+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Tiel.
Laad meer vacatures
17 dagen geleden geplaatst | 15x bekeken

Adviseur crisisbeheersing Tiel Waterschap Rivierenland

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.736 - € 5.092 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior
 • Eindejaarsuitkering
 • Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Dat onze inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren, ook als het klimaat verandert; dat is jouw doel als adviseur crisisbeheersing. Als versterking van ons enthousiaste team in de nieuwe Centrale Crisis Coördinatie eenheid in Tiel speel jij een centrale rol in de voorbereiding, bestrijding en evaluatie van crisissituaties. En ondersteun en adviseer je onze diverse veldteams zodat zij effectief reageren op een noodsituatie. Extra mooi? Je hebt een veelzijdig takenpakket en krijgt veel vrijheid om hybride te werken en je tijd zelf in te delen.

Over jouw werk
Dijkdoorbraken, extreme droogteperioden of cybercrime: als waterschap zijn en blijven we goed voorbereid op mogelijke crises. En jij helpt ons daarbij. Samen met jouw betrokken collega-adviseurs crisisbeheersing zorg je dat eventuele gevolgen worden beperkt en dat onze medewerkers en externe partijen precies weten wat ze te doen staat bij crises. Zo ben je er verantwoordelijk voor dat de collega’s die een rol vervullen in de crisisorganisatie de juiste opleidingen en trainingen hebben gevolgd om een crisis aan te pakken. En ben je de verbinder tussen de veldteams en het crisisbeheer. Ook zorg je dat de communicatie met samenwerkingspartners vloeiend verloopt. Jij weet immers precies welke partij waarvoor verantwoordelijk is. Al die verschillende sociale contacten maken jouw werk zo veelzijdig. Eens per week monitor je wat er gebeurt in de (water)wereld en signaleer je welke crises er mogelijk dreigen. Waar we als organisatie voorheen enkele keren per jaar opschaalden, doen we dat tegenwoordig geregeld, onder meer door de gevolgen van klimaatverandering. Een baan met impact? Reken maar!

Als adviseur crisisbeheersing:

 • maak je afspraken met in- en externe partijen over de aanpak van crises, die je nauwkeurig vastlegt in documenten, zoals crisisplannen en werkinstructies;
 • zorg je dat de laatste ontwikkelingen op het gebied van crisisbeheersing een plek krijgen in procedures;
 • ondersteun je collega’s en externe partners ten tijde van crisis met advies over crisisbeheersing, zowel gevraagd als ongevraagd;
 • stoom je collega’s klaar voor eventuele crisissituaties door cursussen te geven of bij specifieke scholing externe bureaus in te schakelen;
 • ben je betrokken bij overleggen met samenwerkingspartners als de veiligheidsregio, andere waterschappen en Rijkswaterstaat om zaken af te stemmen en/of gezamenlijke oefeningen te plannen;
 • verzorg je uitgebreide evaluaties, zowel van oefeningen als échte crisissituaties;
 • draai je eens in de zes tot acht weken een weeklang wachtdienst. Dit betekent dat je die week buiten kantoortijd bereikbaar bent en paraat staat als er iets aan de hand is.
Over jouw team
De Centrale Crisis Coördinatie eenheid wordt jouw thuisbasis. Je werkt veel samen met je drie collega-adviseurs crisisbeheersing, de specialist dijkbewaking, de opleidingskundige, een risicoanalist, een scenarioanalist en ondersteunende operationeel medewerkers. Stuk voor stuk betrokken en betrouwbare collega’s, die jou graag wegwijs maken in je rol. Wat ons verder kenmerkt? We zijn open en sociaal, helpen elkaar en vinden het leuk om samen te sparren.

Ons aanbod
Een baan als adviseur crisisbeheersing voor 32 tot 36 uur per week bij een dynamische organisatie. Verder bieden wij:

 • Een salaris tussen € 3.736,- en € 5.092,- bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring.
 • Een contract dat het beste aansluit bij jouw én onze wensen.
 • De mogelijkheid om zelf je tijd in te delen en thuis te werken.
 • Een wachtdienstvergoeding.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) ter waarde van 21% van je salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het IKB kun je voor verschillende doelen inzetten, zoals verlof. Je kunt het ook laten uitbetalen.
 • Reiskosten- en/of thuiswerkvergoeding én een thuiswerkplekbudget van € 850,-.
 • Een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 6.000,- voor een periode van vijf jaar voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Een goede pensioenregeling.

Over jou
Met jouw bevlogenheid en enthousiasme zorg je dat jouw collega’s en externe partners zich bewust zijn van de gevolgen van crises. Dat het werk soms buiten kantooruren plaatsvindt, vind je alleen maar leuk. Je communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk, en met kennis van de laatste ontwikkelingen weet jij overtuigend uit de hoek te komen. Omdat je affiniteit hebt met water schakel je gemakkelijk tussen verschillende gesprekspartners en ben je in staat een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden. Om goed samen te kunnen werken met onze veldteams, werk je graag aan de operationele kant van crisisbeheersing. Ook heb je een grote drive om zaken te verbeteren en nieuwe ontwikkelingen een plek te geven in de organisatie. Bestaande processen en procedures houd je zorgvuldig tegen het licht en je voelt je verantwoordelijk om zaken aan te kaarten. Verder heb je:
 

 • Een hbo-/wo-diploma op het gebied van crisisbeheersing, bijvoorbeeld integrale veiligheid of bestuurskunde.
 • Bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring als adviseur crisisbeheersing, ervaring met het geven van trainingen en ervaring met projectmatig werken. Heb je nog geen ervaring? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Over ons: wij zijn water
In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We zuiveren afvalwater, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Het waterschap staat ten dienste van de samenleving. We willen een afspiegeling zijn van deze samenleving. We willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons. Verschillen tussen mensen zien we als vanzelfsprekend. Voor ons is een professioneel waterschap een divers en inclusief waterschap.  Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk naar de functie van adviseur crisisbeheersing.

Hoe kun je solliciteren?
Wil jij als adviseur crisisbeheersing een belangrijke rol spelen bij Waterschap Rivierenland? Reageer dan uiterlijk 15 december 2023 via de sollicitatieknop onderaan deze pagina.

Wil je inhoudelijk nog wat meer informatie? Dan mag je altijd contact opnemen met Rik de Schepper, adviseur calamiteitenzorg, via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Voor meer informatie over het team en het waterschap kun je contacten met Sante Dorigo, teamleider, via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Telefonisch zijn beide te bereiken via 0344-649090.

Goed om te weten:

 • De gesprekken staan gepland voor 24 januari 2024 te Tiel.
Waterschap Rivierenland zoekt graag zelf zijn kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.
 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in