+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
14 dagen geleden geplaatst | 8x bekeken

Informatie Analist Groningen Yacht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

Yacht
  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
  • 651 openstaande vacatures

Vacaturedetails

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Detachering / Vast contract
  • Medior

Vacatureomschrijving

De Informatie Analist analyseert op basis van organisatieonderzoek de behoeften aan informatie van een organisatie en/of gebruikers. Hij vertaalt de onderzoeksresultaten in geïdentificeerde objecten en in het informatie- of gegevens- of datamodel. Ook wel functioneel ontwerp genoemd. Het vakgebied Informatievoorziening vernieuwt zichzelf voortdurend en geeft mogelijkheden voor vernieuwing of verbetering van Iv-bedrijfsprocessen en organisatie. Informatieanalyse toont zich initiatiefvol in de vertaling van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook in het (doen) uitvoeren van onderzoek naar de kwaliteit van de Iv-bedrijfsprocessen en het vertalen daarvan naar realistische mogelijkheden voor verbetering van- en consequenties voor de Iv-bedrijfsvoering.

Je houdt je bezig met het opstellen van de requirements die gesteld dienen te worden aan de binnen DUO in te zetten ETL tooling. Op basis van de analyse zal een vervolg traject voor mogelijke vervanging van de huidige ETL tool (Informatica Powercenter) worden gestart (dat vervolgtraject is geen onderdeel van deze opdracht).Het is van belang dat deze set aan requirements aan de ETL tooling een totaal beeld opleveren op de volgende onderdelen: functioneel, technisch, kennis/kunde verkrijgbaar in de markt, gegevensbeleid (kaders/richtlijnen) en architectuur. Vanwege het intensieve contact met diverse stakeholders is regelmatige aanwezigheid op kantoor in Groningen vereist.Gezien het technische (IT) karakter én de nauwe relatie met data, is affiniteit op deze gebieden vereist. Tevens is het helder en gestructureerd kunnen opstellen van requirements en het vermogen om binnen een organisatie op zoektocht te gaan langs een netwerk van mensen en afdelingen erg belangrijk.

Achtergrond opdracht:

Naar aanleiding van onderzoek is het advies opgevolgd om de requirements aan ETL tooling voor BI te inventariseren zodat de uitkomst kan worden gebruikt om te bepalen of de huidige tooling (Informatica Powercenter) aan vervanging toe is en er een pakketselectie kan starten.Een van de voornaamste redenen voor heroverweging is het feit dat DUO momenteel licentiekosten betaalt voor functionaliteit die niet gebruikt wordt.
Een mogelijkheid is over te stappen naar cloud ETL (IICS) van Informatica waar de verhouding tussen licentiekosten en functionaliteit anders komt te liggen. Een andere mogelijkheid is overstappen naar een ander ETL oplossing.
Kennis van Powercenter is immers zeer schaars. Vandaar dat een analyse gevraagd wordt welke wensen en eisen DUO aan ETL tooling heeft zodat een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. Er is nog geen set requirements die aan ETL tooling gesteld kan worden bekend. Wel is geïnventariseerd waar ETL tooling allemaal gebruikt wordt binnen DUO zodat bekend is waar het onderzoek naar requirements zou kunnen starten en bij welke partijen input opgehaald dient te worden.

De focus van het opstellen van de requirements aan ETL tooling is in eerste instantie Service Eenheid Gegevens (grootgebruiker van ETL), later andere partijen.Om de requirements helder te krijgen is onderzoek nodig bij de medewerkers die zich bezighouden met onderhoud, beheer en gebruik van de ETL tooling. Het gaat dan om bijvoorbeeld BI-specialisten, beheerders, data specialisten, compliance officers, architecten en ICT.Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Recente werkervaring als Informatie Analist (>4 jaar); 
Aanvullende kennisgebieden/ opleidingen:
Business Information Management Foundation practitioner, Bachelor Bedrijfskundige Informatica, Information Security Foundation based on ISO/IEC 27002, Ontwikkeling Informatiesystemen Foundation, Object Oriëntatie Foundation, Applicatiemanagement Foundation, ITSM Foundation; ITIL Foundation

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Deze rol staat ook open voor ZZP-ers en doorleen kandidaten.Bedrijfsomschrijving

DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in