klantgericht en schakelt op een snelle en natuurlijke manier tussen allerlei niveaus binnen en buiten de organisatie. Je staat stevig in je schoenen en wilt graag samen met je collega’s resultaten behalen.

Op dit moment wordt er ongeveer 50% thuisgewerkt en 50% op kantoor, ons stadsdeelkantoor aan de Leyweg 813;Gevraagd

We zoeken:

Een enthousiaste UC-specialist met de volgende eigenschappen;

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Informatica;
 • Pro-actief, ‘can-do’ houding en een positieve mind-set;
 • Sterke communicatieve vaardigheden.
Ervaring en vaardigheden:
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de IT/Telecom;
 • Praktische ervaring met implementatie van Unified Communications en bekendheid met bedrijfstelefonie telefoniesystemen, VoIP, SIP, Session Boarder Controllers, PABX-systemen en audio-/video conferentie technologieën, instant messaging en presence is een must.
 • Kennis en ervaring met Microsoft 365-technologie, inclusief Teams Phonesystem, in een Enterprise organisatie en je bent in bezit van relevante Microsoft 365-certificeringen;
 • Kennis en ervaring met Cisco Call Manager en Avaya Aura Contact Center is een pré;
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in