Sales Engineer - Winterswijk

Winterswijk

Euro Planit
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving vacature Als Sales Engineer ben jij in de conceptfase verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe toepassingen voor nieuwe producten en het calculeren van projecten.Dit ga je doen

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn het ontwerpen en ontwikkelen van (nieuwe) producten of toepassingen binnen de gegeven kaders kwaliteit, prijs en capaciteit en het calculeren van deze oplossingen.

Wanneer de collega’s van de sales nieuwe projecten binnenhalen, ondersteun jij hen op het technisch vlak. Jij denkt dus al vanaf het begin van project mee in de ontwerpfase.

Door de grote diversiteit aan projecten vergt elk project een nieuwe oplossing. Als Sales engineer inventariseer jij de wensen van de opdrachtgever en werk je die verder uit. Jij bent onder andere bezig met het zoeken naar nieuwe toepassingen en oplossingen voor de nieuwe producten. Dit vergt vrij schetsen, onderzoek van nieuwe ideeën en bedenken van mogelijke nieuwe toepassingen. Je denkt mee om de klantwens te vertalen naar een maakbaar product en in samenspraak met je collega’s van sales, stem je af welke materialen er gebruikt gaan worden. Hierin krijg je veel vrijheid en ben je verantwoordelijk voor eigen projecten.

Jouw focus ligt daarnaast op calculeren van deze oplossingen. Op basis van je concepten, zoek je de juiste leveranciers die dit kunnen leveren. Je maakt prijsinschattingen en calculaties en stelt je offertes op. Daarbij onderhoud je contact met klanten, bezoek je leveranciers over product- en projectinformatie en informeer je de Sales Manager over de stand van zaken.

Jouw taken:

 • Ontwerpen van nieuwe toepassingen;
 • Leveranciers zoeken en beoordelen;
 • Calculeren van de projecten;
 • Maken van offertes.
Over ons

Onze opdrachtgever is een internationale en toonaangevende speler, waar kwaliteit, innovatie en respect voor elkaar voorop staan. Samen met 80 collega’s, waarvan 50 engineers en projectmanagers en 30 collega’s op de assemblage, maken jullie technisch hoogstaande werktuigbouwkundige producten, die er architectonisch erg mooi uitzien.

Wat bieden wij?
 • Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheden;
 • Een fijn team, met veel collegialiteit. Het team bestaat uit 1 afdelingshoofd en 4 collega’s;
 • Een internationale werkomgeving met veel innovatie;
 • Mogelijkheden voor scholing;
 • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, bijvoorbeeld richting Project Engineer, Lead Engineer of Projectmanager;
 • Salaris afhankelijk van kennis en werkervaring;
 • De plaatsing vindt plaats op basis van Werving & Selectie, je zal direct een arbeidsovereenkomst krijgen van het bedrijf.
Meer informatie

Ben jij die Sales Engineer waar we naar op zoek zijn? Solliciteer dan direct.

Ook starters op de arbeidsmarkt nodigen we uit om te solliciteren.

lees meer

Gestelde eisen
 • Mbo+ / Hbo werk- en denkniveau, IPO, Product Design, Werktuigbouwkunde of Bouwkunde;
 • Je werkt graag met cijfers;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
Bedrijfsomschrijving Over Euro Planit
Gemotiveerd personeel zoeken – én vinden: de juiste mensen voor elke job. Dat doen we bij Euro Planit met veel plezier. We geloven in verbinden, dit geeft ons energie! We zijn geen regulier uitzendbureau, maar al ruim twintig jaar specialist in personeel op allerlei gebieden. We zoeken, selecteren en plaatsen snel ervaren en betrouwbare medewerkers die aan de criteria van onze opdrachtgevers voldoen én bij hun cultuur passen. Op uitzendbasis, maar ook via detachering of werving en selectie. En we doen meer: op het gebied van flexplacement, outplacement en hoger kader personeel ontzorgen we graag. Ons werkgebied beslaat de Achterhoek, Twente, Drenthe, Apeldoorn en de Stedendriehoek.

Werken bij Euro Planit
Een leuke tijdelijke baan die bij je past en waarbij alles prima geregeld is, daar zorgen we voor. Wil je graag vast werk met dezelfde voordelen, of heb je behoefte aan loopbaanbegeleiding? Ook dat kunnen we voor je regelen. Dankzij onze ervaring en goede kennis van de markt en de branche kunnen we snel goede verbindingen maken. Op deze manier helpen we organisaties en mensen ontwikkelen én groeien.

Onze certificeringen
Euro Planit is aangesloten bij de brancheorganisatie ABU, de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Dit geeft de zekerheid dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarnaast hebben we de volgende certificeringen: Stichting Normering Arbeid (SNA) en Stichting Normering Flexwonen (SNF).

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Sales Medewerker in Winterswijk