TECHNISCH SALES SUPPORT ENGINEER ANALYSE APPARATUUR - Hilvarenbeek

Hilvarenbeek

De looper Analytical
 • De looper Analytical
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast/tijdelijk contract
 • 38 - 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Als technisch sales support engineer bij De Looper Analytical zie je het als een uitdaging om verkoop en support te combineren. Je krijgt energie van wanneer je jouw technische kennis toe kan passen en hiermee klanten een oplossing biedt. Het betreft een afwisselende functie waarin je veel verantwoordelijkheden hebt. Een leuke rol met veel variatie dus! Klinkt dit als iets voor jou?

Wat ga je doen

Binnen het sales team ben jij de technisch inhoudelijke sparringpartner. Je bent analytisch sterk en je hebt affiniteit met commercie. Taakverdeling commercieel- technisch is ongeveer 25/75. Je bent verantwoordelijk voor het support aan bestaande en nieuwe klanten over de systemen uit ons leveringsprogramma. Je bent het eerste aanspreekpunt voor technische vragen.

Daarnaast werk je aan het technisch onderhoud van de analyse instrumenten en metaal spectrometers in het veld (adjusteren en service). Vaak vanuit ons kantoor in Hilvarenbeek. Bij het plannen van de service en administratieve taken word je ondersteund door een collega.

Enthousiast word je van het door vertalen van de technische mogelijkheden van onze systemen naar klant specifieke oplossingen. Het voorbereiden van onze analyse instrumenten voor een demonstratie doe je proactief. Ben je ambitieus? Er is zeker ruimte om door te groeien en zelf de demonstraties en gebruikstrainingen van ons leveringsprogramma zelf te doen.

Met jouw brede kennis, klantgericht en organiserend vermogen werk jij doelgericht. Door de afwisseling aan oplossingen die wij bieden, is elk systeem anders! Dit vind jij een uitdaging.
Ontwikkeling vinden we belangrijk! In ons leveringsprogramma én bij onze medewerkers. Het volgende van trainingen bij onze leverancier en partners neemt een paar weken per jaar in beslag.
 

lees meer

Gestelde eisen Wat verwachten wij van jou
 • Je beschikt over een HBO diploma (of aantoonbare werkervaring), richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Mechanical Engineering;
 • Kennis of affiniteit van metalen en metaallegeringen toegepast in de industrie. Of werkervaring in de metaalsector (constructiebedrijf, gieterij, smelterij), schade onderzoek, (metaal)kundig laboratorium of petrochemie is een pre,
 • Bekend met metalen (ferro-non ferro) en lasprocessen,
 • Kennis van het periodiek systeem der elementen en ijzer-koolstofdiagram,
 • Teamspirit, inlevingsvermogen, flexibiliteit, pro activiteit, servicegerichtheid.
 • Als schakel tussen de klant en ons bedrijf ben je professioneel en klantvriendelijk,
 • Excel heeft geen geheimen voor jou (dit heb je nodig om je werk goed te kunnen doen),
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal,
 • Je bent bereid om af en toe te reizen (5%).
Naast bovengenoemde skills, is jouw persoonlijkheid net zo belangrijk voor ons. Je hebt een sterk analytisch vermogen en weet dit oplossingsgericht in te zetten. Jij bent vaak het luisterend oor en je weet de informatie snel te analyseren. De functie vraagt om een zelfstandige persoonlijkheid, maar je overlegt veel met (intern en externe) partners, dus samenwerken zit in je bloed. Vanwege de afwisselende en klant specifieke werkzaamheden verwachten wij van jou een flexibele en praktische instelling. Maar omdat je van nature ook een beetje eigenwijs bent, vind je het belangrijk om ook te kunnen meedenken richting de toekomst van onze inzetbare technieken.
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Handig om te kunnen: Duits, Frans
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Salaris is afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties.
Extra informatie Een passend salaris, met 25 vakantiedagen, een pensioenregeling en de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Standplaats is Hilvarenbeek.
 
Bedrijfsomschrijving Waar ga je werken
De Looper Analytical is een handelsonderneming van materiaal analyse instrumenten (LIBS – XRF – OES – NIR plastic analysers – coating- en ferrietmeters). Als exclusief vertegenwoordiger van Hitachi High Tech Science in de Benelux hebben we innovatieve en hoge kwaliteit analyse systemen in ons programma. Met een klein, maar professioneel team werken we vanuit Hilvarenbeek.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!