Teamleider Sociaal - Vlissingen

Vlissingen

Certusgroep
 • Certusgroep
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature
 • Als teamleider ben je het professionele aanspreekpunt, klankbord en coach voor de medewerkers, collega's en externe partijen. Daarbij voer je het operationele personeelsbeleid uit(denk hierbij aan resultaat- en ontwikkelgesprekken, verzuimbegeleiding, organiseren van werkoverleggen, etc.).
 • Met jouw coachend en motiverend leiderschap zorg je voor een optimale werksfeer, een goede verbinding tussen de collega's en de juiste teamspirit. Met jouw praktische, creatieve en out of the box-mindset weet je voor elk probleem snel een oplossing te bedenken.
 • Daarnaast is de gemeente druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Zeeuwse samenwerking. Vanuit jouw rol als teamleider Sociaal speel je hierbij een belangrijke rol en opereer je op regionaal en provinciaal niveau om de samenwerking verder vorm te geven. 
 • Verder ben je als teamleider verantwoordelijk voor de reguliere jaarlijkse activiteiten van je team in het kader van de P & C cyclus, de bestuursrapportages, de kadernota en de programmabegroting. 
 • Tot slot ben je een stevige gesprekspartner voor de directie en het bestuur. Je kunt bestuurlijke prioriteiten matchen aan haalbare en concrete doelstellingen voor het team en geeft doelmatig uitvoering aan de vertaling van kansen en ontwikkelingen.  
Over het bedrijf

De gemeente Vlissingen(Ritthem, Oost-Souburg en Vlissingen) is een dynamische gemeente met bijna 45.000 inwoners. Het is een gemeente met een sterk eigen karakter en de gemeente wordt getypeerd als ongepolijst, kleurrijk, no-nonsense en internationaal. Vlissingen is een middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit drie directies: Bedrijf en Beheer, Dienstverlening en Ruimte en Samenleving. Als teamleider Sociaal ben je samen met jouw team onderdeel van de directie Ruimte en Samenleving. Het team waar je leiding aan geeft is een betrokken team met hardwerkende collega's. Binnen het sociaal domein bouwt de gemeente Vlissingen aan een duurzame en kostenbestendige infrastructuur voor het zorgaanbod. Daarmee wil de gemeente alle inwoners de zorg en ondersteuning bieden die ze nodig hebben. Tegelijkertijd wil de gemeente dat zodanig organiseren, dat inkomsten en uitgaven in het sociaal domein weer met elkaar in balans komen. 

Om dat te realiseren, heeft de gemeente Vlissingen het 'Plan van Aanpak Artikel 12' in gang gezet. Een samenspel van activiteiten en projecten die zich richten op slimmer en kostenbesparend werken. Dat wordt gedaan in overleg met het Rijk en de Provincie, maar ook met de uitvoeringsorganisaties in de zorg. Belangrijk hierbij voor de gemeente is dat de besparingen niet een doel op zich zijn. Door een herstel van een gezonde financiële basis, wil de gemeente de inhoudelijke doelen(een kwalitatief uitstekend zorgaanbod) niet alleen overeind kunnen houden maar ook verder vorm kunnen geven. De context waarin gewerkt wordt geeft ruimte voor creativiteit en innovatie. 

Naast de uitdagingen binnen het sociaal domein staat de gemeentelijke organisatie steeds meer stil bij de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en geldt het credo Leven Lang Leren. Als teamleider Sociaal speel je een belangrijke rol bij de uitdagingen in het sociaal domein en de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. 

 • Als teamleider ben je in het bezit van een afgeronde wo opleiding of aantoonbaar wo-niveau en beschik je over meerdere jaren managementervaring binnen een publieke organisatie.
 • Het sociaal domein is voor jou een bekend terrein.
 • Verder heb je aantoonbare werkervaring met ontwikkelingsprocessen en voel je je op je plek binnen een politieke bestuurlijke omgeving.
 • In je dagelijkse werkzaamheden ben je communicatief vaardig, transparant en daadkrachtig. Voor de medewerkers is het verder belangrijk dat je zichtbaar en toegankelijk bent en vertrouwen en autonomie geeft. 

Het is een functie voor 36 uur per week en de rol van teamleider is ingeschaald in gemeenteschaal 12 (max €5872,- euro bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Goed om daarbij te weten is dat de gemeente in 2022 de implementatie van de invoering van een nieuw functiehuis gaat doorvoeren. Verder biedt de gemeente Vlissingen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskosten, opname in het ABP-pensioenfonds en studiefaciliteiten. Binnen de gemeente Vlissingen wordt het hybride werken gestimuleerd, daardoor behoort thuiswerken tot de mogelijkheden. 

Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget, een Individueel Keuze Budget(IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of een opleiding.

De gemeente is voornemens om de eerste gespreksronde te laten plaatsvinden op maandagmiddag 20 december. Verder maakt een selectie assessment onderdeel uit van de procedure. Reageren op deze functie kan tot en met woensdag 15 december 2021. 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 5.872 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Teamleider in Vlissingen Bekijk alle soortgelijke vacatures