+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Goes.
17 dagen geleden geplaatst • 46x bekeken

Technisch medewerker werktuigbouw - Goes Goes • Rijkswaterstaat

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 4.247 p/m
 • 36 uur
 • MBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Technisch medewerker werktuigbouw
Wil jij bijdragen aan het beheren en onderhouden van werktuigbouwkundige installaties van de (beweegbare) bruggen en sluizen in de regio Zeeland? Heb jij een mbo opleiding Werktuigbouwkunde afgerond? Wil je eerst kijken of het bij je past? Kom langs op de koffie of een paar uur meelopen. Wij ontmoeten je graag!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Als technisch medewerker werktuigbouw zorg je voor het behouden, monitoren en bewaken van de kwaliteit van de werktuigbouwkundige installaties van de (beweegbare) bruggen en sluizen (de objecten van Rijkswaterstaat). Wij willen zo weinig mogelijk ongewenste situaties/storingen op onze objecten en jij kan ons daarbij helpen. Jij bent operationeel aanspreekpunt voor werktuigbouwkundige zaken en zorgt voor het in gang zetten van werkzaamheden en vervolgacties.

Wat doe je nog meer?
 • adviseren van je collega’s, waaronder de onderhoudsmanagers werktuigbouwkunde en de coördinator ‘check’;
 • met de asset managers, op de werkgebieden civiel, elektrotechniek, werktuigbouw en industriële automatisering, de instandhoudingsadviezen en verbetervoorstellen bespreken;
 • je stelt complete adviezen op;
 • analyseren van inspectierapporten, storingsgegevens, situatie rapportages en safety walks;
 • je zorgt dat het technisch constructie dossier op orde is, actueel, betrouwbaar en compleet.
Verder zorg je voor een goede kwaliteit en het up-to-date houden van het onderhoudsmanagementsysteem voor jouw vakgebied. Je adviseert welke werktuigbouwkundige inspecties er moeten worden uitgevoerd en de manier waarop dat moet gebeuren. Daarnaast begeleid je de uitvoering van specialistische onderzoeken aan de objecten en andere werktuigbouwkundige werken.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Bij Rijkswaterstaat maken we vervoer over het Zeeuwse land en water mogelijk. Onder andere de Krammersluizen, de Tholense brug en de Zandkreeksluis vallen in jouw werkgebied.

Waar haal je nog meer voldoening uit?
 • het bewaken van de actuele situatie van de civieltechnische werken, waarbij je onder andere kijkt naar het gebruik en de mogelijke verbeteringen in het onderhoud en het verlengen van de levensduur;
 • ondersteuning bieden bij de monitoring van het risico-gestuurd beheer- en onderhoudsproces;
 • het werken volgens de vastgestelde normen en procedures. Denk daarbij aan de afhandeltijd van storingen, preventief onderhoud en nieuwe werkaanvragen.
De collega die jij gaat vervangen, gaat pas over een tijd met pensioen dus je kan rekenen op een uitgebreide inwerkperiode. Na de inwerkperiode kan je ook worden ingezet als vervanger van de Dagelijkse Operationeel Beheerder van de Oosterscheldekering (DOB-er) en ingeroosterd worden in het operationele bedienteam. Het bedienteam wordt bijeen geroepen bij een (mogelijke) sluiting van de Oosterscheldekering (OSK). Hiertoe kan dus ook buiten kantoortijd (op basis van piketdienst, één keer per vier weken) een beroep op je worden gedaan.

Wat wij aan jou waarderen
Je hebt een goed analyserend vermogen en kunt goed samenwerken met anderen. Je bent je ervan bewust wat er zich afspeelt binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar. Plannen en organiseren gaat je makkelijk af en je kan je resultaten boeken.

Daarnaast ben je klantgericht, sta je open voor vernieuwingen binnen het vakgebied en vind je het belangrijk dat je jezelf continu blijft ontwikkelen.

Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren?
Wil je ons eerst beter leren kennen voordat je solliciteert? Kom dan gezellig een kop koffie drinken met Adri Hamelink, clusterleider hoofdvaarwegennet, of een paar uur meelopen in Goes. Wil je wel eerst een afspraak maken zodat we alle tijd en aandacht voor je hebben? Dat kan door Adri te bellen of te appen via 06-83905048. Natuurlijk kan je ook alleen met Adri bellen voor je vragen.

Wil je meer weten over de projecten en de werkzaamheden?
Lees hier meer over de projecten op het Krammer of over de werkzaamheden aan de Tholense- en Vossemeersebrug. Lees hier hoe we samen werken aan een bereikbaar Zeeland.

