Kom in contact met de beste werkgevers

7.000+ bedrijven zoeken kandidaten zoals jij

Bedrijven uitgelicht

Randstad
  • Diemen

In een wereld die onder invloed van technologie snel verandert, ontstaat een woud van nieuwe kansen. Maar wie helpt je op weg naar die nieuwe toekomst? Dat doen wij. Wij kijken met je mee naar morgen en naar alle morgens die volgen. Door naast je te staan. Niet voor een tijdje, maar voor een langere periode.

Meer over Randstad
Experis
  • Gouda

Ons team bij iSense bestaat uit 100 jonge, ambitieuze professionals die elke dag weer gaan voor de groei van mens en organisatie! Iedere starter bij iSense wordt klaargestoomd met een intensief traineeship zodat hun kennis over de markt altijd up-to-date is, zo weten zij altijd precies wat organisaties en ICT Professionals nodig hebben!

Meer over Experis

bedrijven in Nederland

Noord, oost, zuid, west… Ons kikkerlandje is niet héél groot, maar heeft wel een enorm aantal bedrijven met vacatures die vervuld moeten worden! En raad eens? Nederland telt ook een gigantisch aantal potentiële kandidaten voor deze bedrijven. Ben jij op zoek naar nieuw personeel of ben je juist een kandidaat die klaar is om de connectie te maken met jouw potentiële nieuwe werkgever? Werkzoeken.nl staat klaar voor zowel werkgever als werknemer!

Grote steden met nieuwe (en grote) bedrijven

Het aantal nieuwe ondernemingen en de groei van huidige bedrijven blijft toenemen, ofwel: de economie gaat er langzamerhand weer op vooruit. Bijna de gehele Nederlandse bevolking kan profiteren van de huidige situatie van de arbeidsmarkt. Er zijn echter diverse steden die ongelofelijk opvallen ten opzichte van de rest. Denk hierbij aan grote plaatsen als Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en omstreken. Het aantal vacatures binnen deze steden blijft alsmaar groeien en het lijkt er niet op dat deze groei op korte termijn af zal nemen. Overigens kan onze hoofdstad, Amsterdam, niet vergeten worden; de mogelijkheden zijn eindeloos (en dan overdrijven we niet!).

ICT en logistiek

Er zijn genoeg branches binnen de Nederlandse arbeidsmarkt die in staat zijn om het evenwicht tussen vraag en aanbod te behouden. Leuke banen in de horeca en op administratief gebied zijn er bijvoorbeeld genoeg! Daarentegen, als we de focus leggen op de ICT- en logistieke branche, valt het op dat er aanzienlijk meer vacatures zijn dan kandidaten; er is een gigantisch personeelstekort, waarmee de balans in zekere zin verstoord wordt.
Het is moeilijk om de juiste match te vinden als je niet veel keuze hebt en het maakt het helemaal lastig wanneer beide partijen het niet eens zijn over belangrijke zaken als contractduur en arbeidsvoorwaarden. Het is voor bedrijven (oa. in Zuid-Holland en Noord-Holland) essentieel om dergelijke aspecten nog eens goed onder de loep te nemen en eerder genomen beslissingen nog eens te overwegen. Is de kans op een vast contract werkelijk nihil? Wat heb je nu écht over voor een goede kandidaat? Niet alleen de werknemer heeft de werkgever nodig, het geldt óók andersom en het is belangrijk om dit in het achterhoofd te houden tijdens het wervingsproces.

Duurzaam en gemakkelijk remote werken - óók internationaal

Daar waar veel werkgevers het moeilijk hebben gevonden om hun personeel thuis te laten werken, zien we nu dat werken op afstand, ofwel remote werken, populairder is dan ooit. Het biedt voor veel kandidaten extra mogelijkheden: je kunt gerust solliciteren op een online functie in Groningen als je zelf in Zeeland woont en zelfs op internationaal niveau nemen dergelijke kansen toe. Idealer kan niet!
Hoewel gemak niet de achterliggende reden is geweest en het waarschijnlijk ook nooit de bedoeling was, is werken op afstand haast niet meer weg te denken uit ons dagelijkse (werk)leven. We zijn met zijn allen tot de ontdekking gekomen dat thuiswerken in veel gevallen goed te doen is. Meetings worden bijvoorbeeld online gehouden via Zoom, Skype en Teams en we stappen minder vaak de auto in dan voorheen (lees: we zijn ook duurzamer bezig)! Zo dragen we indirect ook weer een steentje bij aan ons geliefde milieu. Wie wordt daar nu níet blij van?

Het belangrijkste: een goede match

Wij zijn ons er heus van bewust dat het soms lastig is om de állerbeste match te vinden tussen werkgever en werknemer en daarom hebben wij in 2017 Werkzoeken.nl in het leven geroepen! Kandidaten hebben het werkelijk 'voor het kiezen' en kunnen vaak zelfs een hele nieuwe weg inslaan op carrièregebied, dankzij de (weer) opbloeiende economie. Op ons platform krijgen beide partijen de kans om samen te komen en op zoek te gaan naar wat voor hen echt het állerbelangrijkst is.
Het team van Werkzoeken.nl zet alles op alles om het onze gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wij vinden het belangrijk dat werkgevers en kandidaten elkaar kunnen vinden, zonder moeite! De toegankelijkheid van ons platform en het gebruiksgemak maken dat het weer een plezier wordt om de klik te vinden waar beide partijen naar op zoek zijn. Via ons systeem worden vacatures gekoppeld aan de meest geschikte kandidaten op ons platform. Zo ontvangen kandidaten e-mails met vacatures die passen bij hun profiel en ontvangen werkgevers regelmatig een overzicht van potentiële kandidaten. Daarnaast kunnen er diverse functionaliteiten geselecteerd worden, waarmee we de zoektocht zo efficiënt en ongecompliceerd maken.