Teamleider IR & Analytics | Den Haag

Den Haag

De Haagse Hogeschool
 • De Haagse Hogeschool
 • Universitair of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Teamleider IR & Analytics

Ben je een strategische, gepassioneerde verbinder met kennis van het hoger onderwijs? Ken je de waarde en potentie van kwantitatieve en kwalitatieve analyses voor verbetering van de kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie van onderwijs? Heb je kennis van het veld Institutional Research en loop je warm voor alles rondom studiedata?

Solliciteer dan bij de dienst Onderwijs, Kennis & Communicatie van De Haagse Hogeschool.

Wat ga je precies doen?
We zijn op zoek naar een teamleider voor het nieuwe samengestelde team IR en Analytics, het data analyse team van De Haagse voor institutional research en studiedata. De Haagse Hogeschool wil hierin de komende jaren grote stappen zetten, waarin je een cruciale rol zal spelen. Je wordt samen met de teamleden aanjager op dit gebied binnen De Haagse.

Met je team weet je de strategische vertaalslag te maken van studiedata naar concrete impact op verbetering van het onderwijsbeleid en de onderwijsorganisatie van De HHs. Focusgebieden zijn ketenactiviteiten rondom werving en instroom, doorontwikkeling van onderwijs en ondersteuning van de studenten in hun student journey. Je bent een natuurlijke gesprekspartner voor het College van Bestuur, het management, opleidingen en beleidsmakers. Samen met de dataspecialisten binnen én buiten je team stimuleer je de verdere ontwikkeling van evidence informed werken bij De Haagse.

Je sterke strategische en communicatieve vaardigheden zet je in om IR & Analytics verder door te ontwikkelen en om het gebruik van studiedata te intensiveren. Je weet wat er speelt op het gebied van beleidsvraagstukken in het hoger onderwijs, en faciliteert het team om innovatieve kwantitatieve en kwalitatieve analyses, dashboards en onderzoeksrapporten te ontwikkelen. Hierin handel je niet alleen op verzoek van de organisatie, maar zie je proactief welke thema’s actueel zullen worden en speel je daar met je team op in. Om de impact te vergroten heb je ook regelmatig inhoudelijk contact met onderzoekers en beleidsmedewerkers van De Haagse wat kan resulteren in gedeelde publicaties. Je bent verder in staat om via je netwerk ook extern financiering te verwerven vanuit diverse subsidiestromen.

Als teamleider ben je gepositioneerd onder de unitmanager van de unit Onderwijs & Onderzoek binnen de Dienst Onderwijs, Kennis & Communicatie, onder leiding van de directeur, Theo Bakker. Samen met je collega-teamleiders werk je aan de doorontwikkeling van de unit.

Jouw taken
 • het uitvoeren van ons meerjarenplan studiedata en het op aanvraag én proactief oppakken van vraagstukken waar studie- en studentdata inzichten kunnen bieden;
 • het direct leidinggeven aan 7 medewerkers en daarnaast tijdelijke projectmedewerkers;
 • het verbinden van IR & Analytics met specifiek data-analyse en datamanagement teams binnen De HHs en relaties binnen en buiten De HHs in het algemeen.
Wil je ons meerjarenplan Studiedata ontvangen, neem dan contact op met Jeanieke Kuijper, via e-mail: [email protected]

lees meer

Gestelde eisen Jouw profiel
Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie. Daarom vinden wij in jouw CV in ieder geval terug:
 • een afgeronde masteropleiding;
 • minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • ervaring met ontwikkelen en evaluatie van onderwijsbeleid;
 • kennis en ervaring met data science, data management, statistiek, data analyse, visualisaties en bijbehorende tooling zoals bijvoorbeeld ‘R’, ‘Python’, ‘QlikView’, of ‘Tableau’;
 • kennis van en ervaring met het aansturen en stimuleren van middelgrote teams;
 • communicatief vaardig in de Nederlandse en Engelse taal.
Voor de functie zien wij graag de volgende competenties:
 • ambtiteus, analytisch, strategisch, ondernemend;
 • communicatief, inspirerend, enthousiasmerend en organisatiesensitief;
 • verbindend en coachend leiderschap.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.445 p/m
Extra informatie Wat bieden wij
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op verlenging (D4), met een omvang van 0,8 tot 1,0 fte, 32 – 40 uur per week;
 • Een salaris van minimaal € 4.445,52 en maximaal € 5.717,25 (schaal 12) bij een volledige werkweek;
 • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
De Haagse Hogeschool als inclusieve campus
De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Ben jij onze nieuwe collega?
Je kunt tot en met woensdag 8 december 2021 uitsluitend direct, online solliciteren via de sollicitatiebutton op de website van De Haagse Hogeschool.
Kort nadat jij hebt gesolliciteerd, bekijken wij of we verwachten jou een passende baan te kunnen aanbieden. Als dat zo is, dan nodigen we jou uit voor een gesprek.
 
Wil je meer informatie?
Algemeen? Jeanieke Kuijper, Unitmanager Onderwijs & Onderzoek, via e-mail: [email protected]
Informatie sollicitatieprocedure? Rachel van Veghel, Adviseur Resourcing 070-4458612 of via e-mail: [email protected]

Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Teamleider in Den Haag