Fritz Redlschool

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Fritz Redlschool
  • Utrecht, Utrecht

De Fritz Redlschool zorgt ervoor dat de ontwikkeling bij kinderen en jongeren die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn, weer op gang komt. Onze leerlingen zijn meestal wegens psychiatrische problematiek in hun thuis-/schoolsituatie vastgelopen of hebben een behandelrelatie met de afdeling psychiatrie van het UMC Utrecht of de kliniek Altrecht GGZ/Fivoor.
De school kent drie zelforganiserende teams, het SO, VSO en Expertiseteam Fritz.
Het SO verzorgt (kortdurend) onderwijs aan 6 12 jarige kinderen die voor observatie, diagnostiek en/of voor behandeling zijn opgenomen in het UMCU.
In het VSO wordt lesgegeven aan leerlingen binnen het gehele spectrum aan psychiatrische of gedragsstoornissen. Circa 90 leerlingen volgen jaarlijks, gedurende een periode van 6 weken tot 18 maanden onderwijs. Op het VSO kan het niveau variëren van VMBO-TL tot en met VWO. Een aantal leerlingen komt uit een situatie van (langdurig) thuiszitten en wil werken aan re-integratie in het onderwijs.
Het expertiseteam Fritz is het ambulante team van de Fritz Redlschool (cluster 4 SO/VSO). Het expertiseteam heeft in de regio Utrecht een duidelijke schakelrol tussen regulier en speciaal onderwijs.



Locatie

Fritz Redlschool
3584CX Utrecht Utrecht NL