+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
17 dagen geleden geplaatst • 2x bekeken

Junior SOC Analyst Utrecht • PQR

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

PQR

PQR
 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
 • 687 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • Fulltime
 • Vast contract
 • Junior
 • Nederlands, Engels (talen)

Vacatureomschrijving

Heb je net een afgeronde IT opleiding met een scherp oog en affiniteitvoor cyberdreigingen? En wil jij verantwoordelijk zijn voor de IT-veiligheid van onze klanten? Dan is deze IT Security vacature iets voor jou!

Jouw rol

Als Rustmakers in IT is het steeds belangrijker onze klanten op het gebied van Cybersecurity te ontzorgen. Lijkt het je leuk om je tanden in beveiligingsvraagstukken te zetten en met ons Security Team oplossingen te zoeken en hiermee onze klanten te helpen? Dan staat deze functie jou op het lijf geschreven. Jij durft vanuit een hackers oogpunt creatieve manieren aan te dragen voor optimale beveiliging die verder gaan dan best practice solutions.

Vanuit jouw expertise op het gebied van cyber security zorg je voor inzicht, overzicht en rust. Je stelt je graag proactief op in je werk en bent goed in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Jouw verbindend vermogen wijst de weg naar een gezamenlijk gedragen oplossing. Anderen verder helpen geeft jou veel energie en je neemt graag het initiatief in het aandragen van mogelijke oplossingen. Je stopt niet waar anderen al zijn afgehaakt.


Dit ga je doen

Als Junior SOC Analyst houd je je bezig met allerlei soorten beveiligingsvraagstukken. Daarbij kan je denken aan alles met betrekking tot detectie zoals logdata analyseren om de hoofdoorzaak van security incidenten vast te stellen en de benodigde mitigatie activiteiten te ondernemen.

Het lijkt je daarnaast een uitdaging om SIEM-usercases en incident responsplannen op te stellen, te implementeren en dreigingsanalyses uit te voeren. Met jouw kritische blik signaleer je mogelijke verbeteringen in de SOC-diensten en help je mee deze door te voeren.

Aan het einde van de dag slaap jij pas lekker als je security incidenten tot op de bodem hebt uitgezocht. Gelukkig kun je dan heerlijk dromen over de miljoenen besmettingen die je hebt helpen voorkomen.

Wie we zoeken

 • (Net) afgeronde opleiding (zoals IT Security);
 • Ervaring in diverse aanvalstechnieken, je begrijpt hoe een hacker te werk gaat;
 • Ervaring met netwerken en kennis van het OSI model;
 • Een pragmatische instelling, je bent flexibel en kan in samenwerking met onze Senior Consultantsadviseren over complexe IT-beveiligingsvraagstukken;
 • Goede communicatieve schrijf- en spreekvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat we bieden

Hoe snel jij jezelf ontwikkelt heb je bij PQR zelf in de hand. Wij bieden jou een mooi groeipad aan richting verschillende specialistische, technische of proces-coördinerende functies. Onze collega’s zijn echte teamplayers en helpen elkaar altijd verder. Verder bieden we uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.Wat jij meeneemt is jouw eigenzinnigheid en nieuwsgierigheid om meer te willen leren, slimheid om altijd voor de beste oplossingen te willen gaan en jouw passie voor IT!

Wil jij samen met 180 Rustmakers onze klanten helpen in (semi)- overheid, zakelijke dienstverlening, woningcorporaties, care & cure? Dan is PQR de organisatie voor jou en word jij onze volgende Rustmaker in IT!

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in