Vacaturenummer: ZD-22-068


Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde mbo opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde en minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • je hebt ervaring of wilt leren werken volgens processen (plan-do-check-act) en hebt kennis met of wilt leren over relevante wet- en regelgeving, normen en richtlijnen;
 • je bent bereid om te werken met onderhoudsmanagement systemen en je deze snel eigen te maken;
 • je bent bereid om kennis op te doen over methodieken zoals RAMS, Systems Engineering, Datamanagement en asset management.


Aanbod

Salarisniveau Schaal 9
Salaris Min €3028 - Max €4247 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?
 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.
Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wil hebben en de IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Wil jij even sporten in je lunchpauze? Of ‘s middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken? Een overleg online bijwonen vanuit huis, omdat er een loodgieter langskomt? Bij ons kun je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden
 • je standplaats is Goes. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;
 • je bent bereid om buiten kantooruren werkzaamheden te verrichten en oproepdiensten (één keer per vier weken) te draaien en na een inwerkperiode lid te worden van het bedienteam Oosterscheldekering (OSK);
 • je woont binnen het gebied waarbij de maximale reistijd tot de OSK één uur bedraagt of je bent bereid om daar te gaan wonen.
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Een mooi bijeffect is de impact die we hiermee maken: hybride werken is minder druk op snelwegen en OV en minder CO2-uitstoot.

Heb je vragen over het hybride solliciteren? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op de pagina Solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Zee en Delta (ZD)? Dit organisatieonderdeel beheert de deltawateren, de Noordzee en het zeegebied in Caribisch Nederland. Ook maken zij het vervoer over die zeegebieden en het Zeeuwse land en water mogelijk. Samen met onder andere kustgemeenten en waterschappen verzorgt ZD het kustbeheer van Nederland en wordt de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen geborgd. Internationaal gezien is ZD dé gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee.

Werken aan een duurzame leefomgeving is waar ZD voor staat. Dat vraagt om een intensieve en goede samenwerking. Belangrijke partners zijn de Haagse beleidsdepartementen. Samen met hen werkt ZD proactief aan de ontwikkeling van gezamenlijke netwerken.

Kijkend naar de toekomst wordt er binnen ZD ingezet op windenergie, energiebesparing en -opwekking, onderhoud in de zuidwestelijke delta, de doorontwikkeling van de Deltawerken en het uitvoeringsprogramma Caribisch Nederland. Dat laatste wordt onder meer gedaan met wegonderhoud, milieuprojecten en verbetering van haveninfrastructuur.

Zee en Delta - District Noord
Bij district Noord zetten wij ons iedere dag in voor het beheer en onderhoud van de infrastructurele netwerken in ons areaal. Een omvangrijke taak gezien het aantal rijkswegen, bruggen, viaducten, aanleginrichtingen, primaire waterkeringen, vaargeulen en kanalen. Daarnaast draagt het district bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst Zee en Delta en fungeert het als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden.

We beheren publieksgericht het beheergebied in de delta en de kust van Nederland, namelijk de Oosterschelde, Veerse Meer, Grevelingen, Volkerak-Zoommeer, Kanaal door Zuid-Beveland en Schelde -Rijnkanaal. De daarbij behorende assets zijn onder andere de Oosterscheldekering, Veerse dam, Grevelingendam en -sluizencomplex, Krammer en Kreekrak. Daarnaast verzorgt het district een adequaat, publieksgericht beheer van autowegen, waaronder de N59 en een deel van de N57. Het district kent als geen ander de toestand van haar objecten en zorgt dat deze goed en veilig functioneren. Daarbij staat de gebruiker centraal. Ons beheergebied leent zich uitstekend voor innovaties en nieuwe technieken. Kijkend naar de toekomst zetten we samen met onze partners in op energiebesparing en -opwekking, maar ook op nieuwe technieken en het gebruik van duurzame materialen bij het onderhoud aan onze objecten.

Het district Noord is opgesplitst in de clusters Assetmanagement (AM) en Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement (BNC). Het cluster Assetmanagement verzorgt de onderhoudsplanning en -programmering van het district. Ook draagt het zorg voor het borgen van de Rijkswaterstaat-belangen als beheerder binnen planstudie- en aanlegprojecten. Daarnaast vindt hier de kennisborging van het areaal plaats.

Vragen over de inhoud van deze vacature?
Adri Hamelink, clusterleider hoofdvaarwegennet
06-83905048

Sollicitatieprocedure
Solliciteren en selectie
Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.
E-assessment
Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.
Digitale selectiedag
We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.
Terugkoppeling
Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.
In dienst
Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!
Direct solliciteren
Je kunt reageren tot 8 december 2022

Vragen over de sollicitatieprocedure?
Kirsten Schouten, adviseur Werving en Selectie
06-26068660
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in