Support medewerker - Heemskerk

Heemskerk

JG Solutions
  • JG Solutions
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior niveau
  • Vast/tijdelijk contract
  • 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature

Ter versterking van ons support team zijn wij op zoek naar een enthousiaste en flexibele fulltime (40 uur) (1e lijns) support medewerk(st)er.

Omdat jij de hele dag in contact staat met klanten behorensociale vaardighedentot jouw beste eigenschap. Jij kunt je gemakkelijk inleven in onze klanten en je zorgt ervoor dat zij geholpen worden. Ben jij de persoon die altijd op zoek is naar de beste oplossingen voor de klant en vind je het leuk om hen op een persoonlijke manier te ontzorgen?? Dan is JG Solutions op zoek naar jou!

Jouw rol

Wij zoeken iemand met liefde voor ICT, die altijd enthousiast is om met de laatste technische oplossingen te werken. Je beschikt over een brede technische kennis, met name van hetMicrosoft Windowsplatform. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk, collega's en klanten. Vraagstukken wil je eerst goed begrijpen en dan pas oplossen.

Je begrijpt dat alles om onze klanten draait en je beseft dat communicatieve vaardigheden daarbij essentieel zijn. Je biedt alle gevraagde en mogelijke ondersteuning aan onze klanten en zorgt daarbij dat laptops, werkstations en de servers naadloos samenwerken. Natuurlijk kunnen we niet altijd alles ‘remote' oplossen, dus zal het soms ook nodig zijn dat jij of je collega op pad gaat om op locatie werkstations te installeren of om problemen op te lossen. Daarnaast haak je in op nieuwe projecten zoals bijv. het uitrollen van een nieuwe infrastructuur.

Wie we zoeken

Hard skills

· Microsoft 365

· Azure

· PowerShell

· Windows Server en werkstation

· Networking

· VoIP-telefonie

· IT-security

· VMware

Soft skills

· Communicatief vaardig

· Servicegericht

· Klantgericht

· Resultaatgericht

· Verantwoordelijkheid

· Aanpassingsvermogen

· Leergierig

· Sociaal

Wat we bieden

JG Solutions biedt je een uitdagende baan, in een leuk team, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen een jong groeiend bedrijf in de ICT. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder zijn er voldoende mogelijkheden tot opleidingen, trainingen en certificeringen zodat je jezelf altijd kunt blijven ontwikkelen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Servicedeskmedewerker in Heemskerk Bekijk alle soortgelijke vacatures