Wat
30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
6 dagen geleden geplaatst • 5x bekeken

ICT Adviseur | Lelystad Lelystad • Gemeente Lelystad

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Lelystad

Gemeente Lelystad
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior
 • Telefoon v/d zaak

Vacatureomschrijving

Gemeente Lelystad zoekt een ICT adviseur. Ben jij iemand met een technisch hart en verbindende ziel? Iemand die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van ICT, automatiseringsbeleid en projecten? Iemand die de schouders zet onder adviezen en projecten die complexe zaken uitvoerbaar moeten maken?

Zo ja, dan komen wij graag met jou in contact!

ICT Adviseur

Lelystad | 36 uur | schaal 10 (max. € 4.671,-) | HBO | Solliciteer vóór 16 mei!

Over Lelystad: een stad met een ambitie en een plan
Lelystad is één van de jongste steden van Nederland. Wat begon als een stuk IJsselmeer is 60 jaar later uitgegroeid tot de Flevolandse hoofdstad in de nieuwe natuur met ruim 80.000 inwoners en veel water, ruimte en lucht. Een jonge stad met lef om zich te ontwikkelen. Daarom hanteren we ook met trots de uitspraak: Lelystad geeft lucht.

Lelystad heeft de ambitie om in 2040 een zelfstandige, sociaal veerkrachtige, duurzame, aantrekkelijke en economisch sterke stad te zijn. Een stad waar nieuwe én huidige bewoners prettig wonen, werken en ondernemen. En bovendien een stad waar er ook genoeg ruimte is voor recre¬atie en natuurbeleving. In praktijk betekent dat dit een noodzakelijke groei van 80.000 naar 100.000 inwoners, het verwerven van 10.000 nieuwe banen de realisatie van daarbij passende (woning)bouw. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Gemeente Lelystad werkt hierin samen met Provincie Flevoland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en partners in het programma Lelystad Next Level.

Onze organisatie ontwikkelt mee
De groeiambitie van Lelystad vertaalt zich natuurlijk ook door in de groei van de organisatie. De ICT adviseur valt onder het domein Bedrijfsvoering & Ontwikkeling en bij team Informatie Management & Automatisering (IMA).

Het stadhuis van de gemeente Lelystad staat midden in het centrum, direct tegenover het trein- en busstation. We hebben een open en informele werkomgeving, waarin samenwerken en ontmoeten centraal staan. Het plaatsonafhankelijk samenwerken heeft ook bij de gemeente Lelystad een plek gekregen. Samen zorgen we er voor dat er balans is tussen werken vanuit huis en werken in het stadhuis. Als werkgever vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed op hun plek zitten. Dit zie je terug in de goede secundaire arbeidsvoorwaarden en de vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. We zijn continu met elkaar in gesprek over hoe en waar jouw talenten het best tot z'n recht komen.

Het Domein
Domein Bedrijfsvoering & Ontwikkeling is een combinatie van de juiste diensten aan de organisatie leveren die efficiënt en effectief zijn ingericht plus een motor zijn van ontwikkeling voor de gehele organisatie. Team IMA is naast Huisvesting & Facilitair, Juridische Zaken & Veiligheid, DIA, P&O, Concernadvies & P&C en Bestuursondersteuning onderdeel van dit domein.

IMA staat voor Informatie Management & Automatisering.

Het Team
Team IMA is een breed georiënteerd team. Jouw primaire speelveld is samenwerken met de adviseur IT Architect & IT Ontwikkeling, Informatie Managers, IT Beheerders en de Teamleider.

Verder bestaat het team uit: ICT ServiceDesk & Coördinator, Gegevensbeheerder, CISO & ISO, Privacy Officer en FG/IT-Auditor.

De Functie
De hoofdtaak van de ICT Adviseur is informatiebeleid uitvoering te geven door de ICT oplossingen in te zetten die passen binnen de afspraken met de organisatie, ICT standaarden en ICT architectuur.

Je adviseert, gevraagd en ongevraagd vanuit de vakinhoudelijke (technische) achtergrond op het gebied van ICT (soft- en hardware, architectuur). Adviezen hebben betrekking op de inzet van ICT middelen, de technische (on)mogelijkheden (potentiële oplossingen) en standaarden op het gebied van ICT.

Daarnaast stel je ICT beleid op. Dit op tactische en operationele onderwerpen rondom Beheer. Vertegenwoordig je de T van Techniek in projecten om bij te dragen aan de juiste aansluiting van nieuwe techniek en de bestaande omgevingen. Help je Informatie Managers in het uitwerken van oplossingen en de CISO en ISO in het implementeren van de immer groeiende eisen aan Security.

Bij IMA interne Projecten ben jij onderdeel van de stappen van goedkeuring; jouw stempel is onderdeel van het proces van goedkeuring om te starten.

Change Management, in de rol als proces eigenaar, is ook onderdeel van deze vacature.

Functie-eisen

 • goed ontwikkelde adviesvaardigheden;
 • praktische ervaring met projectmatig werken, zowel als projectlid als projectleider;
 • kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan;
 • je bent in het bezit van goed ontwikkelde competenties, gericht op samenwerking binnen de afdeling, organisatie en daarbuiten (goede communicatieve vaardigheden en teamspeler);
 • ook bezit je vaardigheden in het ontwikkelen van scenario's, het opstellen van nota's en adviezen en in het voeren van overleg met diverse instanties/projectgroepen;
 • en ben je in staat resultaat en mensgerichtheid te combineren.
Tevens beschik je over een hbo opleiding en heb je werkervaring op de relevante gebieden.

Aanbod

Dit bieden we jou
(naast leuke collega's en een toffe baan in een stad die zich ontwikkelt)

We bieden een dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.
Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 10 (max. € 4.671,-(salaristabel april 2022) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week).

Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

Extra pluspunten:
 • In Lelystad
 • hebben we een mooi stadhuis en een groene stad als inspirerende werkplek;
 • heerst een informele sfeer;
 • hebben we een verrassend vitaliteitsprogramma;
 • kun je flexibel zijn om werk en privé in balans te houden;
 • werken we plaats- en tijdonafhankelijk; je werkt waar dat op dat moment passend is;
 • hebben we daarom dus goede thuiswerkmogelijkheden én ontvang je een thuiswerkvergoeding;
 • kunnen we arboproof thuiswerken met de juiste middelen;
 • krijg je een laptop en smartphone van de zaak;
 • zijn er volop ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden;
 • bouw je een ABP-pensioen op voor later;
 • is een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten van ons kantoor;
 • ben je meestal zo. Het ligt centraal en is goed bereikbaar.
We gaan veilig om met informatie.

Meer info
Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met Jacob Warris op 06-10678153 of via J.via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Hij kan jou de inhoud van deze functie toelichten.

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 15 mei 2022 via onze sollicitatiepagina. De gesprekken zijn gepland op woensdagmiddag 25 mei.

Let op! mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.
Als je op 'Solliciteer' klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: ICT Beleid, Informatiebeleid, ICT architectuur, Overheid
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
VersturenTerug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in