+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Helmond.
15 dagen geleden geplaatst | 2x bekeken

Juridisch adviseur fysiek domein (accent omgevingswet) Helmond Yacht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

Yacht
 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
 • 522 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Detachering / Vast contract
 • Junior

Vacatureomschrijving

Wij zijn op zoek naar een gedreven adviseur die de organisatie en het bestuur van adequate adviezen voorziet op het gebied van het fysieke domein en succesvol meehelpt met het implementeren van de Omgevingswet. Maak jij het verschil als juridisch adviseur fysiek domein? 

Binnen Helmond wil en moet men natuurlijk voldoen aan wet- en regelgeving. Zeker het fysiek domein is behoorlijk in beweging. Vanuit het Juridisch Team (JT) wordt dit kader in de gaten gehouden. Het JT ondersteunt de vakafdelingen, het bestuur en de directie in het bereiken van haar bestuurlijke en ambtelijke doelen. Je adviseert het bestuur, directie, (team)managers en collegae over juridische vraagstukken in het ruimtelijke en fysieke domein, waaronder de Wabo, de Wro, de Omgevingswet, de APV en nog diverse andere wet- en regelgeving in het fysieke domein. Omdat het zo’n breed werkveld is, is een stevige basis op deze rechtsgebieden echt nodig om dit voor jou tot een succes te maken. 

Je werkzaamheden bestaan uit:

Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om te kijken wat er aan de hand is, wat is de vraag achter de vraag? Je weet een proactieve houding te combineren met een hands on mentaliteit. Je durft de kar te trekken bij bepaalde projecten en bent in staat om als sparringpartner te dienen voor de juristen van de vakafdelingen. De komst van de Omgevingswet op 1 januari aanstaande is een grote opgave voor de organisatie. Je levert een grote bijdrage aan de implementatie van de wet en het leren werken hiermee. 

Je zet regelgeving om naar begrijpelijke en toepasbare adviezen waar de collega’s mee vooruit kunnen. Je bent in staat om de gemeente te vertegenwoordigen in bezwaar- en beroepsprocedures, met name in het fysieke domein, al dan niet met ondersteuning van (externe) adviseurs. Functie-eisen

Wat vragen wij van jou? 

 • Hbo+/ WO denk niveau
 • Kennis van ruimtelijk-fysiek domein
 • Zowel adviserend als meewerkend
 • Ervaring in domeinen die nog vormgegeven moeten worden
 • Je beweegt je soepel in een organisatie die continu in ontwikkeling is


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Dit is een opdracht op basis van inhuur voor de duur van 1 jaar. Bij voorkeur 36 uur per week. Indicatieve inschaling is schaal 11 cao gemeenten.Bedrijfsomschrijving

Over gemeente Helmond Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in