Stichting Knuffeldier

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Stichting Knuffeldier
  • Stichting Knuffeldier
  • Heemstede, Noord-Holland

Stichting Knuffeldier is opgericht door initiatiefnemer Fons Langemeijer en Jacqueline Nelis.

In 2015 werd een vriend van Fons opgenomen in een zorgcentrum voor dementerenden en in gesprekken met het verzorgende personeel kwam de wens dat het leuk zou zijn als er met regelmaat honden op bezoek zouden komen om de bewoners een leuk uurtje en afleiding te bezorgen.

Al snel gingen er twee vrijwilligers met de hond om de drie weken bij het zorgcentrum op bezoek, dat was een groot succes. De bewoners reageerden enthousiast op de vrijwilligers en de honden.

In 2016 en 2017 is het vrijwilligersbestand uitgebreid en zijn we bezoeken gaan doen bij meerdere zorgcentra in Haarlem en omstreken. Al snel kwam de vraag om de bezoeken uit te breiden naar andere regios.

Nu gaan we met de Stichting Knuffeldier het knuffelproject nog verder uitbreiden naar andere regios.

Het doel van de stichting is het blij maken van bewoners van zorgcentra en personen/kinderen met een handicap. Dit kan door het afleggen van bezoeken in zorgcentra of individuele bezoeken van vrijwilligers met of zonder dier.

We zijn een non-profit stichting, dus zonder winstoogmerk. Omdat er natuurlijk wel kosten gemaakt moeten worden om alles goed te laten verlopen is de stichting volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoren.



Locatie

Stichting Knuffeldier https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/efeba7427365c4ba0aed4599472f29cf4eebfd931bba78dd.png https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/efeba7427365c4ba0aed4599472f29cf4eebfd931bba78dd.png
2103XX Heemstede Noord-Holland NL