+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
9 dagen geleden geplaatst | 16x bekeken

Projectleider Inkoop Veilig Thuis Jeugdbescherming en Jeugdreclassering Utrecht Matchd

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Matchd

Matchd
 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
 • 70 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • 16 - 24 uur
 • HBO of hoger
 • Freelance
 • Medior

Vacatureomschrijving

De opdracht is dat de projectleider de aansturing en organisatie op zich neemt van het proces van een uitvraag voor de taken van Veilig Thuis, jeugdbescherming en jeugdreclassering, zodat op 01-01-2025 een nieuw contract kan ingaan met een aanbieder van deze diensten. Er is op hoofdlijnen een routekaart opgesteld van de verschillende stappen en resultaten in de periode van nu tot 2024 om te komen tot een geslaagde contractering. En er is een startnotitie met een nadere uitwerking van de opdracht. De bovenregionale samenwerking is een complexe samenwerking. De visies verschillen op

hoofdlijnen bijna niet, maar elke gemeente heeft wel een eigen specifieke kleur voor wat betreft de uitvoering van en de ervaringen in het huidige contract. De uitdaging is dat alle regio's (of 26 gemeenten) zich gehoord voelen en dat we ondanks de verschillen tussen de 26 gemeenten kunnen komen tot besluitvorming.

De projectleider:

 • heeft een coördinerende rol en heeft het overzicht over het proces en de tijdige voortgang.
 • is voorzitter van een (nieuw op te zetten) projectteam inkoop, samen met de administratieve ondersteuner en met een afvaardiging van de bovenregionale werkgroep.
 • schakelt met de juridische, financiële en communicatie experts (van de gemeenten of extern in te huren expertise) wanneer nodig. En weet goed wanneer in het proces deze juridische, inkoop- of financiële expertise nodig is.
 • is voorzitter van de verschillende overleggen die rond de inkoop worden georganiseerd (bovenregionaal inkoopteam en inkoopwerkgroep, regionale afstemming, etc.).
 • zorgt dat alle stappen zorgvuldig worden doorlopen om tot een nieuw contract te komen en heeft kennis van de verschillende opties die hierin mogelijk zijn, uitgewerkt moeten worden en wat passende besluitvorming is.
 • bereidt deze voor (schrijft de stukken) en benut daarbij de denkkracht vanuit het team en de werkgroepen.
 • werkt nauw samen met de bovenregionale werkgroep van de Utrechtse gemeenten en stemt af met de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever voor belangrijke schakelmomenten. En stemt af met de projectleider/programmamanager van de bovenregionale samenwerking met het oog op agendering en besluitvorming.
 • bewaakt de planning en zorgt dat de besluitvorming op de juiste wijze en tijdig plaatsvindt.
 • maakt gebruik van de uitkomsten van de bovenregionale evaluatie van de samenwerking tussen de gemeenten.

6 maanden - 16 tot 24 uur per week - 0,44 tot 0,67 fteFunctie-eisen

 • Minimaal hbo+ werk en denkniveau;
 • Kennis hebt van projectmanagement en van contractering (inkoop, aanbesteding, subsidie, anderszins) in het sociale domein;
 • Werkervaring met gemeentelijke besluitvorming;
 • Kennis hebt van de wereld van jeugdbescherming/jeugdreclassering/Veilig Thuis, in ieder geval van het sociaal domein.
Arbeidsvoorwaarden


Bedrijfsomschrijving

Utrecht is een stad met ambities, waar we verschillen vieren en talent een kans krijgt. Bij ons werk je voor een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Groei mee met de ambities van de stad. En zorg dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Door jouw talenten in te zetten en te ontwikkelen. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig.De 26 samenwerkende gemeente van Utrecht staan aan de start van een nieuwe contractering van Veilig Thuis, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Deze moet ingaan per 1 januari 2025. Wij zoeken een projectleider die de 26 gemeenten gaat ondersteunen en samen met de bovenregionale werkgroep[1] het proces richting nieuwe contractering gaat uitvoeren voor de Utrechtse regio's.De regio's hebben een gezamenlijk belang om:Veilig Thuis, jeugdbescherming en jeugdreclassering samen in te kopen zodat geborgd wordt dat kennis en expertise op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling beschikbaar is en jeugdbeschermings- en jeugdreclasseringsmaatregelen (opgelegd door de rechter) vakkundig en zorgvuldig worden uitgevoerd.dat op een toekomstbestendige wijze te doen met oog voor de ontwikkelingen in het toekomstscenario kind- en gezinsbescherming.Veilig Thuis, jeugdbescherming en jeugdreclassering samen te bekostigen op een manier die toekomstgericht en betaalbaar is en past bij de beschikbare (structurele) budgetten in de jeugdzorg.Ondanks de verschillen in lokale en regionale werkwijzen gezamenlijk de nieuwe contractering vorm te geven en zo onder andere administratieve belasting van de aanbieders van Veilig Thuis en jeugdbescherming en jeugdreclassering te voorkomen.Het is zeer waarschijnlijk dat de ontwikkeling van het toekomstscenario kind- en gezinsbescherming van invloed is op ons bovenregionale proces richting nieuwe contractering: het toekomstscenario vraagt om (door)ontwikkeling van lokale teams en samenwerking met (nog te ontwikkelen) regionale veiligheidsteams (bestaande uit medewerkers van Veilig Thuis, de Gecertificeerde Instellingen en de Raad voor de Kinderbescherming). Het is ook zeer waarschijnlijk dat er in 2024 landelijke afspraken worden gemaakt over een landelijke tarifering (met bandbreedte) voor de jeugdbescherming en jeugdreclassering en over een caseloadverlaging voor de jeugdbescherming die van invloed zijn.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in