+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leeuwarden.
11 dagen geleden geplaatst | 10x bekeken

Programmasecretaris implementatie Omgevingswet - 24 u/wk Leeuwarden Yacht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Yacht

Yacht
 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
 • 620 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • 24 uur
 • HBO of hoger
 • Detachering / Vast contract
 • Senior
 • Auto v/d zaak
 • Eindejaarsuitkering

Vacatureomschrijving

Programmasecretaris Implementatie Omgevingswet - Provincie Fryslân

Ben jij een ervaren en zelfstandige professional op zoek naar een uitdagende rol in de implementatie van de Omgevingswet? De provincie Fryslân is op zoek naar een Programmasecretaris om samen met de eindverantwoordelijke programmamanager te werken aan de succesvolle implementatie van deze wet. Als programmasecretaris speel je een cruciale rol bij het beheer en de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving, waarbij je bijdraagt aan minder en overzichtelijke regels, meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk, en het bevorderen van vertrouwen.

De Omgevingswet bundelt en moderniseert alle wetten voor de leefomgeving, zoals die met betrekking tot ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water, in één wet. Deze wet treedt op 1 januari 2024 in werking. Het programma Implementatie Omgevingswet is al enige tijd bezig met de implementatie en heeft verschillende onderwerpen behandeld en overgedragen aan de lijnorganisatie. Sommige zaken konden echter pas worden opgepakt nadat de definitieve datum van inwerkingtreding bekend was. Vanwege het vertrek van de huidige secretaris zijn we nu op zoek naar een geschikte kandidaat die samen met de programmamanager de implementatie van de Omgevingswet verder vormgeeft.

Als programmasecretaris heb je een breed takenpakket. Je stelt interne stuurgroep rapportages op, bewaakt financiën, formatie en contracten, en levert input voor berap, begroting en andere relevante documenten. Daarnaast coördineer je opleidingen en trainingen, stel je deelopdrachten op en maak je indien nodig opdrachtbrieven. Je bent de spreekwoordelijke spin in het web en houdt in de gaten wie waarmee bezig is, of er voldoende voortgang is en wat er nog gedaan moet worden (Agile). Je vervangt de programmamanager bij het IPO (Interprovinciaal Overleg) en Fries PMO (Programmamanagers Overleg), en fungeert als sparringpartner voor de programmamanager. Daarnaast geef je operationele sturing aan communicatieactiviteiten in samenwerking met ketenpartners en het KCC rondom de inwerkingtreding van de wet. Je organiseert overleggen en stelt agenda's op, en je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van externe rapportages, bijvoorbeeld voor het IPO en het Rijk. Ook fungeer je als supergebruiker van Dielplak voor dossiervorming en overdracht. Tot slot ben je projectleider voor het annoteren en opstellen van 'toepasbare regels'.Functie-eisen

HBO+ opleiding(sniveau)

Stressbestendig en gewend om soepel van rol te veranderen als dat nodig is

Ervaring met het complexe krachtenspel van de Omgevingswet

Creatief omgaan met weerstanden en oplossing gericht inspelen bij onverwachte situaties

Schrijven van gedegen GS en PS stukken

Verbindend opereren over de verschillende opgaven heen: integraal werken

Goede kennis van verhouding tussen de provinciale organisatie en ketenpartners is een eis

Kennis van verandermanagement is een preAanbod

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je bij een dienstverband bij Yacht?

 • Een bruto maandsalaris marktconform CAR-UWO (schaal 12 afhankelijk van je kennis en ervaring) (Max. € 6323,-)
 • Natuurlijk, mag je op vakantie, je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. De enige voorwaarde is dat je na je vakantie weer uitgerust en fris bij ons aan de slag gaat. 
 • Vakantiegeld (8,33%), eindejaarsuitkering en per kwartaal een bonus die kan oplopen tot 8%, welke per kwartaal wordt uitgekeerd!
 • Opleidingsmogelijkheden en 1 op 1 coaching;
 • Afkoopregeling voor je studiekosten;
 • Ouderschapsverlof, kort- en langdurend zorgverlof, health check en pensioenvoorziening;
 • Leaseauto of andere mobiliteitsregeling;
 • Intervisies met vakgenoten


Bedrijfsomschrijving

Bij Yacht kun je alle kanten op:Kom je in dienst bij Yacht, en voer je diverse projecten uit bij onze opdrachtgevers? Daarvoor kennen we een prima CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een lease-auto behoort bij sommige functies tot de mogelijkheden. Minstens even interessant zijn je ontwikkelmogelijkheden; leerzame projecten, aangevuld met opleidingen en cursussen. Want jezelf blijven ontwikkelen vinden we bij Yacht erg belangrijk.Geef je de voorkeur aan een dienstverband direct bij onze opdrachtgevers? Dat kan, want werving & selectie maakt een belangrijk deel uit van onze dienstverlening. Nieuwsgierig? Ik vertel je er graag méér over. Lees meer over werken bij Yacht Engineering https://www.yacht.nl/professionals/vakgebieden/engineering/construction-infrastructureWaarom Yacht?Uitdagende opdrachten bij toonaangevende organisaties, een groot netwerk en volop ontwikkelingsmogelijkheden: dat zijn de voordelen van werken bij Yacht. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien. We zoeken samen naar opdrachten die bij je passen en helpen je om je ambities waar te maken. Via opleidingen en coaching bijvoorbeeld, maar ook door je uit te nodigen voor interessante bijeenkomsten, kennissessies en inspirerende uitjes. Via ons heb je toegang tot een netwerk van duizenden professionals die hun kennis maar wat graag met jou delen.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in