Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
5 dagen geleden geplaatst • 4x bekeken

Programmamanager Havengebied Breskens

Sluis
Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

Yacht
  • Gecontroleerde werkgever
  • 743 openstaande vacatures

Vacaturedetails

  • Fulltime
  • MBO of hoger
  • Vast contract
  • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Schets van het Havengebied Breskens 

Het project Havengebied Breskens heeft tot doel te komen tot een volledige gebiedstransformatie, waarbij een met diverse stakeholders gezamenlijke, integraal op elkaar afgestemde recreatieve hotspot met duidelijke toeristische aantrekkingskracht, met bijbehorende functies, recreatieve en permanente verblijfsfuncties en ondersteunende voorzieningen wordt gerealiseerd. Daarbij wordt, in ieder geval, ingezet op het realiseren van een aantrekkelijk verblijfsgebied voor wonen en recreatief verblijf, op het komen tot een toonaangevend internationaal zeezeilcentrum, op behoud en versterking van de visserij-sector (in relatie tot het toeristisch product), op het situeren van een viscentrum op een prominente plaats in het gebied en op een kwaliteitsverbetering van de bestaande jachthaven in een aantrekkelijk totaalgebied. 

De planvormingsfase is in de periode 2015-2019 doorlopen. Als sluitstuk van die fase wordt gezien het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan (augustus 2019) en daaropvolgende levering en doorlevering van gronden (oktober 2019). Vanaf dat moment is het programma overgegaan in de uitvoeringsfase. 

 

Rol van de Programmamanager 

Op dit moment is het van belang dat een Programmamanager de zaken bijeen houdt zodat ten aanzien van de veelheid aan activiteiten, wederzijdse afhankelijkheden regie is. Verder is het van groot belang dat de bestuurlijke, strategische en juridische belangen vertegenwoordigd worden. Dit alles in nauw overleg met de Bestuurlijk verantwoordelijke Portefeuillehouder en college van Burgemeester en Wethouders. 

Die fase tot nu toe heeft zich laten karakteriseren door voornamelijk reactief optreden, adhoc beslissingen en onvoldoende inzicht in de wederzijdse afhankelijkheden tussen de verschillende deelprojecten. Door het aanstellen van een Programmamanager beogen we een borging van de totale processen. Inmiddels is er een recent geactualiseerd projectplan opgesteld. Doel van dit projectplan is te komen tot een duidelijke omschrijving van het programma en de deelprojecten, de deelprojectdoelen en het benodigde instrumentarium om zodoende te komen tot een effectieve projectorganisatie. 

Positie van de Programmamanager 

De Programmamanager komt rechtstreeks onder de vleugels van het Management Team te hangen met een directe afstemmingslijn met de bestuurlijk verantwoordelijke Portefeuillehouder. Samenwerking met andere teams en afdelingen en (pro)actieve lijnen met de portefeuillehouders zijn basiselementen in de functie. De werkplek bevindt zich in principe in het gemeentehuis in Oostburg. 


Functie-eisen

  • Ruime ervaring (minimaal 5 jaar) in een soortgelijke strategische Programmamanager functie. 
  • Aantoonbare politiek-bestuurlijke ervaring en sensitiviteit. 
  • Ervaring op het gebied van het ruimtelijke domein in een gemeente is een must.
  • Commitment om de periode van opdracht volledig uit te voeren (tot medio 2023)

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Marktconform tarief voor zzp'ers.

Bij een dienstverband via Yacht, volgen wij de inschaling van de opdrachtgever, waarbij tevens wordt gekeken naar kennis & ervaring.

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in